واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
این چه همسایگی است که پاکستان با ایران دارد؟ وبلاگ > مسلم، متین - ایران نباید به صرف اینکه پاکستان کشوری دوست ، مسلمان و همسایه، اما بالقوه خطرناک ،خطرساز و توزیع کننده ناامنی است این کشور را به حال خود رها کند. نه صرفا به دلیل آنچه طی این چندروز گذشته شاهد آن بوده ایم ، بلکه بیشتر به دلیل آینده به شدت مخاطره انگیز منطقه و امنیت ایران ،که الزاما محدود به مرزهای شرقی ایران نیست و اسلام آباد مسئول مستقیم آن شناخته میشود. پاکستان کشوری رها شده است.
از همان زمان که پاکستانی های بعدی، خون به دل گاندی کردند دنیا باید میدانست که در پس جنگ جهانی دوم باچه کسانی و کشوری روبرو خواهد شد. یک دیپلمات سابق افغانی قولی از ظاهر شاه پادشاه سابق افغانستان را نقل کرده که معلوم نیست چقدر سندیت دارد اما مهم نیست. به تعبیر او" شاه بابا " یک بار که از مداخلات روزافزون پاکستانی ها و ایجاد ناامنی در کشورش به ستوه آمده بود گفته بود"از نیرنگ ، فقط خدا پاکستانی ها را میشناسد !کیفر آنها هم با خدا".
رصد مداخلات پاکستانی ها در مسائل منطقه و امور داخلی دیگر کشورها که یا بر گرفته از یک اراده امنیتی ست(که اتفاقا همین است) یا ناشی از فقدان اقتدار سیاسی،کار خیلی سختی نیست .کافی ست در یکی از موتور های جستجو گر واژه های پاکستان ،تروریسم و مداخله را سرچ کنید به خیلی از سوالات شما پاسخ خواهد داد.
سخن بر سر جوانان پاک این سرزمین است که 5 نفر آنها در کسوت مرزبانی توسط یک گروه جنایتکار تروریست پناه گرفته در خاک پاکستان به گروگان گرفته شده و ظاهرا باید خوش شانس باشند و ما هم خوشحال که تاکنون بلائی سر آنها نیامده است. جیش العدال یا هر اسم یا تروریست دیگری مسئول است ، این از نظر من خیلی اهمیت ندارد ،آنچه مهم است هدف قرار گرفتن مستقیم امنیت ملی و اعتبار ایران در مرزهای شرقی توسط دولت و نهاد های امنیتی پاکستان است، اما با این نگرانی مضاعف که ابعاد این موضوع از این به بعد محدود به مرزهای شرقی ایران نخواهد ماند. آنچه در مرزهای شرقی میگذرد خیلی مربوط و محدود به گروگانگیری هایی شبیه آنچه هم اکنون شاهد آنیم نیست.
چند ماه پیش اتفاق مشابهی در این منطقه رخ داد و تعدادی از سربازان ایرانی به دست عواملی تروریست به شهادت رسیدند.عوامل ترور و جنایت به داخل خاک کشور دوست و برادر ( نمیدانم چرا فقط ما برادریم ) پناه بردند و نهایتا ما هم به برادرانمان گفتیم" اعتراض داریم".نتیجه هیچگاه معلوم نشد ،اسلام آباد هم طبق معمول ضمن ابراز تاسف قول پیگیری داد. پیگیری چی؟ نمیدانیم.
بحث در خصوص اقداماتی که مسئولان امنیتی و نظامی علیه چنین گروه ها و تروریست هایی کرده یا میکنند نیست،لابد میدانند چه کار باید بکنند. سخن مربوط به خود پاکستان است که با عرض پوزش از مقامات مسئول امنیتی و سیاست خارجی در کشور سوال میکنم اقدام شما در قبال بی تفاوتی مقامات اسلام آباد نسبت به هدف قرار گرفتن امنیت ایران و جان شهروندان ایرانی چیست؟ عباراتی" چون ما به منطقه تسلط نداریم و نمیتوانیم آنها را رصد کنیم !"آیامسئولان ایرانی را قانع کرده است ؟بی شک سازمان اطلاعاتی پاکستان موسوم به آی- اس - آی یکی از متبحر ترین و کارکشته ترین سازمانهای اطلاعاتی ست که تولید انواع مرغوب و درجه یک تروریست، هنر آنهاست. دومحصول آن بن لادن و امین الظواهریست.آنها به خوبی و در بالاترین حد استاندارهای امنیتی بر فعالیت گروه های تروریستی نظارت دارند. پاکستان کشوری رها و بی تعهد به قوانین بین المللی ست .حال یا به خاطر بی حساب و کتابی این کشور یا متاثر از اقدامات نهاد های امنیتی و خصوصا سازمان مخوف اطلاعاتی پاکستان.کدام بیشتر نقش دارند ؟شخصا به دومی معتقدم.این نهادها به صورت حیرت آور و شگفت انگیزی تحت تاثیر پاره ای کشور های عربی منطقه هستند و به صورت سنتی تحت تاثیر آنها قرار دارند.پایه گذار این وابستگی و تروریسم پروری هم ژنرال اسلم بیگ است. چگونه میتوان نسبت به این مخاطره امنیتی بی تفاوت بود؟ هند به کنار رفتار اسلام آباد حتی صدای آقای کرزای را سالهاست درآورده و اتفاقا به همین دلیل از امضای موافقت نامه امنیتی با ناتو و آمریکا خودداری کرده است. او میگوید اول جلو پاکستان مهد تروریسم را بگیرید بعد ازمن امضا بخواهید.
اینکه تهران دقیقا با پاکستان چه خواهد کرد؟نمیدانم . اما آغاز رایزنی با مقامات هندی به دلیل تبحری که در برخورد با پاکستانی ها دارند و نیز با مقامات افغانستان که روزانه ضربه میخورند قدم مهمی ست. چرا از تجربه آنها و اطلاعاتشان استفاده نمیکنیم؟
چهارشنبه 23 بهمن 1392 - 10:00:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]