واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تجاری سازی نیازمند یکپارچه سازی بخش فناوری و بازار است تهران – ایرنا - مدیر صندوق پژوهش و توسعه فناوری نانو گفت : تجاری سازی نیازمند یکپارچه سازی بخش های فناوری و بازار است.
دکتر محمد علی بحرینی عصر دوشنبه در دومین اجلاس مدیران تحقیق ، توسعه و فناوری کشور افزود : این دو حوزه برای یکپارچه شدن با چالش هایی مواجه هستند که در حوزه فناوری می توان از مشکلات طراحی و توسعه ، تولید در مقیاس بزرگتر ، مسائل حقوقی ، بازارهای چندگانه تطبیق ، مدافعان شرایط فعلی ومشکلات در دستیابی به سرمایه مکمل را نام برد.
وی ادامه داد : در بحث بازار نیز مشکلاتی مانند ریسک فناوری و منابع و مشکل زمان باعث می شود این دو بخش ( فناوری و بازار ) نتوانند به راحتی با یکدیگر هماهنگ شوند.
وی ریسک بالا ، پیچیدگی زیاد ، رقابت شدید ، وابستگی ذاتی به دیگر فناوری های پیشرفته و وابستگی بین بنگاهی را از ویژگی های فناوری های پیشرفته دانست و گفت : همین ویژگی ها باعث شده است که به عنوان مثال در بازار موبایل دیگر نامی از شرکت هایی که چند سال پیش برای خود اسم و رسمی داشتند ، برده نشود.
وی درتعریف فرصت ها برای تجاری سازی گفت : یک فرصت مبتنی بر تخصیص منابع و سرمایه است که مانند آنچیزی است که مقام معظم رهبری از آن به خام فروشی نفت تعبیر کردند ، دیگری کشف فرصت است مانند کشف باکتری و در نهایت خلق فرصت است که مثال آن در دنیای امروزی حوزه آی سی تی یا فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
بحرینی تاکید کرد : این سه موضوع از نظر تمرکز ، کاربرد ، انتظارات ، هزینه ، نیروی انسانی ، مدیریت ، رقابت و نتایج با هم متفاوت هستند.
*** نباید از مراکز تحقیقاتی انتظار تجاری سازی داشته باشیم
در ادامه سرپرست آموزش و پژوهش وزارت نیرو گفت : موضوع تحقیق ، فناوری و تجاری سازی هم پوشانی هایی دارند اما نباید از یک مرکز تحقیقاتی انتظار داشت بتواند مشکل تجاری سازی را هم رفع کند.
دکتر حسین بنکداری افزود : استراتژی وزارت نیرو در بخش تحقیقات ، فناوری و تجاری سازی ماموریت گرا کردن پژوهش و حمایت از مالکیت معنوی تولید کنندگان است و بر همین اساس تاکنون 40 مورد از فناوری هایی که با پشتیبانی مرکز تحقیقات وزارت نیرو انجام شده به مرحله تجاری سازی رسیده است .
وی توسعه همکاری مشترک با سازمان های مردم نهاد و مراکز علمی و پژوهش داخلی و خارجی و ایفای نقش موثر در نقشه راه فناوری های جدید ، انتقال و بومی سازی آنها را از دیگر استراتژی های وزارت نیرو دانست.
بنکداری گفت : در افق 1404 ایران کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای غربی است و برهمین اساس در وزارت نیرو نیز سیاست های کلی مانند دستیابی به جایگاه دوم علمی و فناوری در منطقه و تثبیت آن در برنامه پنجم و افزایش سهم پژوهش به سه درصد از تولید ناخالص داخلی در نظر گرفته شد.
وی موانع پیش روی توسعه حوزه پژوهش را کاهش اثر بخشی فعالیت های پژوهشی در بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی ، کاهش حمایت ها از پژوهش ، انتخاب نامناسب پروژه های تحقیقاتی ، عدم به کارگیری نتایج پروژه های تحقیقاتی و کاربردی نبودن این پروژه ها عنوان کرد.
بنکداری گفت : در بخش تجاری سازی نیز فقدان تجربه و دانش تجاری سازی ، بستر اقتصادی نامناسب ، انگیزه مدیران برای خرید از خارج از کشور و ریسک زیاد از جمله موانع تجاری سازی تحقیقات و پژوهش است.
وی اهداف شبکه مراکز رشد فناوری وزارت نیرو را بستر سازی برای تجاری سازی ، کارآفرینی و حمایت از نوآوری ، کمک به رونق اقتصاد محلی مبتنی بر فناوری عنوان کرد.
وی تشکیل شورای آموزش ، پژوهش و فناوری در وزارت نیرو به ریاست وزیر را از دستآوردهای این وزارت خانه درحوزه تحقیقات ، فناوری و تجاری سازی عنوان کرد.
در این مراسم از خانواده های شهید احمدی روشن و شهید شهریاری نیز تقدیر شد که خانواده شهید شهریاری به نمایندگی روی سن حاضر شدند.
دومین اجلاس مدیران تحقیق ، توسعه و فناوری کشور 28 و 29 بهمن ماه در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.
علمی(3)**1746** 1568
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]