محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842202414
فرکانس های مخرب ماهواره!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: آسیب ها و پیامدهای منفی شبکه های ماهواره ای
فرکانس های مخرب ماهواره!
ابتدا چنین به نظر می آمد که پیشرفت رسانه های ماهواره ای، پدیده ای کاملا مطلوب و عاری از خطاست و برای تحقق دهکده جهانی، لازم و ضروری است. اما در تجربه کوتاه و چندین ساله معلوم شده است دارای برخی آسیب ها و پیامدهای منفی نیز هست.
مجله سپیده دانایی: ابتدا چنین به نظر می آمد که پیشرفت رسانه های ماهواره ای، پدیده ای کاملا مطلوب و عاری از خطاست و برای تحقق دهکده جهانی، لازم و ضروری است. گرچه ماهواره و تکنولوژی های جدید ارتباطی، سهم به سزایی در پیشرفت علم و رفاه انسانی دارند اما در تجربه کوتاه و چندین ساله معلوم شده است دارای برخی آسیب ها و پیامدهای منفی نیز هست. با شناخت به موقع این آسیب ها، می توان زمینه را برای بهره برداری هر چه بهتر از این تکنولوژی، آماده ساخت. بنابراین در این مقاله بر آن شدیم شما را با برخی از آسیب ها و پیامدهای منفی ماهواره برای کودکان، جوانان و بزرگسالان، آشنا کنیم.
ترویج خشونت
یکی از مهمترین و آشکارترین پیامدهای منفی فیلم ها و برنامه های شبکه های ماهواره ای،افزایش خشونت در جامعه است. تحقیقات مختلف روانشناسی با محوریت نظریه یادگیری مشاهده ای آلبرت بندورا نشان داده اند مشاهده صحنه های خشونت آمیز، گرایش به پرخاشگری را در بینندگان آن بالا می برد و این در حالی است که حجم قابل مشاهده برنامه های ماهواره ای به فیلم های سینمایی و سریال هایی اختصاص دارد که در آن صحنه های خشونت آمیز به طور مکرر تکرار می شود. سهل و آسان نشان دادن کشتار و قتل و هرگونه جنایت با سلاح سرد و گرم، ترس بیننده را فرو می ریزد؛ در واقع هنگامی که بیننده ساعت های متوالی، چنین برنامه هایی را می بیند، گویا در کلاس آموزشی ترویج خشونت قرار گرفته است. این تاثیرپذیری بر روی کودکان و نوجوانان بیشتر و قابل تامل تر است.
بلوغ زودرس و دسترسی سریع به اطلاعات جنسی
اکثر سریال ها و برنامه های ماهواره ای به راحتی و بدون هیچ سانسوری، مسائل جنسی را مطرح می کنند و نمایش می دهند. این شیوه ارائه اطلاعات حتی در آگهی های بازرگانی ماهواره ای نیز به وفور دیده می شود. متاسفانه بارها مشاهده شده فرزندان کوچک خانواده نیز بدون هیچ محدودیتی و در کنار والدین خود به تماشای این صحنه ها پرداخته اند و این در حالی است که هیچگونه ظرفیتی برای پذیرش اینگونه اطلاعات ندارند، در نتیجه تحت تاثیر آن قرار می گیرند. بلوغ زودرس یکی از نتایج منفی این مسئله است. الگوگیری و تکرار اعمال مشاهده شده با فرزندان کوچکتر نیز، بارها به علت همین مسئله گزارش شده است.
باورهای غلط درباره مسائل عاطفی و جنسی
تبلیغات غلط و غلو شده در شبکه های ماهواره ای که دائما بر توانایی های جنسی افراد مجرد و متاهل تاکید می کنند، می تواند زمینه ساز شکل گیری باورهای غلط و کسب اطلاعات نادرست در زمینه مسائل جنسی افراد شود. این برنامه ها و تبلیغات که هدفی جز فروش محصولات خود ندارند، باعث شده اند بسیاری درباره چگونگی و توانمندی های جنسی خود شک کنند و در پی درمان های نادرست بروند. از سویی اطلاعاتی که برنامه های ماهواره ای درباره چگونگی روابط عاطفی در سریال ها و فیلم های خود نشان می دهند، باعث شکل گیری سبک های نادرست ارتباطی بین جوانان می شود.
