واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تحریمهای دریانوردی حذف شد/ لغو تحریم پتروشیمی ایران از سوی آمریکا
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از برداشته شدن تحریمهای دریانوردی در بخشهای مختلف و فراهم شدن شرایط مناسب برای تردد کشتیهای بیشتر در پی تفاهم نامه اخیر ژنو و اجرایی شدن آن خبر داد.
به گزارش نامه نیوز، محمد سعید نژاد - معاون وزیر راه و شهرسازی - با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته این سازمان برای تبدیل بنادر تجاری به هاب ترانزیت، اظهار کرد: مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان مهم ترین بندر کانتینری کشور و یکی از بنادر مهم منطقه، نیازمند رسیدگی و توجه بیشتر است تا با رجوع و ورود کالای ترانزیتی کشورهای مختلف نقش خود را به عنوان هاب منطقهای (بندر کانونی) ایفا کند.
بنا به گزارش ایسنا، وی گفت: موقعیت استراتژیک این بندر موجب شده تا هر سال حجم قابل توجهی از کالاها اعم از مواد اولیه و کالاهای ساخته شده مانند پنبه، آهن، موادسوختی و نفتی و محصولات مورد نیاز خانواده ها از این بندر به کشورهای آسیای میانه و قفقاز ترانزیت شود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور با اشاره به اینکه در مجتمع بندری شهید رجایی با وجود شبکه ریلی دو خطه تنها پنج درصد حمل و نقل کالا توسط خط راه آهن انجام میشود، افزود: امکانات قابل توجهی در این بندر طی سالیان گذشته فراهم شده که باید با رفع مشکلات صاحبان کالا و شرکتهای حمل و نقل و رفع تنگناهای ریلی داخل بندر و شبکه راه آهن کشور این سهم را افزایش دهیم.
سعید نژاد تاکید کرد: باید اقدامات مدیریتی بیشتری برای رفع مشکلات بخش ریلی بنادر در دستور کار قرار گیرد تا بتوانیم با افزایش میزان بهره وری، بهره گیری از ظرفیتهای این بخش را توسعه دهیم.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از برداشته شدن تحریمهای دریانوردی در بخشهای مختلف خبر و توضیح داد: مشکلاتی در زمینه بیمه خطوط کشتیرانی به مقصد بنادر ایران داشتیم که براساس تصمیمات و بیانیه های صادر شده در تفاهم نامه اخیر ژنو و اجرایی شدن آن، شرایط برای تردد کشتی های بیشتر در یک شرایط ساده و متعارف به کشور فراهم است.
سعید نژاد خاطرنشان کرد: هم اکنون پیشبینیهای لازم برای تخلیه، نگهداری و حمل کالا در سازمان بنادر و بنادر تابعه را انجام دادهایم تا با ورود کالاهای بیشتر و شرکتهای بزرگ کشتیرانی به رونقی که مستحق این بندر است، دست یابیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ابراز امیدواری کرد با فراهم شدن شرایط مساعد بین المللی در زمینه حمل و نقل دریایی و اقدامات زیربنایی صورت گرفته توسط سازمان بنادر و دریانوردی، جابجایی کالا و مسافر در بنادر هرمزگان رونق بیشتری یابد.
آمریکا تحریم پتروشیمی ایران را لغو کرد
همچنین پس از خروج نام شرکت ملی نفت و شرکت ملی نفتکش ایران از لیست تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا، حذف 14 غول پتروشیمی و پلیمری ایران از لیست سیاه تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا آغاز شد.
به گزارش مهر، در طول دو سال گذشته تاکنون نام برخی از شرکتهای بزرگ تروشیمی ایران همچون شرکتهای پتروشیمی بندرامام، پتروشیمی بوعلی، مبین، نوری، پارس، شهید تندگویان، شازند، تبریز، جم، قائد بصیر، آریا ساسول و متانول مرجان در لیست تحریم وزارت خزانه داری آمریکا قرار گرفته بود.
از این رو همزمان با اجرای اولین گام توافق ایران و گروه 5+ 1 و تعلیق برخی از محدودیتها و تحریمهای صنعت پتروشیمی همچون آزادسازی کامل صادرات پتروشیمی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانه داری آمریکا به زودی نام 14 شرکت بزرگ پتروشیمی ایران را از لیست تحریمها خارج میکند.
در همین حال شرکت پتروشیمی جم روز گذشته 6 بهمن ماه اعلام کرد: با لغو تحریم صادرات محصولات پتروشیمی نام این غول پلیمری ایران هم از لیست OFAC حذف شده است.
از ابتدای بهمن ماه سالجاری و پس از توافق ایران و گروه 5+1 برخی از تحریمهای پوششهای بیمهای محمولههای صادراتی محصولات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری ایران، همچنین صادرات پتروشیمی ایران به اتحادیه اروپا آزاد شده است.
ایران تا پیش از اعمال تحریمهای بینالمللی به طور متوسط سالانه 2 تا 2.5 میلیارد دلار انواع محصولات پتروشیمی را به کشورهای مختلف اتحادیه اروپا صادر میکرد.
با افزایش تحریمها و توقف صادرات پتروشیمی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هم اکنون محصولات پتروشیمیایی به کشورهای آسیایی، آفریقایی و حتی کشورهای منطقه آمریکای جنوبی صادر می شود.
در این بین احمد مهدوی دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی روز گذشته در گفتگو با مهر با بیان اینکه در شرایط فعلی شرکتهای مختلف جهان از جنوب شرق آسیا تا آفریقا برای خرید محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری ایران صف کشیده اند، گفت: اجرای توافق ژنو تاثیری بر روند صادرات محصولات پتروشیمی ایران نخواهد گذاشت.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم اخیرا اعلام کرده است: ایران تا پیش از افزایش تحریمها سالانه 500 هزار تن متانول به اروپا صادر میکرد که هم اکنون بخش عمده این محصولات پتروشیمی در بازارهای هند و چین عرضه میشود.
1392/11/7
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]