واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به مناسبت ۲۶ بهمن سالگرد خروج ارتش سرخ از افغانستان
چگونه یک سرباز شوروی عضوی از مجاهدین افغان شد+عکس
«خاکیموف باخرتدین شاراپوویچ» یکی از نظامیان بازمانده ارتش شوروی سابق در افغانستان است که در سرنوشت جالب خود پس از مسلمان شدن به صفوف مجاهدین پیوست و با نیروهای شوروی جنگید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در هرات، در شمال شهر هرات ساختمانی به نام موزه جهاد وجود دارد. در این موزه یکی از بازماندگان ارتش شوروی به عنوان کارمند ارشد مشغول به کار است، فردی که با پوشش و گویش محلی کمتر کسی متوجه میشود که وی یک نظامی ارتش سرخ شوروی است. این نظامی سابق ارتش سرخ شوروی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در هرات خود را «خاکیموف باخرتدین شاراپوویچ» معرفی کرد و گفت: پدر و مادر وی اوکراینی بوده و پیش از گرایش به اسلام یک مسیحی کاتولیک بوده است. به گفته وی، پدر و مادرش از نظامیان سابق ارتش شوروی بوده و به همین دلیل وی در جوانی در سال 1362 به عنوان داوطلب به ارتش شوروی پیوسته به افغانستان اعزام میشود و به عنوان توپچی در فرودگاه نظامی «شیندند» در نبرد علیه مجاهدین افغان شرکت میکند.
این نظامی ارتش شوروی اظهار داشت: هنگام جنگ با مجاهدین از ناحیه سر زخمی شدم و مدت 3 ماه کامل در بستر بیماری افتادم و مردم محلی منطقه شیندند از من مراقبت میکردند. وی در ادامه تصریح کرد: در این مدت آنان(مردم محلی) تنها مرا از مشروبات الکلی باز میداشتند و دلیلشان هم این بود که آنان مسلمان هستند و نوشیدن شراب در اسلام حرام است تا آن که نخوردن شراب برایم عادت شد و کمکم بهبود یافتم. این نظامی بازمانده ارتش شوروی گفت: ابتدا زبان فارسی نمیفهمیدم و تصورم این بود که حتماً به جرم کشتن مجاهدین در جنگ قصاص و اعدام خواهم شد اما تصورم اشتباه بود.
وی گفت که برخورد انساندوستانه مجاهدین در دروان اسارت باعث شد تا دین اسلام را با رضایت قلبی بپذیرد. این نظامی سابق ارتش سرخ شوروی گفت: پس از مسلمان شدن نام «شیخ عبدالله» را برای خود انتخاب کرده و همرزم مجاهدین شده و علیه نیروهای شوروی تا زمان خروج این نیروها از افغانستان جنگیده است. شیخ عبدالله گفت: مردم محلی پس از مسلمان شدن وی و خروج نیروهای شوروی از افغانستان یک خانم افغان را به همسری وی درآوردند و همه هزینههای مراسم عروسیاش را نیز پرداخت کردند. وی افزود: سختترین شرایط زندگیاش در زمان حاکمیت طالبان بوده و بارها در زمان حکومت طالبان دستگیر شده و پس از مدتی دوباره آزاد شده اما هرگز قصد ترک افغانستان را نکرده است و در آن زمان در منطقه «زیرکوه» از توابع شیندند در 160 کیلومتری غرب شهر هرات زندگی کرده است. به گفته وی بارها نماینده روسیه در افغانستان و اعضای خانوادهاش در روسیه از وی خواستهاند که به روسیه باز گردد اما وی با پیپردن حقانیت اسلام و درک انسانیت و سادهزیستی مردم افغانستان هرگز نخواسته که به کشورش بازگردد.
این نظامی سابق ارتش روسیه که هم اکنون 56 سال سن دارد و از محبوبیت خاصی در بین دوستان و آشنایان افغان خود برخوردار است اظهار داشت: با گذشت 28 سال، از همزیستی با افغانها خاطرات خوشی دارد و تا زنده است در هرات خواهد ماند و پس از مرگ هم در همین شهر دفن خواهد شد. بر اساس گزارش کمیته جستجوی سربازان مفقود شده اتحاد جماهیر شوروی سابق در افغانستان، غیر از شیخ عبدالله، 2 سرباز دیگر این کشور در ولایت «غور» و «نیمروز» زندگی میکنند و برخی دیگر هم پس از شناسایی در ولایتهای «پنجشیر»، «تخار»، «بدخشان» و دیگر ولایتهای شمالی و جنوبی افغانستان به روسیه بازگشتهاند و تعدادی هم همانند شیخ عبدلله بازگشت را نپذیرفته و زندگی در افغانستان را ترجیح دادهاند. انتهای پیام/خ
92/11/26 - 10:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]