واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بررسی مشکلات سیستان و بلوچستان در دیدار نمایندگان استان با رییس جمهوری ایران و افغانستان برای احیای تالاب هامون قرارداد راهبردی امضا می کنند تهران - ایرنا - نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی یکی از موضوع های مطرح شده در دیدار مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان با رییس جمهوری را موضوع احیای تالاب هامون ذکر کرد و گفت: رییس جمهوری در این جلسه اعلام کرد که قرارداد بلند مدت راهبردی به منظور احیای تالاب هامون بین جمهوری اسلامی ایران و افغانستان امضا خواهد شد.
«حلیمه عالی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا اضافه کرد: رییس جمهوری در دیدار مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان که صبح امروز برگزار شد اعلام کرد که در ارتباط با احیای تالاب هامون، مذاکراتی با آقای حامد کرزای رییس جمهوری افغانستان انجام شده است.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان، گفت: در این دیدار دو ساعته که تمام هشت نماینده استان حضور داشتند، مشکلات منطقه از جمله نبود گاز طبیعی، آب شرب نامناسب و مشکل فاضلاب، معضلات راه های ارتباطی روستایی و شهری، مسایل امنیتی و ناهنجاری های اجتماعی و همچنین مشکل بیکاری و نبود واحدهای صنعتی توسط نمایندگان مردم مطرح شد.
وی ادامه داد: درخواست بخشودگی مالیات یکی دیگر از موضوع های مورد توجه نمایندگان استان سیستان و بلوچستان در دیدار با ریییس جمهوری بود.
عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: رییس جمهوری در پایان این نشست اعلام کردند که برای حل مسایل مطرح شده تدبیر خواهند کرد و این مسایل مورد بررسی کارشناسانه قرار خواهد گرفت تا در سفری که به استان خواهند داشت، گام هایی برای رفع این موانع برداشته شود.
تاکنون نمایندگان استان های مازندران، خوزستان، خراسان رضوی، اصفهان، البرز، بوشهر، آذربایجان شرقی، زنجان، فارس و نمایندگان اقلیت های مذهبی در مجلس شورای اسلامی با رییس دولت یازدهم دیدار کرده اند.
همچنین دیدار مجمع نمایندگان استان های گیلان، هرمزگان، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، گلستان و شهرستان های استان تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با رییس جمهوری برگزار شده است.
«گری لوییس»هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران چندی پیش اعلام کرد که هامون ها از سه ناحیه تالابی بزرگ به وسعت پنج هزار و 660 کیلومتر مربع تشکیل شده است؛ دو سوم این تالاب ها در ایران قرار دارد و آب رودخانه هیرمند افغانستان آن ها را به هم ربط داده و تغذیه می کند.
بیشتر این ناحیه تا 20 سال پیش سرسبز و گونه های گیاهی و جانوری آن فراوان و دریاچه پر از ماهی بود و مجموعه صید سالانه از 12 هزار تن فراتر می رفت و ماهیگیران ماهی هایی 20 کیلوگرمی صید می کردند؛ تالاب ها آب مورد نیاز برای کشاورزی و رمه های گاومیش و امکانات معاش هزاران خانواده را تأمین می کردند، اما ایجاد سدها و کانال ها در افغانستان آب رودخانه ها را برای کشاورزی در استان های فقیرنشین قندهار، هیرمند و نیمروز منحرف کرد و میزان آب دریاچه ها کاهش یافت؛ همچنین ایجاد چهار مخزن در داخل ایران به انحراف بیشتر آب از مسیر طبیعی آن منجر شد.
سیام(4)**9189** 1418
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]