واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عباس زندی: پرداخت حق سفره به پهلوان باید احیا شود تهران - ایرنا - پهلوان «عباس زندی» گفت: پرداخت حق سفره پهلوان ایران از سال 1323 برقرار شده بود که این امر دوباره باید احیا شود.
به گزارش ایرنا، این پهلوان سال های دور ایران روز شنبه در دیدار با «فرهاد طلوع کیان» رییس فدراسیون ورزش پهلوانی و زورخانه ای تصریح کرد: شنیده ام که طلوع کیان از وزیر ورزش و جوانان درخواست پرداخت حق سفره به پهلوان ایران را داشته است.
دارنده مدال های طلای کشتی آزاد قهرمانی جهان در سال های 1954 توکیو ژاپن و 1955 ورشو لهستان و پهلوان چهار دوره ایران در سال های 1328، 1332، 1333 و 1334 اظهار کرد: در حال حاضر به جای اینکه از این رشته تاریخی و اصیل ایرانی حمایت شود، به رشته های وارداتی بیشتر اهمیت داده می شود.
پهلوان عباس زندی همچنین خاطرنشان کرد: فدراسیون های ورزش پهلوانی و زورخانه ای و کشتی همیشه با هم رقابت داشتند اما با آمدن «رسول خادم» و «فرهاد طلوع کیان» به عنوان قهرمانان و مدیران با تجربه، یک اتفاق مبارک در تاریخ این ورزش های پهلوانی افتاده است.
قهرمان بازی های آسیایی 1958 توکیو ژاپن ادامه داد: فرهاد طلوع کیان به عنوان یک جوان خلاق و برنامه ریز، تقویم مسابقات کشتی پهلوانی را هماهنگ با تقویم فدراسیون کشتی تدوین کرده و رده های سنی و وزن های کشتی پهلوانی را مطابق مقررات فدراسیون کشتی قرار داده است.
وی بیان داشت: این امر موجب حضور بیشتر کشتی گیران رده های سنی مختلف در رشته های کشتی آزاد و فرنگی در کشتی پهلوانی و در نهایت رشد چشمگیر در کشتی پهلوانی خواهد شد.
پهلوان «عباس زندی»، آخرین بازمانده از نسل پهلوانان قدیمی و اساطیری ایران در دهه های 20 و 30 هجری شمسی همچون پهلوان مصطفی طوسی، پهلوان ابوالقاسم سخدری، پهلوان حاج عبدالحسین فیلی (فعلی)، پهلوان یعقوبعلی شورورزی، پهلوان احمد وفادار (پهلوان وفا)، جهان پهلوان غلامرضا تختی، پهلوان عباس گلمکانی، پهلوان ناصر محمدی، پهلوان حسین نوری، پهلوان علی غفاری، پهلوان نبی سروری، پهلوان عبدالله مجتبوی و ... است که همگی دارفانی را وداع گفته اند.
پهلوان عباس زندی که متولد سال 1310 در محله «سنگلج» از محله های بسیار قدیمی تهران است، در حال حاضر 82 سال دارد.
پهلوان زندی از سال های دور، به داشتن منش ها و صفات پهلوانی از جمله اخلاص، تواضع و فروتنی، سلامت اخلاقی و ... شهره عام و خاص بوده و همواره خود را زمین خورده و خاک پای مردم می داند.
او همیشه از مصاحبه کردن با رسانه ها و گفت و گو در باره سوابق قهرمانی و پهلوانی خود طفره رفته و برخلاف خیلی ها، از تعریف و تمجید کردن از خود بیزار است و برای همین اغلب در مراسم ها و جلسات مختلف حضور نمی یابد.
پهلوان عباس زندی، ورزش کشتی را در سن 14 سالگی در باشگاه «ببر» در میدان منیریه تهران و زیرنظر مرحوم «حسن سعدیان» و مرحوم حاج عبدالحسین فیلی (فعلی) آغاز کرد و در 17سالگی به عضویت تیم ملی کشتی آزاد ایران اعزامی به بازی های المپیک 1948 لندن درآمد و از این نظر (داشتن سن کم)، جزو کشتی گیران استثنایی دنیا به حساب می آید.
وی در نخستین حضور بین المللی خود، در بازی های المپیک 1948لندن به مقام پنجم رسید.
وی در سن 18 سالگی نیز به مقام پهلوانی پایتخت و ایران رسید که این هم نیز از موارد استثنایی پهلوان عباس زندی است.
عباس زندی از جمله نوادر کشتی ایران است که تجربه حضور در سه دوره پی در پی بازی های المپیک 1948 لندن، 1952 هلسینکی و 1956 ملبورن را دارد.
پهلوان عباس زندی به همراه مرحوم «جهانبخت توفیق»، نخستین مدال طلای تاریخ کشتی ایران را از مسابقه های کشتی آزاد قهرمانی جهان در سال 1954 در توکیو ژاپن به ارمغان آورد.
عباس زندی ضمن در اختیار داشتن مدال های طلای قهرمانی جهان در سال های 1954 توکیو ژاپن و 1955 ورشو لهستان و مدال طلای بازی های آسیایی 1958 توکیو، همچنین مدال طلای مسابقه های قهرمانی ارتش های جهان در سال 1961 در شهر استانبول ترکیه و در سن بازنشستگی خود از دنیای قهرمانی بدست آورد و بلافاصله پس از آن به جرگه مربیان تیم ملی کشتی آزاد ایران پیوست.
وی در پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی جهان در سال 1962 در شهر تولیدو آمریکا، یکی از مربیان تیم ملی ایران بود.
پهلوان عباس زندی همچنین در بازی های المپیک 1964 توکیو و 1968 مکزیکوسیتی، سرمربیگری تیم ملی کشتی آزاد ایران را برعهده داشت.
ورزشی (3). ** 1067 ** 1589
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]