واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: «مرزهای ایران دوست داشتنی است»/«اسناد و صدای خلبان هواپیما را داریم»
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: وقتی ما به RQ۴ و MQ۱ اخطار هوایی میدهیم، اینها هواپیماهای حیثیتی و ملی برای کشور هدف است، چون آنها میخواهند با کمترین هزینه به مقاصد خود برسند؛ اما ما اجازه نمی دهیم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از فارس، امیر اسماعلیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء، گفت: مرزهای ایران دوستداشتنی است، همین دوست داشتنی بودن مرزهای ایران است که گاهی دشمنان ما را به طمع میاندازد تا توان خود را برای نفوذ به داخل این مرزها امتحان کنند؛ اما غافل از اینکه ما در همه جا هستیم و آنها را میبینیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی، به مقایسه رادارهای پدافند هوایی پرداخت و گفت: رادارهایی نظیر آرش، دهم شهریور، ثامن و شهاب در تنها چیزی که به هم شباهت دارند، کشف هدف است اما در نوع ساختار بسیار متفاوت اند. برای مثال، یکی در نوع UHF، یکی VHF و دیگری HF و با بُرد کوتاه و متوسط و بُلند است.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی گفت: پس این رادارها هیچ برتری نسبت به یکدیگر ندارند و همه در کنار هم یک برتری مطلق ایجاد میکنند. این رادارها به هم وابسته است و نمیشود در یک نقطه از کشور رادار آرش را مستقر کنیم؛ اما رادار UHF نداشته باشیم، چون ممکن است از همانجا، هدفی برای ما متصور شود که بایستی یکی از این رادارها آن را کشف کند.
اسماعیلی گفت: به همین علت است که در حدود 3600 نقطه، گسترش یافتهایم. اگر میخواستیم علیه تهدیدهای عمومی گسترش داشته باشیم، کمتر از هزار نقطه گسترش پدافندی کفایت میکرد.
اسماعیلی تاکید کرد: با ورود رادار کیهانی «سپهر» میتوانیم تهدیدها را در دوردستها، هم به موقع به شناورهایمان بگوییم و هم رصد تهدیدها را قبل از آغاز، کشف و دفاع را در عمق آغاز کنیم، نه روی مرزهایمان.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی افزود: تلاش سنگینی در خصوص این رادار در حال اجراست که یک فناوری برتر در جهان محسوب میشود.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه ایران به تنهایی در حال ساخت سامانههایش است، گفت: به عنوان مثال برای سپر دفاع موشکی که در یک کشور ایجاد میشود، 4-5 کشور که تحریم هم نیستند، دست به دست هم میدهند تا آن را نصب کنند که باز هم همان چیزی که نصب کردند، امروز اشکال دارد.
اسماعیلی؛ همچنین درباره اخطار به پرندههای بیگانه گفت: یکی از موردهای خیلی خاص این است که ما به خیلی از هواپیماهای بی سرنشین اینها(آمریکاییها) که از ایستگاههای زمینی کنترل می شوند، مثلا ایستگاه زمینی در یکی از کشورهای همسایه، یا روی ناو است و خود پهپاد در آب های آزاد پرواز می کند، به پهپاد در همان نقطه که نباید دیده شود، اخطار میدهیم و آن ایستگاه زمینی هم تمکین میکند و پهپاد را از آن منطقه دور میکند، چون یک چنین پهپادی برای آنها، هم هزینه دلاری و هم اعتباری دارد.
وی گفت: وقتی که ما امروز به RQ4 و MQ1 اخطار هوایی میدهیم، این هواپیمای حیثیتی و ملی برای کشور هدف است، چون آنها میخواهند با کمترین هزینه به مقاصد خود برسند که ما اجازه نمیدهیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی همچنین با اشاره به هواپیمای جمعآوری اطلاعات U2، تاکید کرد: امروز خیلی از کشورها هستند که حتی قابلیت کشف این گونه هواپیما را ندارند، اما ما اسناد و صدای خلبان این هواپیما را داریم که در همان نقطه که به آن اخطار میدهیم، بی درنگ تمکین میکند و بی آنکه نفوذ کند، از مرزهای ما دور میشود.
اسماعیلی با تاکید بر دقت اخطارها تصریح کرد: این موارد در قوانین بینالمللی هوانوردی رایج است، اگر اخطار ما در نقطهای که حدس و گمان باشد، صورت بگیرد، آن خلبان میتواند بگوید من در این نقطه نیستم و شما اشتباه میکنید، اما خلبان هواپیمای U2 موضوع را تائید میکند و بی درنگ از آن نقطه دور میشود.
رصد لحظه به لحظه دشمن در اطراف ایران از دیگر نکاتی بود که فرمانده قرارگاه پدافند هوایی در گفتگو با فارس به آن اشاره کرد و گفت: در همین زمان، هم اخطار هوایی و هم رصد لحظه به لحظه پرندههای بیگانه را داریم، چون کم نیستند پرندهها و هواپیماهایی که دوست دارند به نوعی نزدیک مرزهای ما شوند چون مرزهای ایران خیلی دوست داشتنی است.
وی در پایان گفت: هر روز هم هواپیماهای جاسوسی را داریم که خارج از مرزها رصد میکنیم و به آنها اخطار میدهیم و هم جنگنده ها. حتی در اخطار به موقع به برخی شناورهایی که نزدیک میشوند، توسط رادارهای دوربُرد، هم به نداجا و هم ندسا کمک میکنیم تا هم شناورهای ائتلاف و هم شناورهای آمریکایی از مرزهای آبی دور شوند.
یک شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]