فراهم سازی گسست و درگیری بین نسلی
تاثیر برنامه های ماهواره ای بر روی فرزندان خانواده ها یا همین نوجوانان و جوانان بیشتر است، به طوری که این گروه زمان بیشتری را صرف تماشای برنامه های ماهواره ای می کنند. این برنامه ها ارزش ها، باورها، تصورات، انتظارات و جهت گیری های ارزشی متفاوتی را تبلیغ و عرضه می کنند که باعث می شود به مرور زمان فاصله روانی بین والدین و فرزندان بیشتر و بیشتر شود و به انقطاع یا گسست نسلی بینجامد. البته در پرونده شماره 68 سپیده دانایی گفته شد بروز شکاف بین نسلی در بستر رشد، پیشرفت و تجارب متفاوت، اجتناب ناپذیر است و حتی زمینه ترقی و تعالی را فراهم می کند اما گسست و درگیری بین نسلی شدیدتر خواهد بوده و می توان آن را تا حدودی منفی ارزیابی کرد؛ زیرا در این وضعیت غالبا نوجوانان و جوانان می کوشند آخرین پیوندهای وابستگی خود را از والدین یا نسل بالغ بگسلند و اغلب در این راه به گردنکشی و طغیانگری می پردازند. خلاصه آن که در یک گسست نسلی به جای تعامل بر سر ارزش ها جنگی تمام عیار شکل می گیرد. اختلافات و درگیری های شدید بین فرزندان و والدین، ترک منزل بدون اطلاع، حرمت شکنی ها و ... نتیجه این فرایند است.
ایجاد زمینه های اختلاف و تنش بین همسران
تماشای صرف و غیرنقادانه ای برنامه های متنوع ماهواره ای و مقایسه منفی خود با شخصیت ها و داستان های این برنامه ها، می تواند خوراک لازم، برای ایجاد یک درگیری حسابی بین زن و شوهر را فراهم کند. در واقع باید بپذیریم برنامه های ماهواره ای در فضا و جامعه دیگر ساخته شده و منطبق با هنجارها و ارزش های آن جامعه است که به طبع، برخی از این هنجارها و ارزش ها، با جامعه ما تداخل دارد و حتی متضاد است؛ حال اگر بخواهیم زندگی خود و همسرمان را با توجه به مشاهدات برنامه های ماهواره ای مقایسه، تفسیر و ارزیابی کنیم، خوب معلوم است که به در بسته می خوریم.
این در بسته می تواند منبع ناکامی، سرخوردگی و خشم ما را فراهم کند و در نتیجه باعث بروز تنش و درگیری در محیط خانواده شود. مقایسه های ذهنی نادرست، انتظارات نامعقول، توجیهات اشتباه، نارضایتی بی مورد، حسادت، روابط پنهانی و ... در روابط همسران، همگی می تواند ناشی از تاثیر همین برنامه های ماهواره ای باشد.
کاهش تعاملات واقعی
شاید بارها پیش بیاید در خانه مشغول تماشای برنامه های ماهواره ای هستیدو عملا ورود، خروج یا صحبت های سایر اعضای خانواده خود را متوجه نمی شوید. این مسئله یکی از آسیب زاترین پیادهای استفاده مفرط از برنامه های تلویزیونی و ماهواره ای است که باعث می شود، ارتباط برقرار کردن و تعاملات بین خانوادگی و حتی دوستان خودرا در اولویت دوم قرار دهیم و زمان بیشتری را به تماشای برنامه های مختلف بپردازیم. این مسئله خود به مرور باعث ایجاد فاصله روانی بین همسران، فرزندان، والدین و دوستان می شود.
وابستگی و اتلاف وقت
برنامه های ماهواره ای چنان با جذابیت و تنوع همراه می شوند که همه سعی خود را بر میخکوب کردن و یکجا نشاندن بیننده خود می کنند. این تنوع، سرگرمی و جذابیت باعث می شود برخی افراد تا ساعت ها، زمان خود را برای تماشای برنامه های مختلف ماهواره ای اختصاص بدهند که نتیجه ای جز اتلاف وقت ندارد و حتی گاهی باعث ایجاد وابستگی می شود؛ به طوری که اگر زمانی فرد نتواند یک برنامه را به هر دلیلی مشاهده کند، دچار احساسات منفی می شود و دائما در پی رفع آن دلیل خواهد بود، انگار نبض زندگی او با نبض ماهواره، گره خورده است.
افت عملکردهای تحصیلی و شغلی
تماشای مفرط برنامه های ماهواره ای آن هم تا پاسی از نیمه شب، باعث کاهش عملکردهای آموزشی و تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان می شود؛ بطوری که در کلاس درس دائما چرت می زنند و وقت کمی را نیز برای انجام تکالیف درسی و آموزشی خود می پردازند. همچنین افراد بزرگسال نیز در محیط کار با مواردی چون تاخیر،غیبت و اهمالکاری روبرو می شوند که باعث افت عملکرد شغلی آنان می شود.
افزایش مصرف گرایی
زمان زیادی از برنامه های ماهواره ای به تبلیغات کالاهای مختلف اختصاص یافته است. بیشتر این تبلیغات بر محور کالاهای بهداشتی - آرایشی و مُد است. این تبلیغات آنچنان با جذابیت و پرتکرار ارئه می شوند که مخاطب خود را به خرید آن ترغیب و وسوسه می کند. در چند سال اخیر بسیاری از رسانه های داخلی مانند تلویزیون و روزنامه سعی کرده اند مردم را نسبت به نادرست بودن و زیان آور بودن این تبلیغات و محصولات آگاه کنند اما این روند گویا همچنان ادامه دارد و نتیجه ای جز افزایش مصرف گرایی ندارد.
تهدید سلامت جسمانی
تماشای مفرط برنامه های ماهواره ای باعث ایجاد سکون و بی حرکتی در بینندگان آن می شود که این خود می تواند زمینه های سردرد شدید، گردن درد، اختلالات خواب، خشک شدن چشم ها و دشواری در دید، اضافه وزن و ... را فراهم کند. با این توصیف می توان گفت گرچه ماهواره می تواند در هشیار کردن، اطلاع رسانی و پیشرفت نقش مهمی داشته باشد، اثرات و پیامدهای منفی نیز به جای می گذارد؛ تا جایی که کشورهای مختلف برای این موضوع در حال چاره اندیشی هستندو هزینه های هنگفتی را صرف کاهش آسیب های ماهواره می کنند. شما می توانید با مطالعه مقاله «راهکارهای کاهش آسیب های ماهواره»، در همین شماره، با برخی از شیوه های پیشگیرانه و مقابله ای کاهش و کنترل پیامدهای منفی ماهواره آشنا شوید.
