واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
کریستین ساینس مانیتور: اصولگرایان طوری رفتار میکنند انگار هیچوقت شکست نخوردند/ روحانی پیروزی خود را پایان تندرویها در ایران میداند
سایت روزنامه «کریستین ساینس مانیتور» در مطلبی با عنوان «چقدر طول می کشد که تندورها روحانی را متوقف کنند؟» به بررسی نقش اصولگرایان تندور در عرصه سیاست در ایران پرداخته است.
به گزارش نامهنیوز، متن گزارش کریستین ساینس مانیتور را در ادامه میخوانید:
نزدیک به هشت ماه پس از پیروزی تعجب برانگیز حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، انتخاباتی که روحانی میانه رو توانست نامزدهای محافظه کار بانفوذ را شکست بدهد، اصولگرایان طوری رفتار می کنند انگار که هیچ گاه شکست نخورده اند.
گشت های سایه بر روی موتور سیکلت با تهدید خانواده فیلمساز حامی روحانی و روزنامه نگاران اطلاح طلب، لیست هدف خود را نشان میدهند. خطیب اصولگرای نماز جمعه تهران به شدت نسبت به «فتنه گرانی» که به همراه اقای روحانی در قدرت حضور دارند هشدار داد و حتی کاروان رئیس جمهور پس از بازگشت از نخستین سفر به نیویورک و نخستین مکالمه تلفنی با باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا هدف لنگه کفش و تخم مرغ قرار گرفت.
یکی از روزنامه نگاران در ایران که به دلیل حساسیت موضوع نامش ذکر نمی شود در این باره، گفت: این یک جنگ تمام عیار نیست، اما آنها تلاش میکنند این جنگ را آغاز کنند. آنها حلقه های بسیار کوچکی هستند که از مصونیت مجازات برخوردار هستند و به راحتی این اعمال را صورت می دهند.
در حالی که اصولگرایان در حال مقاومت در برابر فشارها هستند، رهبر ایران اما چند ماه گذشته به همه گروه ها دستور داد تا از حسن روحانی حمایت کنند و از تیم مذاکره کننده هسته ای ایران حمایت کرد.
روز گذشته، چند ساعت پیش از آغاز مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 بر سر توافق نامه داخلی هسته ای، رهبر ایران گفت که ایران باید با این شیطان (آمریکا) برای از بین بردن شرش و حل کردن مشکلات مذاکره کند.
سعید لیلاز، تحلیلگر سیاسی و اقتصادی اصلاح طلب که پس از انتخابات سال 2009 زندانی شد و از سوی اصولگرایان به عنوان یکی از عوامل فتنه خوانده می شود در این باره، گفت:امروز ما (میانه روها/اصلاح طلبان) در دولت هستیم که این واقعیت است. ضوروت تغییر احساس می شود.
لیلاز در ادامه گفت: رادیکالیسم جنبش قدرتمندی در کشور نیست. هر زمان که آنها قدرت کامل برای اداره سیستم و اقتصاد بدون حضور مردم را دارند، ان را انجام دادند (اکنون پس از پیروزی روحانی) آنها هیچ انتخابی جز سکوت را ندارند.
روحانی اما به نظر می رسد که یکی از نزدیکان به مرکز قدرت در ایران پس از انقلاب اسلامی سال 1970 است که از سوی رهبر ایران مورد وثوق قرار گرفته است که دارای اردوگاه اعتدال گرایانه و اصلاح طلبانه است. روحانی از پیروزی خود در انتخابات به عنوان آغاز برای پایان تندوریانه در ایران عنوان کرد.
اصولگرایان و تندروها در ایران در دو جبهه مبارزه می کنند: در خانه و در مقابل یک صحنه سیاسی فراگیر و در خارج علیه هرگونه همکاری بر سر برنامه هسته ای ایران و دیگر موضوعات.
مواضعی که از سوی احمد خاتمی، خطیب نماز حمعه تهران نیز تاکنون بارها عنوان شده است.
1392/10/20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]