تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):تلاوت کننده سوره حدید و واقعه و الرحمن در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده می شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804022242




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کلید روحانی باب میل چه گروهی می‌چرخد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
کلید روحانی باب میل چه گروهی می‌چرخد؟

کلید روحانی باب میل چه گروهی می‌چرخد؟
از همان روز نام نویسی دکتر روحانی، برای نامزدی ریاست جمهوری یازدهم، میان دو جریان سیاسی کشور، بر سر تعریف خاستگاه و تفسیر جایگاه او، کشمکش در گرفت. به گزارش نامه نیوز، ابتکار در سرمقاله امروز خود نوشت:

پس از آنکه تبِ برد و باخت در انتخابات خوابید و رجز خوانی‌های گروه‌های سیاسی برای مصادره روحانی فروکش کرد و فضای جامعه از شوک اولیه انتخابات به در آمد و مواضع دولت روحانی روشن و شفاف شد، حالا دیگر با نوعی واقع گرایی در قضاوت گروهها روبرو هستیم. هر چه پیش تر می‌رویم، مواضع این گروه ها، نسبت به دولت تدبیر و شخص دکتر روحانی واقعی تر و شفاف تر خود را به رخ می‌کشند.

از همان روز نام نویسی دکتر روحانی، برای نامزدی ریاست جمهوری یازدهم، میان دو جریان سیاسی کشور، بر سر تعریف خاستگاه و تفسیر جایگاه او، کشمکش در گرفت. عده ای با تمسک به گذشت تشکیلاتی و مشی سیاسی ایشان او را در اردوگاه اصولگرایی تعریف می‌کردند. اینان عمدتاً جریان اصولگرا و برخی از تندروهای اصلاح طلب بودند. در مقابل گروهی هم با تمسک به عملکرد هشت سال اخیر دکتر روحانی، نزدیکی دیرینه اش به آیت الله هاشمی رفسنجانی و دبیری شورای عالی امنیت ملی در دولت خاتمی، وی را اصولگرای معرفتی و اصلاح طلبی سیاسی می‌نامیدند. اینان همان حکمی را که پیرامون آقای هاشمی صادر می‌شود، در خصوص آقای روحانی هم صادر می‌کردند. به هر روی، با هر تحلیل و هر گذشته ای، دکتر روحانی با حمایت رهبران اصلاح طلب و به میدان آمدن بدنه اجتماعی اصلاح طلبان پیروز میدان رقابت یازدهم شد. آنچه او در این مدت به نمایش گذاشته است خلاف آن چیزی بود که پیش از این تصویر می‌شد. او نشان داد که از ظرفیت اصلاح طلبی بالایی برخوردار است. نوع نگاهش به حقوق شهروندی، تفسیر حقوقی اش از رابطه مردم و حاکمیت، همچنین معنایی که برای قدرت قایل است و عملکرد پنج ماهه اش، همه و همه نشان می‌دهند که روحانی آن شخصی نیست،که از یک سو افراطیون دست راستی می‌پنداشتند و از سوی دیگر، برخی ذوق زده‌ها پس از پیروزی تصور می‌کردند. روحانی خود از همان ابتدا می‌کوشید، تا در قالب گفتمان اعتدال، تصویری متفاوت و مستقل از خود ارائه دهد. او خود را نه متعلق به این و نه مقابلِ آن معرفی می‌کرد، بلکه با ظرفیت اعتدال، سقف قابلیت خود را در بالای جریانات مرسوم قرار داد. حال که آب‌ها از آسیاب افتاده، طمع‌ها فروکش کرده و قضاوت‌ها به واقعیت نزدیک تر شده، داوری راحت تر شده است. تا کنون سعی گروه‌ها بر تفسیرِ تبعی از روحانی و یا مصادر امتدادی او بود.


گروهی او را ذیل خود می‌دانستند و برخی خود را به او الصاق می‌کردند. اما واقعیت این است که جایگاه روحانی در ذیل یا متن گروه‌های کنونی قرار ندارد. عمل روحانی با مطالبات اصلاح طلبان بیشتر سازگار بوده است. البته منظور مطالبات حداکثری نیست؛ بلکه مطالباتی که با ظرفیت قانون اساسی جمهوری اسلامی سازگاراست و منطقِ کلام ریاست جمهوری را تشکیل می‌دهد و در بطن عملکردش نیز مستتر است. در نتیجه پیش بینی این که کدام گروه از روحانی عبور خواهد کرد و پدال گاز کدامین گروه برای پیشی گرفتن از روحانی تحت فشار است، علی رغم تشخیص فعلی گروه ها، نیازمند زمان بیشتری است. بی شک روحانی همچنان پا در پوسته اعتدال دارد و کلیدش به رنگ اعتدال است. این کلید باب میل افراطیون نیست. اصولگرایان همه جانبه نگر و واقع گرا بنای عدول نخواهند داشت. چرا که می‌دانند عبور از روحانی ممکن است آنان را به سراب تندروها بکشاند. آنان هراس تکرار تجربه هشت سال گذشته را دارند. ولی گروههای افراطی اصولگرا، پیش آهنگان و پیش قراولان چنین رقابتی خواهند بود. پدال گاز هم اکنون در مجلس شورای اسلامی و در برخی نهاد ها، تحت فشار قرار گرفته است؛ در برخی از تریبون‌های نماز جمعه نیز بر آن تأکید و تصریح می‌شود. اما رهبران اصلاح طلبان و بدنه اجتماعی آنان تاکنون از عملکرد روحانی راضی بوده و به آینده امیدوارند. آنان، همچنان چشم انتظارِ رونمایی از ظرفیت‌های اصلاح طلبی روحانی هستند و دلیلی برای میدان دادن به تئوری‌های منسوخ شد دوران هوس‌های سیاسی و توهم زدگی رمانتیک نمی‌بینند.






1392/10/28





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن