واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین
توجه به پژوهش در معماری اسلامی شهر قزوین ضروری است
قزوین- خبرگزاری مهر: مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين، توجه به پژوهش و ارزشهای اسلامی در شهر قزوین را ضروری دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه جشنواره كاشي نگارهها ظهر شنبه با حضور مسعود نصرتی شهردار و اعضای شورای شهر در محل فرهنگسرای بانو برگزار شد.
اسماعیلی حافظی در این مراسم اظهارداشت: با برگزاری جشنواره كاشي نگارهها و ارائه آثار ماندگار حرکت ارزشمندی در تکمیل فرآیند تحول شهر قزوین در شهر قزوین برداشته شده است.
وی با بیان اینکه برگزاری نخستین جشنواره كاشي نگارهها تكميل فرآيند مسیر تحول شهر قزوین است تصریح کرد: اين جشنواره باعث شد تا هنرمندان از تجربههاي يكديگر بهرهمند شوند.
حافظی گفت: طرحهاي جشنواره كاشي نگارهها با دقت و با توجه به هويت اسلامي و ايراني انتخاب شده بود كه اين مهم موجب شد تا هنر هنرمندان يک اثر ماندگار در اين شهر باقي بماند.
وی کار گروهی هنرمندان جوان قزويني را از مزایای برگزاری جشنواره كاشينگارهها عنوان و بیان کرد: هنرمندان جوان قزويني در جشنواره كاشينگارهها حضور چشمگيري داشتند و تحقق اين مهم كمك بسزايي در فرآيند زيباسازي شهري خواهد داشت.
عضو هيئت مديره سازمان زيباسازي شهرداري قزوين با اشاره به اينكه در 11 نقطه مختلف شهر قزوين اثرهاي نگارههاي ماندگاري از هنرمندان بر جا مانده است، گفت: در جشنواره نگارهها به موضوع پژوهش نيز توجه شده بود و دو مقاله برتر در اين زمينه انتخاب شدند.
سعید میزانی مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري قزوين نیز در ادامه این مراسم گفت: هنرهاي شهري يكي از اساسيترين شیوههای ايجاد نشاط و شادابي محيط شهري قزوین است که نخستین جشنواره کاشی نگارهها در این راستا برگزار شد.
وی، به تاريخچه و وظايف سازمان زيباسازي شهرداری قزوین اشاره کرد و افزود: زيبايي و زيباشناسي از جمله وظايف اين سازمان است و بر این اساس هر اقدامي كه در اين سازمان صورت ميگيرد در راستاي ارتقاي كيفيت محيط شهري قزوین است.
وی بیان کرد: هنرهاي شهري يكي از اساسيترين شیوههای ايجاد نشاط و شادابي محيط شهري قزوین است که در این زمینه اقدامات لازم در شهر قزوین صورت میگیرد.
اين مسوول گفت: هنرهاي شهري در قالب طرحهای شهری نيم قرن در كشورهاي توسعه يافته بوده است و به مدت 17 سال است که اين رشته در دانشگاهها تدريس میشود.
ميزاني افزود: ايمن، شادابي، نشاط و جاذبههای گردشگری یکی از مولفههای چشمانداز شهرداري قزوين است كه هنرهای شهری یکی از اساسیترین جاذبههای گردشگری است.
مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري قزوين بیان کرد: هنر شهري در دو بخش بدنهسازي شهري و المان شهري كه همان حجمسازي است، بوده كه بايد از همه ظرفيتهاي هنرمندان قزويني در قالب حجمسازي استفاده بهينه كرد.
حافظی گفت: در سال گذشته این سازمان اولین جشنواره نقاشی دیواری را برگزار کرد و پنج هزار مترمربع از ديوارهاي اين شهر به مدت يك ماه به مناسبت روز قزوين نقاشي شد.
وی بیان کرد: امسال نيز در برگزاری اولین جشنواره كاشينگارهها از تجربههاي كشورهاي توسعه يافته و شهرهاي نمونه كشور استفاده شده است.
میزانی بیان کرد: بيشتر طرحهاي جشنواره كاشينگارهها در ديوارهاي محيط آموزشي اين شهر اجرا شده است و در برگزاري جشنواره ياد شده با استفاده از اسپانسرها، قيمت كاشي و چسب كاهش چشمگيري يافت كه اين مهم از ديگر ويژگيهاي مثبت اين جشنواره بود.
مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري قزوين بيان كرد: 48 مقاله به اين جشنواره ارسال شده كه 19 مقاله انتخاب و از بين آنها دو مقاله برتر معرفي شده است.
اين مسئول يادآورشد: براي اينكه در امور هنري سليقهاي برخورد نكنيم و از پيوستهاي اجتماعي و فرهنگي استفاده كنيم همه اقدامات مربوطه را از زير نظر كارشناسان عبور داده و از اساتيد برجسته استفاده كردهايم.
وی گفت: كارگاههاي عملي و نظري قبل از برگزاري جشنواره ياد شده با حضور اساتيد برجسته و مجرب برگزار شد تا از سليقهاي برخورد كردن در اين جشنواره به شدت خودداري شود.
مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري قزوين با بيان اينكه داوراني از دانشگاه تهران اين جشنواره را داوري كردند، بیان كرد: اميدواريم سال آينده جشنواره هنرهاي حجمي شهري را در قزوين برگزار كنيم.
در پايان این جشنواره از پيشكسوتان عرصه هنر، داوران جشنواره، استادكاران سنتي و برگزيدگان بخش پژوهش، طراحي و اجرايي با اهداي لوح تنديس و جوايزي تقدير شد.
۱۳۹۲/۱۱/۲۶ - ۱۱:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]