واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حادثه تلخی که از خاطر ایلامی ها پاک نمی شود ایلام - ایرنا - سال ها گذشته است و درست 27 سال قبل در چنین روزی مردم جنگزده ایلام شاهد رخدادی تلخ به سبب جنایت دشمنان مهاجم به میهن شان بودند و همانطور که امروز نیز استاندار ایلام گفت، هرگز تلخی این حادثه از خاطر او و مردم این دیار پاک نمی شود.
آن روزها که جنگ بود و دشمن به خاک میهن هجوم آورده بود، ایلامی ها به رغم نزدیکی با خطوط مقدم ، شهر و دیار را ترک نکردند و مقاومت پیش کردند .
23 بهمن ماه سال 1365 که هواپیماهای دشمن در ارتفاعی پست، شاهد بازی فوتبالیست های این دیار در زمین چمن شهر چوار بودند کینه خود از مقاومت ایلامی ها را همراه با بمب های اهدایی غرب و شرق بر سر جوانان ورزشکار ایلام خالی کردند و 14 عضو تیم فوتبال این استان را به شهادت رساندند.
استاندار ایلام روز چهارشنبه در آیینی که به مناسبت گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آن واقعه جریان داشت از خاطرات خود از آن روز گفت.
«محمدرضا مروارید» که در آن ایام خود ساکن شهر چوار و کارمند اداره جهاد کشاورزی وقت واقع در بوستان جنگلی ˈششدارˈ بوده است ، تاکید کرد که مانند دیگر همشهری هایش آن صحنه دلخراش را که در بازگشت به شهر بر اثر بمباران زمین فوتبال چوار دیده هیچ گاه از یاد نبرده است و نخواهد برد.
او بمباران زمین فوتبال شهر چوار را از سوی دژخیمان کاری عمدی برای گرفتن انتقام از مردم مقاوم ایلام می داند و معتقد است که هواپیماهای عراقی می دیدند که مردم عادی در حال گذران زندگی عادی خود در ایلام هستند و شهر و دیارشان را ترک نکرده اند و می خواستند انتقام بگیرند.
استاندار البته در این آیین پیشنهاد داد تا دولت روز 23 بهمن را به عنوان روز مقاومت و ورزش نامگذاری کند و استدلال کرد چون این روز اوج پیوند معنوی شهادت با ورزش در دل تاریخ مقاومت مردم ایلام است این اقدام می تواند برای همیشه آن مظلومیت را در تاریخ انقلاب ماندگار کند.
مروارید زنده نگه داشتن یا شهدا را سبب آکنده شدن فضای جامعه از معنویت و فرهنگ ایثار و شهادت دانسته و معتقداست مسوولان و مردم وظیفه دارند که ادامه دهنده راه شهیدان باشند تا به بهترین و شایسته ترین شکل ممکن از خون پاک و مطهر آنان پاسداری شود.
وی تاکید دارد که ورزشگاه شهر چوار با توجه به این واقعه که در جهان بی سابقه است باید به صورتی آبرومند ساخته شود تا گنجینه و جایگاهی متناسب با شان شهیدان این خطه باشد و به عنوان نگینی در میان مردم ایلام به یادگار بماند.
هواپیماهای رژیم بعثی عراق بیست و سوم بهمن ماه سال 65 در جنایتی وحشتناک و غیر انسانی با پرواز در ارتفاع پایین بر فراز زمین فوتبال چمن بخش چوار و ریختن بمب بیش از 14 نفر از نوجوانان و جوانان فوتبالیست ایلامی را که در حال انجام مسابقه بودند به شهادت رساندند.
این حادثه که منجر به شهادت و زخمی شدن بهترین جوانان و نوجوانان فوتبالیست تیم منتخب استان ایلام شد به عنوان یکی از جنایت های صدام و رژیم بعث در تاریخ ثبت شده است.
این واقعه درست زمانی رخ داد که تیم های نوجوانان استان ایلام در رقابت های قهرمانی کشوری هر سال با کسب یکی از مقام های نخست تا سوم جزو سه تیم برتر کشور بودند.
مسوولان استان ایلام با توجه به عمق این فاجعه دردناک در حال رایزنی برای ثبت این واقعه در پیشینه و تقویم فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) هستند.
بخش چوار در فاصله 15 کیلومتری ایلام قرار دارد.
استان ایلام با داشتن 430 کیلومتر دارای طولانی ترین مرز مشترک با عراق است.
شهرها و روستاهای استان ایلام در دوران دفاع مقدس بیش از 500 بار مورد حمله هوایی و موشکی دشمن بعثی قرار گرفتند.
ایلام قهرمان در دوران دفاع مقدس نزدیک به سه هزار شهید تقدیم اسلام و آرمان های بلند انقلاب اسلامی کرد.ک/3
702/565/ 1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]