تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826157316




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

لیلاز: غارت نظام بانکی و تامین اجتماعی ربطی به دعوای جناحی دارد؟/ زمانی هولوکاست انکار شد، زمانی هم نامه فدایت شوم نوشتیم/ در دولت احمدی نژاد ملت اسرائیل به رسمیت شناخته شد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
لیلاز: غارت نظام بانکی و تامین اجتماعی ربطی به دعوای جناحی دارد؟/ زمانی هولوکاست انکار شد، زمانی هم نامه فدایت شوم نوشتیم/ در دولت احمدی نژاد ملت اسرائیل به رسمیت شناخته شد

لیلاز: غارت نظام بانکی و تامین اجتماعی ربطی به دعوای جناحی دارد؟/ زمانی هولوکاست انکار شد، زمانی هم نامه فدایت شوم نوشتیم/ در دولت احمدی نژاد ملت اسرائیل به رسمیت شناخته شد
سعید لیلاز از تحلیل‌گران اقتصادی می گوید: 25 برابر شدن معوقات بانکی در 8 سال گذشته به معنای یک غارت سازمان یافته بود.
به گزارش نامه نیوز، دومین دور از مناظره آنلاین سایت نامه نیوز، روز چهارشنبه با موضوع«میراث دولت احمدی نژاد برای دولت روحانی» برگزار شد. در این مناظره «سعید لیلاز» استاد دانشگاه شهید بهشتی، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر اقتصادی و سردبیر سابق روزنامه سرمایه در موافقت با دولت روحانی و «عبدالرضا داوری» عضو هیئت علمی پژوهشی دانشگاه تهران و جهاد دانشگاهی، مشاور وزیر کشور در دولت دهم، مدیر مسئول سابق روزنامه شهروند و قائم مقام مدیرعامل ایرنا در سال 88 در دفاع از دولت احمدی نژاد به بیان نظرات خود پرداختند.

در ادامه مشروح اظهارات سعید لیلاز را می خوانید؛ مشروح اظهارات عبدالرضا داوری نیز در {اینجا} قابل مشاهده است.

سرزنش کردن دولتی که رفته هیچ فضیلتی ندارد


برای من سرزنش کردن دولتی که اکنون کنار رفته هیچ فضیلتی ندارد به ویژه دولتی که خود یگانه مسیول تمام خرابی ها نیست با این همه اکنون که به هشت سال گذشته می نگرم مهم ترین تفاوتی که مشاهده می کنم این است که ما درسال 1384 هیچ مشکلی نداشتیم که لاینحل باشد ولی اکنون هیچ مشکلی نیست که لاینحل نباشد چه در حوزه های فرهنگی،اجنماعی،سیاسی و ....


برخی نمایندگان از سرکشیدن لیوان رییس جمهور سابق خودداری نمی کردند


در اغلب بحران های پدید آمده دولت گذشته نه تنها خود نقش اساسی در ایجاد و تشدید آنها داشت بلکه عمدا در بسیاری از موارد این دولت ابتکار عمل ایجاد انواع بحران ها را نیز به دست گرفته بود. به علاوه حداقل در شش سال از هشت سال به طرزی که در تاریخ معاصر ایران به کلی بی سابقه است، این دولت از حمایت یک پارچه ی همه دستگاه های امنیتی ، قضایی و قانون گذاری بهره مند بود. برای مقایسه ساده اشاره می کنم که در120 روز گذشته و فقط در مجلس به ازای هر وزیر دولت روحانی دهها سوال و احضار از دولت صورت گرفته است حال آنکه 8 سال پیش در همین روزها کار ادغام دستگاهای قانون گذاری و نظارتی در دولت نهم به جایی کشید که بعضی نمایندگان از سر کشیدن لیوان آقای رییس جمهور نتوانستند خودداری کنند. اما این یک پارچه ترین حاکمیت تاریخ معاصر ایران در عمل جز تشدید فقر، افزایش شکاف طبقاتی، ذلیل شدن تولید داخل و افزایش وابستگی به بیگانگان نینجامید.

آمار بانک مرکزی می گوید رکود اقتصادی ایران از اواخر سال 86 شروع شد


به هرحال عملکرد دولت هاشمی با یک ششم درآمد ارزی دولت نهم و دهم به 5:30 درصد متوسط رشد اقتصادی سالانه رسید حال آنکه در8 سال گذشته با حدود 800 میلیارد دلار درامد ارزی متوسط رشد اقتصادی از1ک30 درصد عبور نکرد و حال آنکه متوسط نرخ تورم کاهش نیافت و تا پیش از فروردین 90 هیچ بحران سیاسی در داخل نبود و تا پیش از تابستان 1391 هیچ تحریم جدیدی وضع نشده بود. آمار رسمی بانک مرکزی می گوید رکود اقتصادی ایران از اواخر سال 86 شروع شد.

