واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جشن سی و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی در ازبکستان برگزار شد دوشنبه - ایرنا - آیین جشن سی و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با حضور «مراد اصغراف» معاون وزیر امور خارجه ازبکستان، دیپلماتهای خارجی مقیم تاشکند، اساتید دانشگاه ها و نمایندگان رسانه های داخلی و خارجی در این کشور برگزار شد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از اطلاعیه سفارت ایران در تاشکند، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان در این مراسم که در هتل «گراند پلازا» تاشکند برگزار شد، گفت: ایران در سال های آغازین چهارمین دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مسیر بالندگی قرار گرفته و در این راه به سرعت در حال دست یافتن به مرزهای جدیدی از پیشرفت و توسعه است، به گونه ای که به گواه مراجع بین المللی در سال 2013 میلادی در جایگاه هفتم تولید علم و فناوری نانو در جهان قرار گرفت.
«علی مردانی فرد» افزود: سرمایه بزرگی که از انقلاب اسلامی نصیب ملت ایران شد، استقلال و عزتی است که ایرانیان همیشه آن را پاس خواهند داشت.
وی با بیان اینکه «مردم و رهبری ایران در سه دهه گذشته ثابت کرده اند که می توانند کشور را از سخت ترین بحران ها عبور دهند»، گفت: جمهوری اسلامی ایران در سه دهه گذشته با وجود قرار گرفتن در منطقه ای پرآشوب و گاه بی ثبات همواره کشوری با ثبات و رو به پیشرفت و تاثیرگذار در منطقه و جهان بوده است.
مردانی فرد تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در مسیر مبارزه با تروریسم گام نهاده است و در راستای تحقق این مساله پیشنهاد رییس جمهوری اسلامی ایران در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال 2013 با عنوان جهان عاری از خشونت و مبارزه با افراط گرایی در قطعنامه ای تصویب شد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان گفت: جمهوری اسلامی ایران با پیروی از ارزش های دینی و همسو با منافع ملی و منافع جهانی خود با تولید، تکثیر و کاربرد هر گونه سلاح کشتار جمعی به ویژه هسته ای و شیمیایی مخالف است.
وی گفت: بی تردید توافق موقت ژنو فقط یک گام با هدف نیل به یک راه حل جامع و پایدار برای یک بحران غیر ضروری است که اجرای آن برای همگان سودمند است.
سفیر ایران در تاشکند افزود: این در صورتی است که همه طرف ها متقابلا مسوولیت های خود را رعایت کنند و با حسن نیت وارد مذاکرات نهایی شوند، در این صورت نیل به یک توافق نهایی میسر خواهد بود.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران اجرای اقدامات داوطلبانه مورد توافق در ژنو را از 20 ژانویه آغاز کرده است و همه این اقدامات توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تایید قرار گرفته است.
مردانی فرد با اشاره به روابط ایران و ازبکستان افزود: ایران در زمره نخستین کشورهایی بود که استقلال ازبکستان را به رسمیت شناخت و اقدام به برقراری روابط دیپلماتیک در سطح سفارت کرد.
وی افزود: ایران و ازبکستان دارای نقش موثری در تحولات منطقه هستند و به عنوان همسایگان بزرگ افغانستان از توانایی و ظرفیت های خوبی برای تاثیرگذاری و همکاری در جهت تقویت ثبات و شکوفایی اقتصادی این کشور و منطقه برخوردار هستند.
وی اظهار داشت: دو کشور همچنین دارای اشتراکات تاریخی، دینی، فرهنگی و جغرافیایی بی شماری هستند که هر کدام می تواند مبنای ارتقای روابط باشد.
سفیر کشورمان خاطرنشان کرد: در بخش اقتصادی نیز مکمل بودن اقتصاد دو کشور همواره موجب علاقه مندی بخش های خصوصی و دولتی دو طرف برای همکاری با یکدیگر بوده است.
وی گفت: در این خصوص می توان به مزیت حمل و نقلی قلمرو ایران برای جمهوری ازبکستان و صادرات کالا و خدمات ایران به ازبکستان و سایر کشورهای آسیای مرکزی اشاره کرد.
آساق**ش.ع**1663**1545
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
23/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]