واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اگر قصد خرید دوربین دارید؛
نکات طلایی برای خرید "دوربین دیجیتال"
برای بسیاری از ما خرید دوربین دیجیتال کار سادهای نیست. با انواع مختلف و با اندازه، ویژگیها و قیمتهای متفاوت انتخاب و خرید را برای مشتریان بسیار مشکل کرده است.
به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران، جدا از انواع مختلف دوربینهای دیجیتال که در بازار موجود است، گاهی با اصطلاحات فنی و خاص در این دوربینها روبهرو میشویم که اطلاعات زیادی از آنها نداریم.
اگر شما هم قصد خرید یک دوربین دیجیتال مناسب با نیازهای خودتان دارید و اصطلاحات و ویژگیهای موجود در این دوربینها شما را سر در گم کرده است در ادامه این راهنمای خرید با ما همراه باشید.
رزولوشن
عموما به آن مگاپیکسل میگویند. این عدد نشانگر تعداد پیکسلهایی است که دوربین برای تولید یک عکس استفاده میکند. اکثر دوربینهای امروزی تعداد پیکسل بالایی دارند و عموما بیش از نیاز است. بنابراین تعداد پیکسل ویژگی آنچنان مهمی به حساب نمیآید. البته مراقب دوربینهای ارزان با رزولوشن بالا باشید زیرا معمولا قدرت پردازش کمی دارند و عکسهای بزرگ عملکرد آنها را کند میکند.
لنز
در مورد لنز 2 مسأله مهم وجود دارد. یکی فاصله کانونی و دیگر روزنه لنز یا Aperture. فاصله کانونی که با میلیمتر اندازهگیری میشود. در واقع بیانگر مقداری از صحنه عکاسی است که تحت پوشش لنز قرار میگیرد که اصطلاحا به آن زاویه دید می گویند.
هر چه فاصله کانونی بیشتر باشد اشیاء بزرگتر به نظر میرسند و حجم بیشتری از فریم را پر میکنند.
لنزی که دارای فاصلههای کانونی متفاوت باشد، زوم لنز نامیده میشود. در واقع ویژگی زوم در دوربینهای دیجیتال نسبت بلندترین و کوتاهترین فاصله کانونی در لنزها است.
برای مثال یک لنز mm 100 – 20 ، زوم 5X دارد. در برخی موارد انتخاب دوربینی که قابلیت تعویض لنز داشته باشد انتخاب های بیشتری در زمینه عکاسی در اختیار شما قرار می دهد.
اولترا واید (کمتر از 18 میلی متر) – مناسب برای صفحه های بزرگ
واید (18 تا 30 میلی متر) – مناسب برای عکس های دسته جمعی
نرمال (30 تا 70 میلی متر) – مناسب برای عکس های شخصی
تلهفوتو و سوپر تلهفوتو (بیش از 300 میلیمتر) مناسب برای حیات وحش و رویدادهای ورزشی
معیار Aperture میزان باز شدن لنز و ورود نور است که به آن عدد F نیز میگویند. هر چه عدد F کمتر باشد Aperture بازتر است. با افزایش سایز دریچه، شفافیت جلو و پشت سوژه عکس بیشتر می شود.
میزان شفافیت را عمق زمینه مینامند. هر چه دریچه عریضتر باشد نور بیشتری وارد میشود و کنترل بهتری در مورد عمق زمینه در اختیار قرار می دهد.
اندازه سنسور
ابعاد صفحه دریافتکننده فوتونهای نور برای خلق تصویر است. هر چه سنسور بزرگتر باشد کیفیت عکسها نیز بیشتر میشود.
با این حال هر چه سنسور بزرگتر باشد اندازه دوربین نیز بزرگتر میشود در این مدل متعاقبا لنز بزرگتری نیز نیاز است که باز هم به اندازه دوربین اضافه میکند.
سنسورهای بزرگ گران هستند و در میزان قیمت دوربین نیز تأثیر زیادی میگذارند
حساسیت به نور
حساسیت دوربین به نور را اصطلاحا حساسیت ISO مینامند. هر چه عدد ISO بیشتر باشد، دوربین عکسهای بهتری در نور کم میگیرد. البته هر چه حساسیت به نور بیشتر باشد متعاقبا نویز تصویر نیز بیشتر میشود.
موقعیتیاب
در بسیاری از دوربینهای امروزی موقعیتیاب را حذف کردهاند اما برخی مدلهای پیشرفته همچنان موقعیتیاب را دارند. در مواقع نور شدید که امکان دیدن LCD نیست استفاده از موقعیتیاب بسیار کاربردی خواهد بود همچنین استفاده از موقعیتیاب باعث ثبات و عدم لغزش هنگام گرفتن عکس میشود.
موقعیتیابها بر اساس میزان پوشش صفحه درجهبندی میشوند. برخی موقعیتیابها نیز دارای اهرم تنظیم فوکوس برای تنظیم زاویه دید نیز هستند.
تثبیتساز تصویر
این ویژگی امکان گرفتن عکس در موقعیتهای پر تکان را فراهم میکند.
سه نوع تثبیتساز تصویر وجود دارد. سنسور شیفت، اپتیکال و الکترونیکی. نمونه اپتیکال برای ضبط ویدیو در وضعیتهای پر تکان مناسبتر است و نمونه سنسور شیفت بیشتر در دوربین هایی که لنز قابل تعریق دارند کاربرد دارد.
حالت الکترونیکی بیشتر در دوربینهای ارزانقیمت به کار میرود که از سرعت زیاد شاتر دوربین و حساسیت بالای ISO استفاده می کنند که در نتیجه عکس با نویز بوده و در نور کم کیفیت مناسبی ندارد.
نوع و طول عمر باتری
اکثر دوربینهای امروزی از باتری لیتیومی قابل تعریق استفاده میکنند که عمر بیشتری نسبت به باتریهای قلمی دارند.
اما اکثر این باتری ها برای یک مدل خاص طراحی شده اما باتری های قلمی را می توان در بسیاری از دوربین ها به کار برد.
هنگام خرید به میزان عمر باتری و تعداد تصاویری که می توانید با هر بار شارژ باتری بگیرید توجه کنید.
ویدیو
برای ثبت ویدیو در مسافرت ها و تعطیلاتتان 1080p/30p یکی از بهترین گزینه ها است که اصطلاحا به آن Full HD نیز می گویند.
منظور از fps نیز تعداد فریمهایی است که در ثانیه ثبت می شود. تعداد فریم بالای 60 امکان ثبت ویدیوهای اسلوموشن را نیز فراهم می کند.
GPS و Wi-Fi
از قابلیت های جانبی دوربین های امروزی محسوب میشوند. GPS امکان ثبت موقعیت جغرافیایی محلی که درآن عکس میگیرید را مشخص میکند و با قابلیت wifi میتوانید تصاویر ذخیره شده در دوربین را به صورت بی سیم به رایانه و یا دیگر دستگاه ها ارسال کنید.
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]