25 برابر شدن معوقات بانکی در 8 سال به معنای یک غارت سازمان یافته است


تورم نیز در سال 87 از مرز 25 % گذشت. نرخ سرمایه گذاری از حدود 30% تولید ملی در سال 84 به 24% در سال 87 کاهش یافت که رکود اقتصادی سال های 88 به بعد را گریز ناپزیر می کرد. در این 8سال رقم معوقات بانکی 25 برابر کل انباشته تاریخ معوقات بانکی شد که به معنای یک غارت سازمان یافته بود. اینها نه به تحریم ربط دارد نه به فتنه. از برادم دکتر داوری می پرسم آیا غارتهای نظام بانکی، نظام بیمه و سازمان تامین اجتماعی که فقط بخشی از آنها اکنون انتشار یا جرات انتشار یافته به دعوای جناحی ربط دارد؟

دولت نهم عامل تشدید تحریم‌ها بود


اولا دولت نهم خود عامل تشدید تحریم ها بود و بدون آن که سرعت رشد هسته ای ایران را افزایش دهد با مواضع بین المللی متناقض خود در کمتر از یک سال 4 قطع نامه ی شورای امنیت علیه ایران را موجب شد ثانیا تحریم ها تا تابستان 91 به اجرا در نیامد ثالثا هیچ عدالت اجتماعی بدون رشد اقتصادی ممکن نیست.

هر شعار عدالت اجتماعی بدون رشد اقتصادی یک دروغ بزرگ است


هر شعار عدالت اجتماعی بدون رشد اقتصادی یک دروغ بزرگ است چنان که در مورد ایران هم این عدالت اجتماعی اتفاق نیفتاد. در علم اقتصاد عدالت اجتماعی جز از طریق ایجاد اشتغال و کاهش تورم معنا ندارد. تاپیش از شروع تحریم ها به علت رشد 40% نقدینگی و کاهش هزینه های عمرانی دولت، نرخ تورم از 6/5در صد به 25% ونرخ بیکاری از 10 به 13% رسیده بود تا سال 92 نرخ تورم مواد غذایی در روستاها به حدود 100% رسید که بسیار بیشتر از شهرهاست. کشورما در سال 83 با واردات 35میلیارد دلار به 6% رشد اقتصادی رسید اما در سال 90 واردات 100 میلیارد دلار شد که 20 میلیارد دلار آن به سفرهای خارجی عمدتا تفریحی اختصاص یافت. آن هم فقط با 3% رشد اقتصادی. کجای این عدالت اجتماعی است؟

ترس من این است که با تجربه تلخ دوران احمدی‌نژاد، ده‌ها سال ملت ایران با شنیدن شعار عدالت اجتماعی فرار را بر قرار ترجیح دهند

در سال 66 با یک سوم این 20 میلیارد دلار ما هم جنگ را اداره کردیم و هم کشور را. بدتر از همه بحران دارو بود که به شهادت وزیر دولت سابق عمدا ایجاد شد و هزاران ایرانی بی پناه را به کام مرگ کشاند که در دولت روحانی به جای اول بازگشت. متاسفانه هر ادعای دیگری از دولت سابق را شاید بتوان پذیرفت اما تحقق عدالت اجتماعی را نه. اکنون همه ی ترس من این است که تا دهها سال ملت ایران از تجربه تلخ دولت سابق با شنیدن هر شعارعدالت اجتماعی بی اختیار فرار را بر قرار ترجیح دهند و بگریزند. تبدیل ایران به جولانگاه واردات سالانه 100 میلیارد دلار کالا و خدمات از جمله سیر ترشی، خاک زیر گربه ، سنگ قبر و هر چیز ممکن برای واردات به هر چیزی می خورد به جز عدالت اجتماعی. افزایش5 برابری واردات مواد غذایی در کمتر از 4 سال اقدامی بود علیه محروم ترین توده های روستایی ایران.

دولت احمدی نژاد با انهدام قدرت اقتصادی ایران، دستاوردهای اتمی ایران را به نابودی کشاند


علم سیاست می گوید بدون اقتصاد نیرومند هیچ پیشرفتی در حوزه دیپلماسی و عدالت اجتماعی ممکن و پایدار نیست. دولت قبل با انهدام قدرت اقتصادی ایران هم دستاوردهای اتمی ایران را به نابودی کشاند و هم ضد عدالت اجتماعی حرکت کرد.

زمانی هولوکاست انکار شد، زمانی دیگر برای دعوت شدن به مصر به التماس افتادیم و زمانی هم نامه فدایت شوم نوشتیم


در8 سال گذشته در سیاست خارجی کشور نه انسجامی بود ونه عزت، حکمت و مصلحت دنبال شد. زمانی هلوکاست انکار شد و اندکی بعد برای دعوت شدن رسمی به این و آن کشور از جمله به مصرحسنی مبارک به التماس افتادیم و وزیر خارجه مان را هنگام مذاکره عزل کردیم و نامه ی فدایت شوم به این وآن نوشتیم بدون هیچ پاسخی.


نه تنها دم خروس، که کاکل آن هم آشکارتر از آن است که بتوان غارت عظیم و خسارات به ساختار اقتصاد کشور را پنهان کرد

ویژگی و برتری مهم علم اقتصاد این است که در آن ما با عدد و رقم سرکار دارین نه باکلی گویی و شعار پردازی. این آمارها همگی رسمی هستند و به ضد انقلاب و.. ربطی ندارد. متاسقانه نه دم خروس ، بلکه کاکل آن نیز آشکارتر از آن است که بتوان این غارت عظیم و بی سابقه و خسارت جبران ناشدنی به ساختار اجتماعی و اقتصادی ایران را پنهان کرد . تحقق شعار عدالت یا عزت در سیاست خارجی به حرف نیست و باید به عدد و رقم آن را اثبات کرد. در سال گذشته دستمزد رسمی کارگران به طور ثابت 40%کاهش یافت و در مجموع 8 سال گذشته، بدون تردید این بدترین عملکرد همه 70 سال اخیر ایران است. کارکنان دولت وضعی از این بدتریافته اند. اگر شعار عدالت و عزت ندهیم اما به آن عمل کنیم یه میلیون بار شرافت مندانه تر است تا شعار بدهیم و ضد آن برویم. سهم مردم در تامین هزینه های درمانی به جای 30% از مرز 50 و60% نیز گذشته است و اکنون یک بیماری صعب العلاج یک خانواده را به زیر خط فقر می کشد.


در دولت احمدی نژاد ملت اسرائیل به رسمیت شناخته شد


تلاش آقای دکتر داوری برای دفاع از عملکرد دولتی که اکنون سر کار نیست قابل تقدیر است. اما استدلال های ایشان جز شعار پردازی نیست.این دولت نهم و دهم بود که حداکثر کوشش خود را برای نزدیک شدن به غرب انجام داد.

در همان دولت بود که ملت اسراییل به رسمیت شناخته شده اند و در مورد پیشرفت هسته ای نیز فقط باید کارشناسان قضاوت کنند که سرعت پیشرفت هسته ای ایزان در کدام دوره بیشتر بود. تعداد سانتریفیوژها مانند کوه یخی تنها اندکی از قدرت هسته ای کشور را بازتاب میدهد و همگان به خوبی می دانند که رشد علم در مدت 5 یا 6 سال ممکن نیست و به تلاش جانانه ای نیاز دارد. شروع برنامه ی هسته ای ایران 22 سال پیش از انقلاب بود و نسبت دادن آن به 5 یا 6 سال اخیر جز جفا بر علم، بر تاریخ و بر واقعیت نیست. در حوزه ی اقتصاد نیز جلو افتادن صادرات غیر نفتی بر واردات جز براثر کاهش ناخواسته ی واردات به علت تحریم های عمداتا خود خواسته ی دولت قبل نبود.

8 سال گذشته فاسدترین دوران تاریخ مکتب اقتصاد ایران بود


میزان سرمایه گذاری دولت در اقتصاد در سال 90 به قیمت ثابت کمتر از سال 83 بود. در همین مدت درامد ارزی دولت حداقل 3 برابر و واردات کشور حداقل 3 برابر شد در حال که رشد اقتصادی ابتدا به نصف کاهش یافت و سپس منفی شد. بی تردید 8 سال گذشته فاسدترین دوران تاریخ مکتب اقتصاد ایران بوده و ما را در سراسر خاورمیانه به کشور شماره 1 فساد تبدیل کرده است. در سال 90 به عنوان بهترین سال عملکرد دولت قبل هزینه ی جاری دولت 7 برابر هزینه عمرانی شد در حالی که در سال 83 این نسبت فقط 3 برابر بود. این که منابع ایجاد شغل مردم را به آنها بدهیم و از آنها وفاداری بخریم، هر اسمی دارد به جز حکمرانی خوب. دولت دهم نه به شعار آبادانی ایران عمل کرد نه جز به گروهی خاص مهر ورزید و نه عدالت اجتماعی را گسترد که بر عکس ، تقریبا به انهدام روستاها و طبقه متوسط ایران انجامید. اکنون درست مطابق برنامه دولت قبل، یک طبقه جدید اجتماعی در ایران شکل گرفته که اندازه ی آن بی نهایت کوچک و ثروت آن بینهایت بزرگ و افسانه ای است. تنها اشتباه اینجا بود که طبقات اجتماعی پس از خلق شدن الزاما به خالق خود وفادار نمی مانند.

همین بود که دولت سابق را پایین کشید و فکر طرفدار آن در انتخابات 92 بیش از 7% آرا مردم را جذب نکرد فارغ از هرگونه تعلق خاطر سیاسی این واقعیت عریان ساختار اقتصادی و اجتماعی در هم کوفته ی ایران است که اکنون پیش چشم ماست. در قضاوت پیرامون آن خود مختارهستید.





1392/10/20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن