واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
المانیتور: مذاکره کنندگان ایرانی در موضوع هستهای تحت نظارت رهبر ایران بودند/ روسیه،؛ پیروز بهبود رابطه ایران و آمریکا
مصالحه اخیر ایران و آمریکا صرف نظر از میزان شکننده بودن آن، تحلیلگران و سیاستمداران در روسیه و خارج از آن را در خصوص تبعات منفی روابط روسیه با ایران با محوریت آمریکا به شک و تردید واداشته است. روسیه به عادیسازی روابط ایران و آمریکا تمایل دارد و به وضوح میتواند از آن نفع ببرد.
به گزارش نامه نیوز، المانیتور نوشت: به عنوان نخستین مورد در خصوص بهبود روابط ایران و آمریکا و نفع روسیه، باید گفت که مسکو کمتر از غرب خواستار شفاف سازی سوءظنها در خصوص برنامه هسته ای ایران است، حل مناقشه هستهای ایران، اصلیترین موضوع مورد نظر در عادی سازی روابط آمریکا و ایران است.
دومین مورد، برداشته شدن تحریمها از روی اقتصاد ایران است که به کمپانیهای روسیه اجازه دسترسی به بازارهای ایرانی را میدهد. کمپانیهای روسی بر این باورند که میتوانند رقابت موفقی را با دیگر شرکتها داشته باشند؛ به ویژه در شرایطی که میتوانند پروژههای بهتری را آن هم در شرایط مطلوبی ارائه دهند. نزدیکی جغرافیایی روسیه و ایران همچنین میتواند به پیشبرد پروژههای جدید از جمله ساخت نیروگاه هستهای کمک کند.
سومین موضوع در این رابطه نیز این است که بهبود روابط ایران و آمریکا همچنین به برداشته شدن همه موانع در جهت همکاریهای نظامی و تکنیکی روسیه و ایران منجر خواهد شد.
و چهارمین موضوع نیز آن است که در صورت عادی سازی کامل میان ایران و روسیه، تهران به تنوع و تعادل نیاز دارد. همکاری های سازنده دیپلماتیک روسیه و ایران بر سر بحران سوریه و به رسمیت شناخته شدن نقش تهران از سوی روسیه نیز می تواند به حل بحران دمشق کمک کند.
اکنون و پس از آنکه وزیر خارجه ایران پس از تور منطقه ای و در آستانه برگزاری کنفرانس ژنو صلح سوریه به مسکو سفر و با مقامات این کشور دیدار و گفتوگو کرد، میبینیم که رخدادهای پیرامون این توافقنامه چگونه در حال آشکار شدن است و انتظاراتی که از این توافق میرود، می تواند همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه را که همواره با موانعی همراه بود افزایش دهد.
از سوی دیگر، مذاکره کنندگان ایرانی در موضوع هستهای تحت نظارت رهبر ایران بودند؛ در این مذاکرات برداشته شدن تحریم ها به عنوان اولویت هیئت ایرانی قرار گرفته بود، این موضوع به متمرکز شدن مذاکرات بر موضوعات هسته ای و جلوگیری از انحراف آن کمک کرد.
مسکو همچنین تمایل دارد تا همکاریهای امنیتی خود را با تهران در خصوص افغانستان پس از خروج نیروهای آمریکایی از این کشور در خصوص دو مورد اصلی، ارتقاء دهد: نخست، جلوگیری از تهدیداتی که از جانب گروههای تروریستی بینالمللی این کشور را هدف قرار داده است و مقابله با جریان مواد مخدر در این کشور است.
1392/10/28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]