واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
پدیده جالب اذان گویی میان جوانان روبه افزایش است/ چانه زنی علی(ع) با پیامبر(ص) برسر اذان بلال وبلاگ > ترک همدانی، مصطفی - فرق اذان حلقومی و اذان صدا وسیما
قریب به بیش از چهل سالست که فراموش شده ، اذان گفتن که بر ماذنه های مساجد از سنت های اسلامی است و با ورود به ایران ، پارسیان آنرا به هنر صوت خوش و دلنشین آراستند و مکانی برایش در دو ماذنه زیبا بر فراز گلدسته مساجد آماده ساختند ، در این روزگار به فراموشی سپرده شده ، دلیل آن نیز شاید ، ساخت و ورود فن آوری ضبط صدا و پخش صداست. وقتی صدای اذان زیبای مثلا ، استاد موذن زاده با روش های متفاوت ضبط می شود و با بلندگوهای قدرتمند پخش می شود ، با کدام منطق می توان قانع شد که همان روش سنتی را بر سر گلدسته های مساجد برای اذان گفتن ادامه دهیم. درست هم همین است که فن آوری را به خدمت گیریم ، اما نکته همینجاست که به خدمت گرفتن فن آوری ، جان کلام و مقصود اذان را برآورده می سازد؟ چندیست که می بینم در گوشه و کنار شهر پدیده ی جالبی! رو به افزایش است. خودم در تهران و دو جای متفاوت که دولتی نیستند بعنوان مشاور حقوقی کار می کنم ، شاهد این پدیده ام. هنگام اوقات شرعی ، به ویژه ظهر ، جوان ها رو به سنت اذان گویی کرده اند. خودتان را جای شنونده این اذان ها بگذارید. به گمانم جالب و عجیب بودن آنرا قبول بفرمایید. از جمله فرض وقوع اتفاقی که اذان گو قصد بازگویی آنرا دارد ، البته به غیر اذان و خبر فرا رسیدن وقت نماز! یا خدای ناکرده در مشاعر اذان گو شک نمایید و از این قبیل گمانها... حق هم دارید. این جوانها بر فراز گلدسته مساجد که ویژه اذان گفتن است اذان نمی گویند. شاید به قول آقای قرائتی گلدسته ها ی مساجد را آنقدر بلند می سازند که حتی با بلندگو صدا کسی به پایین آن نرسد. اصلا اینها در مساجد نیستند ، بلکه در محل کار خود و یا جلوی در مغازه و دکان و اداره خود ویا حتی در خیابان اذان می گویند. حسی که پس از شنیدن اینگونه اذان گفتن به آدم دست می دهد انصافا با آنچه که رادیو تلویزیون شنیده اید متفاوتست، حس خوبی دارد. کسی شما را در وقت ویژه ، دعوت به عبادت می کند ، هرچند که از گلدسته شنیده نمی شود. برای همین درباره اذان گفتن کاوشی کردم و پی به نکات جالب زیر بردم که همگی از کلام معصومین (ع) است: ای کسی که اذان می گویی تو در روز قیامت مقام شفاعت داری.
خدا به موذن افتخار می کند.
روزی که هستی به هم می ریزد و همه رنگ می بازند در آن روز موذن آرامش دارد. روز قیامت موذن با انبیاء محشور می شود. در جوار شهدا جایگاه خواهد داشت. اذان به قدری ثواب دارد که یک روز گفتند یا رسول الله بس است بس است. اینقدر که برای اذان ثواب گفتی مردم سر اذان مسابقه خواهند داد. اذان در گوش نوزاد باعث می شود که نوزاد از انحراف بیمه شود.
اذان برای شفای مریض موثر است. اذان برای سوء خلق موثر است. اذان کفاره گناه است. پیغمبر فرمود: ضمن اینکه موذن اجازه شفاعت دارد من هم روز قیامت کمک موذن خواهم کرد.
وقتی اذان را شنیدید شما هم زیر لب الله اکبر را بگویید.
موذن وقتی اذان می گوید رو به قبله باشد و داریم کسی که اذان می گوید مثل این است که شمشیرش را درآورده تا دفاع کند.
امام سجاد می گوید به موذنین احترام بگذارید او خدا را یاد تو می اندازد.
موذن باید امین و وقت شناس باشد. موذن باید با صدای زیبا اذان نگوید. موذن باید برروی بام اذان بگوید. حضرت فرمود: زمانی می آید که آدمهای پولدار و عنوان دار عارشان می شود که اذان بگویند. علی ابن ابیطالب فرمود: هر چه خواستم پیغمبر به من داد. یک چیزی را هر چه خواستم و چانه زدم به من نداد گفت: رفتم گفتم اجازه بده حسن و حسین موذن باشند. فرمود: نه موذن باید بلال باشد.
کسی که اذان بگوید کسانی که صدایش را می شنوند و به مسجد می روند آقای موذن در تمام این ثوابها شریک است.
روز قیامت که مجرم سرش پایین است موذن سرفراز است و یک سر و گردن بلندتر است، هر کس با اذان و اقامه وارد نماز شود و صف از فرشتهها در طول مشرق و مغرب پشت سرش می ایستند و در ثوابش شریک هستند. ساکنان آسمان تنها اذان مردم روی زمین را می شنوند. فصیح ترین شما باید اذان بگوید و فقیه ترین تان باید بر شما امامت کند. رسول خدا صلی الله علیه واله و سلم هنگامی که اذان موذّن را می شنید، آنچه را موذّن می گفت تکرار می کرد. هرکسی که در راه خدا در یک نماز از باب ایمان واخلاص و تقرب به سوی خدا اذان بگوید-خداوند گناهان گذشته اش را می بخشد و برایش منّت می گذارد که در ادامه عمرش بدون گناه باشد و بین او و شهداء در بهشت جمع می کند. در پایان ، من نیز از میان همکارانم جویای ماجرا شدم ایشان معترفند با وجودی علاقه به اذان گفتن ، اما خجالت می کشند! شاید ترس از ریا باشد... مصطفی ترک همدانی وکیل دادگستری
شنبه 26 بهمن 1392 - 08:16:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]