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]
صفحات پیشنهادی
نرم افزار حذف فایل مخرب IObit Malware Fighter Pro 2-3-0-10 Final
نام یکی از کمپانی های تولید کننده نرم افزار است که تولیدات آن از محبوبیت بالایی در میان کاربران برخوردار هستند Malware Fighter یکی دیگر از محصولات این شرکت است که قادر به محافظت و همچنین پاکسازی رایانه شما از هرگونه بدافزار و نرم افزار جاسوسی است این نرم افزار امکانات بسیار خوبمراکز جدید مانیتورینگ فضای فرکانسی افتتاح شد
دانش و فناوری مراکز جدید مانیتورینگ فضای فرکانسی افتتاح شد 11 مرکز مانیتورینگ و جهتیاب فضای فرکانسی کشور امروز دوشنبه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در قزوین و به صورت همزمان در سایر نقاط کشور افتتاح شد به گزارش خبرنگار مهر مراکز مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور با هدف رفعرئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی: واگذاری ADSL در ۴ هزار روستا تا پایان سال/ پوشش جغرافیایی پایش فض
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی واگذاری ADSL در ۴ هزار روستا تا پایان سال پوشش جغرافیایی پایش فضای فرکانسی به ۶۱ درصد رسیدرئیس رگولاتوری گفت وزیر ارتباطات دستور داده تا پایان سال ۴ هزار روستا به اینترنت پرسرعت دسترسی یابد همچنان که تا ۲۱ اسفند در ۷۰ روستا در استانبا حضور واعظی مرکز مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور راهاندازی شد
با حضور واعظیمرکز مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور راهاندازی شدبا حضور وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات مرکز مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور در قزوین راهاندازی شد به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین مراکز پایش مانیتورینگ و جهتیاب کشور پیش از ظهر امروز همزمان در 12 شهر قزوین تاکستان تافتتاح مرکز مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور
عکس امین رحمانی افتتاح مرکز مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور قزوین - خبرگزاری مهر محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز دوشنبه در جریان سفر به قزوین مرکز مانیتورینگ فضای فرکانسی کشور را افتتاح کرد ۱۳۹۲ ۱۱ ۱۴ - ۱۷ ۱۹فضای فرکانسی از مهمترین سرمایه های ملی هر کشور به حساب می آید
فضای فرکانسی از مهمترین سرمایه های ملی هر کشور به حساب می آید قزوین - ایرنا - رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی فضای فرکانسی را از مهمترین سرمایه های ملی هر کشوری دانست و گفت بر همین اساس فضاهای فرکانسی از سوق الجیشی ترین فضاهای موجود در کشورها محسوب می شوند علی اصغجزئیاتی از ارزان شدن اینترنت/ دولت موافق فیلتر کردن سایتهای مخرب است
دانش و فناوری واعظی خبر داد جزئیاتی از ارزان شدن اینترنت دولت موافق فیلتر کردن سایتهای مخرب است وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از کاهش 20 درصدی قیمت اینترنت اجرای فیلرینگ هوشمند افزایش دو برابری پهنای باند و آماده شدن گزارش کمیته پارازیت در مورد ضرر و زیان های احتمالی این تشعهمایش بررسی نقش مخرب شبکه های ماهواره بر تحکیم بنیان خانواده در نکا برگزار شد
همایش بررسی نقش مخرب شبکه های ماهواره بر تحکیم بنیان خانواده در نکا برگزار شد ساری- ایرنا- همایش بررسی نقش مخرب شبکه های ماهواره ای بر تحکیم بنیان خانواده روز دوشنبه برای بسیجیان شهرستان نکا برگزار شد به گزارش خبرنگار ایرنا یک تحلیلگر مسایل اجتماعی در این همایش کمبود محبت مهبرخی اعضای مجمع روحانیون نقش مخربی در فتنه ۸۸ داشتند/ اوج عدالت آقای جنتی در فتنه به من ثابت شد
حجتالاسلام رحیمیان در برنامه شناسنامه برخی اعضای مجمع روحانیون نقش مخربی در فتنه ۸۸ داشتند اوج عدالت آقای جنتی در فتنه به من ثابت شد عضو موسس مجمع روحانیون مبارز گفت برخی اعضای مجمع روحانیون مبارز نقش مخربی در فتنه ۸۸ داشتند به گزارش خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران برنامه شرحیمیان: برخی اعضای مجمع روحانیون نقش مخربی در فتنه ۸۸ داشتند
رحیمیان برخی اعضای مجمع روحانیون نقش مخربی در فتنه ۸۸ داشتند سیاست > احزاب و شخصیتها - عضو موسس مجمع روحانیون مبارز گفت برخی اعضای مجمع روحانیون مبارز نقش مخربی در فتنه ۸۸ داشتند برنامه«شناسنامه» این هفته با حضور حجتالاسلام محمدحسن رحیمیان عضو منماینده مجلس: مجلس در مقابل اقدامات مخرب احمدینژاد در اقتصاد سکوت میکرد
نماینده مجلس مجلس در مقابل اقدامات مخرب احمدینژاد در اقتصاد سکوت میکرد عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۳ با تایید این موضوع که مجلس هم در افزایش شکاف طبقاتی به خصوص در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد نقش داشته است گفت نقش مجلس در افزایش شکاف طبقاتی در دوران ریاست جمهوری محمود احواگذاری اینترنت پرسرعت در 4 هزار روستا/ مانیتورینگ 62 درصد از فضای فرکانسی کشور
دانش و فناوری معاون وزیر ارتباطات خبر داد واگذاری اینترنت پرسرعت در 4 هزار روستا مانیتورینگ 62 درصد از فضای فرکانسی کشور معاون وزیر ارتباطات از واگذاری اینترنت پرسرعت در 4 هزار روستای کشور تا پایان سال جاری و طبق دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد به گزارش خبرنگار مه10 اثر مخرب سیگار بر ظاهر شما
10 اثر مخرب سیگار بر ظاهر شماموهای کم پشتسیگار کشیدن علاوه بر اینکه باعث چروکیده شدن پوست می شود موهای شما را هم کم پشت می کند متخصصین معتقدند مواد شیمیایی سمی که در دود سیگار وجود دارد به DNA موجود در فولیکول موها صدمه می زند و رادیکال های آزاد را که به ساختار مو آسیب می زنندنجفی:قانون ممنوعیت فروش صنایع دستی چینی اجرا نمیشود/برخی کالاهای چینی واقعاً مخربند
نجفی قانون ممنوعیت فروش صنایع دستی چینی اجرا نمیشود برخی کالاهای چینی واقعاً مخربند رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت دولت مصوبهای از قبل داشته که فروش صنایع چینی و مخرب در برخی اماکن ممنوع شود اما متأسفانه آن مصوبه اجرا نمیشود به گزارش نامه نیوز محمدعلی نجفی در پاسخ به اتولید بازی با مضامین اسلامی ایرانی بهترین راه مبارزه با بازیهای مخرب تولید بازی رایانهای سهبعدی «عملی
تولید بازی با مضامین اسلامی ایرانی بهترین راه مبارزه با بازیهای مخربتولید بازی رایانهای سهبعدی عملیات انهدام 2 نبرد خرمشهرمدیر شرکت تولید بازیهای رایانهای قم با اشاره به تولید بازی رایانهای سهبعدی عملیات انهدام 2 نبرد خرمشهر گفت بهترین راه مقابله با بازیهای مخرب غربیآثار مخرب استفاده افراطی از اینترنت
آثار مخرب استفاده افراطی از اینترنت یک کارشناس مسائل اجتماعی تاکید دارد افرادی که مدت زیادی از روز خود را برای استفاده از اینترنت صرف میکنند در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند خبرگزاری ایسنا یک کارشناس مسائل اجتماعی تاکید دارد افرادی که مدت زیادی از روز خود را برای استفاکارتر: تحریمهای ضد ایرانی «ضربهای مخرب» به مذاکرات هستهای است
کارتر تحریمهای ضد ایرانی ضربهای مخرب به مذاکرات هستهای است رئیس جمهور اسبق آمریکا تحریمهای ضد ایرانی که کنگره امکان وضع آنها را مطرح کرده را ضربهای مخرب به مذاکرات هستهای ایران و کشورهای ۱ ۵ خواند به گزارش نامه نیوز جیمی کارتر رئیس جمهور اسبق آمریکا درباره وضع تحریمهای-
گوناگون
پربازدیدترینها