تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):آن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833801551




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا «شدنی» نیست؟!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

چرا «شدنی» نیست؟! تهران -ایرنا- یک کارشناس بودجه گفت: «اگر قوانین درست نوشته شود و نگرشی حداقل 5 ساله به قوانین داشته باشیم و قانون را به صورتی بنویسیم که تغییر آن به راحتی صورت نگیرد، چنین اتفاقاتی رخ نمی دهد. بنابراین به نظر من اگرچه شیوه فعلی بودجه نویسی درست نیست اما چون قوانین اصلی مربوط به بودجه ایراد دارد چاره ای جز این نداریم.»


رییس مجلس شورای اسلامی از ارسال نامه ای به رییس جمهوری درباره ضرورت بازنگری در شیوه بودجه نویسی در کشور خبر داد و گفت: پیشنهاد کردم که در کارگروهی با مجلس این موضوع مورد بازنگری قرار گیرد.
لاریجانی گفت: در این نامه پیشنهاد شده است که در کارگروهی با مشارکت مجلس ظرف یک سال آینده، قوانین مادر موجود تغییر یابند تا سال آینده تنها یک ماده واحده بررسی شود و دیگر اینقدر تبصره و بند نداشته باشیم.
وی تاکید کرد: معنی ندارد که قوانین اصلی را در قانون بودجه تغییر دهیم.
پیش از این و در هنگام بررسی کلیات بودجه در صحن علنی مجلس احمد توکلی در تذکری ضمن مخالفت با شیوه بررسی بودجه گفته بود: بودجه جای قانون گذاری نیست.
دکتر امیر قادری کارشناس بودجه و مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو گفت: «بازنگری در شیوه بودجه نویسی امری مهم است اما در حال حاضر و به دلایل خاصی امکان پذیر نیست.»
وی ادامه داد: «مهمترین دلیل این است که متاسفانه قوانین و مقرراتی که در مجلس طراحی و تصویب می شود اکثرا ناقص و با نگاهی کوتاه مدت، بخشی و منافعی است.»
این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: «قوانین مربوط به قبل از انقلاب همچون قانون تجارت یا قانون برنامه و بودجه کامل تر از قوانینی است که بعد از انقلاب نوشته شده است. قوانینی که بعد از انقلاب نوشته شده کار فنی روی آنها صورت نگرفته است که نمونه آن قانون اصل 44 است که در آن اجازه واگذاری به شبه دولتی ها داده شده است.»
قادری گفت: «اما دلیل دوم اینکه حدود 60 تا 70 درصد بخش بودجه اعتبارات هزینه ای، اعتبارات حقوق و دستمزد است، یعنی اعتباراتی که حتما باید داده شود و اگر پرداخت نشود مسائلی همچون تجمع معلمان مقابل مجلس در سال 83 روی می دهد.»
وی ادامه داد: «لذا سیستمی که 60 تا 70 درصد بودجه هزینه ای آن حقوق و دستمزد است و حتما باید پرداخت شود و نمی تواند کسری و تعدیل کند مسلما نمی تواند بودجه خود را عوض کند.»
این کارشناس بودجه گفت: «در قسمت عمرانی نیز بسیاری از طرح ها که اکنون نیمه کاره هستند یا با فشار نماینده مجلس تصویب شده و با بر اساس مصوبات سفرهای استانی کلید خورده است. در حالی که حدود 95 درصد طرح های عمرانی کشور فاقد توجیه فنی، اقتصادی و حتی اجتماعی است.»
وی ادامه داد: «لذا در بخش بودجه عمرانی هم اکثر طرح های عمرانی کشور (چه از محل منابع عمومی و چه از محل منابع داخلی شرکت ها) فاقد توجیه هستند.»
وی افزود: «بنابراین با این شرایط بازنگری در بودجه امکان پذیر نیست، مگر آنکه تفکرات خود را تغییر دهیم.»
قادری گفت: «وجود تبصره های مختلف در قانون بودجه سالانه ناشی از نقص قوانین است. زمانی که قوانین ناقص است تبصره ها برای کمک به قانون وضع می شوند. به طور مثال صندوق توسعه ملی در قانون برنامه پنجم تصویب شده اما در آن سپرده گذاری دیده نشده است. لذا مجبوریم برای آنکه کارها فعال شود تبصره بزنیم.»
وی ادامه داد: «تبصره ها مانند شمشیر دولبه است. در برخی موارد به بودجه انعطاف می دهد که اجرایی تر شود که کار خوبی است و در برخی موارد قانون دائمی را تغییر می دهد که کار بدی است. اما چون قوانین درست نوشته نشده مجبوریم که تبصره بزنیم و راه دیگری نداریم.»
وی افزود: «اگر قوانین درست نوشته شود و نگرشی حداقل 5 ساله به قوانین داشته باشیم و قانون را به صورتی بنویسیم که تغییر آن به راحتی صورت نگیرد، چنین اتفاقاتی رخ نمی دهد. بنابراین به نظر من اگرچه شیوه فعلی بودجه نویسی درست نیست اما چون قوانین اصلی مربوط به بودجه ایراد دارد چاره ای جز این نداریم.»
قادری در پاسخ به این سوال که آیا جنابعالی هم این انتقاد آقای توکلی را وارد می دانید که بودجه جای قانون گذاری نیست؟، گفت: «من هم معتقدم بودجه جای قانون گذاری نیست اما با تمام احترامی که برای آقای دکتر توکلی قائلم باید بگویم قانون گذاران ما سواد کامل قانون گذاری ندارند و گمان می کنند با تصویب یک قانون می توانند کشور را تغییر دهند.»
وی ادامه داد: «به طور مثال کاری که اکنون در بحث خصوصی سازی ذیل قانون اصل 44 صورت گرفته واقعا نمی توان گفت خصوصی سازی است، بلکه خصولتی سازی است؛ یعنی نه خصوصی و نه دولتی است؛ چراکه ما اصلا بخش خصوصی نداریم.»
قادری درباره الزامات بازنگری در شیوه بودجه نویسی گفت: «اگر قرار باشد شیوه بودجه نویسی تغییر کند باید قوانین اصلی مربوط به بودجه اصلاح شود.»
وی ادامه داد: «زمانی که نمی توان فرد را به دلیل داشتن قرارداد پیمانی یا رسمی از سیستم دولتی اخراج کرد، دولت مجبور است حقوق وی را بپردازد و بدین نحو 60، 70 درصد بودجه هزینه ای دولت مصرف می شود.»
این کارشناس بودجه گفت: «آقایان ادعا می کنند که می خواهند بودجه ریزی را عملیاتی کنند در حالی که به نظر من اصلا چنین چیزی امکان پذیر نیست. بودجه ریزی عملیاتی یعنی اینکه مدیر بتواند نیروهای خود را کم یا زیاد کند. یا برای بازنگری در بخش عمرانی بودجه باید حداقل 70 تا 80 درصد طرح های عمرانی فعلی را تعطیل کنند. آیا دولت قادر است چنین کاری را انجام دهد؟»
وی ادامه داد: «ما هنوز استعفای نمایندگان خوزستان در مجلس را فراموش نکردیم که بابت کمبود اعتبارات عمرانی این استان بود. تازه دولت در این باره بخش ناچیزی از اعتبارات را تغییر داد که چنان سر و صدایی راه افتاد.»
وی افزود: «بنابراین در حال حاضر امکان تغییر در شیوه بودجه نویسی وجود ندارد و باید یک تیم فکری شکل بگیرد و در ابتدا قوانین مربوط به بودجه را تکمیل کنند و بحث های استخدامی و طرح های عمرانی را به سرانجام برسانند.»
قادری گفت: «اگر اکنون در طرح های عمرانی یک بازنگری صورت بگیرد شاید به راحتی بتوان حداقل 50 درصد طرح های عمرانی کشور را تعطیل کرد. اما این کار انجام نمی شود؛ چون این اجازه نه از سوی دولت مردان و نه از سوی نمایندگان مجلس و سیاست گذاران داده نمی شود. یعنی این موضوع را نمی پذیرند و می گویند بگذارید طرح زنده باشد و به جای آنکه ده واحد پول به آن اختصاص دهیم نیم واحد پول می دهیم.»
منبع: فرارو
پایان
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




22/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن