تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن شب برنامه سال آينده نوشته مى‏شود. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868904886




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعتراض به نحوه نمایش آثار کسایی در صدا و سیما


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اعتراض به نحوه نمایش آثار کسایی در صدا و سیما
افشین داور پناه، مدیر گروه پژوهش هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر طی یادداشتی نسبت به نحوه نمایش آثار استاد حسن کسایی در صدا و سیما به شدت اعتراض کرده است.
آفتاب: این یادداشت را در ادامه می خوانید:


ننه! .... ننه وا! ... ننه وا! .... ننه! خار!


بِچِه تو کا چیزیش نیس اما بِچِه مَه


می گن سوتونی فقرات


نَدَرِد نَدَرِد نَدَرِد


در صدا و سیما، و به ویژه سیما، در طول سی و اندی سال اخیر، خبری و یادی از زنده یاد استاد حسن کسایی نبود؛ نه نامی و نه نشانی! حتی پس از آنکه در سال 1387 نشان درجه یک فرهنگ و هنر به این استاد مسلم موسیقی ایرانی اهدا شد، یک گفتگو یا یک تصویر از او پخش نشد.


حالا شبکه جدیدالتاسیس «نسیم» که برای خنده و نشاط (شادی) راه اندازی شده است مدتی است دو قطعه از استاد حسن کسایی پخش می‌کند که در آن استاد، شیرین کاری می‌کنند! یکی از این قطعات در طول چند ماه اخیر آنقدر پی در پی از این کانال تلوزیونی پخش شده است که استاد کسایی را برای نسل جوان تا حد یک مقلد صدا و مجلس گرم کن، پایین آورده است؛ یعنی هیچ برنامه‌ای نمی‌توانست چنین به شان و شخصیت این هنرمند درجه یک کشور توهین کند؛ قطعه شیرین کاری استاد که در یک برنامه نیمه خصوصی اجرا شده در این مدت آنقدر از کانال نسیم پخش شده است که ناخواسته هر کسی را از دیدن تصویر صدا و تصویر استاد کسایی دلزده می‌کند به ویژه نسل‌های جدیدتر را که استاد و هنرش را کمتر می‌شناسند.


هنرمندان موسیقی، گاهی شیرین‌کاری‌هایی می‌کنند که البته در حاشیه هنر آنها قرار دارد؛ این شیرین کاری‌های‌سازی یا آوازی به ندرت و به ویژه در میان هنرمندان پیشکسوت موسیقی سنتی صرفا در برخی مجالس خاص به نمایش گذاشته می‌شود و البته در کنار اجراهای جدی. اما سیمای ملی، اینک قطعه‌ای از آن را به دفعات مکرر و خسته‌کننده پخش می‌کند. این در حالی است که هیچ‌گاه به شکل تصویری، اجراهای جدی استاد کسایی را برای مخاطبان پخش نمی‌کند!


استادی که همه او را پدر ساز نی می‌دانند و نوازندگان نی خود را مستقیم و غیر مستقیم شاگرد او می‌دانند. اگر «نائب اسدالله» به قول خودش، نی را از آغل گوسفندان به عنوان سازی جدی در موسیقی ایرانی مطرح کرد، استاد حسن کسایی، این ساز را با حال و هوایی عرفانی به اوج رساند و به عنوان میراثی از فرهنگ موسیقی ایران به موسیقی جهان معرفی کرد. زنده یاد کسایی، ردیف دان و نوازنده ای توانا، اثرگذار و صاحب سبک بود که بعد از درگذشت استاد تاج اصفهانی طلایه‌دار مکتب موسیقی اصفهان بود. او ساز «نی» را به منزلت یک ساز کامل رساند.


استاد کسایی در سال ۱۳۲۹ با ارکستر رادیو ارتش اصفهان همکاری خود را شروع کرد و برای نخستین بار نی را به طور جدی در ترکیب ارکستری به کار گرفت. در سال‌های بعد با ارکسترهای متعدد رادیو به سرپرستی هنرمندانی چون ابوالحسن صبا، حسین یاحقی، حبیب‌الله بدیعی، محمد میرنقیبی، همایون خرم و دیگران همکاری داشت. در سال ۱۳۳۵ به دعوت داوود پیرنیا به برنامه گل‌ها راه یافت و تا برنامه موسیقی گلچین هفته در سال ۱۳۵۷ به همکاری خود با رادیو ادامه داد. از سال 1346، نیر آثاری از او در خارج از کشور منتشر شد؛ از این رو او و ساز نی به عنوان چهره‌ای از موسیقی ایرانی به موسیقی جهان معرفی شد.


در سال ۱۳۷۸ نشان درجه یک فرهنگ و هنر به استاد کسایی اهدا شد و در سال 1381، نیز به عنوان چهرهٔ ماندگار موسیقی انتخاب و از او قدردانی شد! او همچنین در دیدار مقام معظم رهبری با نخبگان و اساتید استان اصفهان، حضور داشت و مورد توجه معظم له قرار گرفت.


اما صدا و سیما از این چهره ماندگار و دارای درجه یک فرهنگ و هنر کشور به چه شکل یاد می‌کند؟ رسانه ملی از آنچه از استاد کسایی به عنوان میراثی ماندگار برای فرهنگ و هنر ایرانی مانده است چگونه استفاده می‌کند؟ چگونه او را به جوانان و نوجوانان معرفی می‌کند؟ از میان این همه هنرنمایی کم نظیر، صرفا قطعاتی از شیرین کاری‌های او پخش می‌کند؛ آن هم به عنوان میان برنامه‌ای در بین برنامه‌های دوربین مخفی و حرکات خنده‌دار کودکان و حیوانات!


منبع: فرارو




تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن