واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
عرصه های جنگلی ایلام باید به یک میلیون هکتار افزایش یابد ایلام- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: گستره جنگل های این استان به یک میلیون هکتار در چشم انداز 10 ساله افزایش یابد.
ˈصیدرضا احمدیˈ روز دوشنبه در حاشیه بازدید جمعی از خبرنگاران از طرح بزرگ جام مهران در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: گستره جنگلی استان ایلام 642 هزار هکتار است که در چشم انداز 10 ساله بایستی 360 هزار هکتار دیگر به مقدار فعلی افزوده شود.
وی افزود: طرح جام ( جنگل کاری اقتصادی مشارکتی ) طرحی در مقیاس جهانی و یک طرح و ایده نو و ابداعی از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام است که به حق توجه کارشناسان داخلی و خارجی را به خود معطوف کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام بیان کرد: طرح جام شهرستان مهران در سه مرحله و در گستره 77 هزار هکتار با چشم انداز پنج ساله در حال اجرا و پیگیری است و در این طرح از درختان مقاوم با مناطق گرمسیری و با کاربردهای چند منظوره استفاده کرده ایم.
احمدی یادآور شد: در طرح جام درختان بادام کوهی ، اوکالیپتوس، بنه، کنار، کهور کاشت شده است.
وی تاکید کرد: 45 اصله نهال در هر هکتار کشت می شود و 25 درصد از عرصه طرح جام را کشت گیاهان دارویی به خود اختصاص داده است.
احمدی تثبیت خاک ، پالایش و تلطیف هوا ، چوب دهی ، بادشکن ، پرشدن سفره های زیرزمینی ، کاهند گی گرد و و غبار و کاهش دما را از جمله ویژگی های این طرح عنوان کرد.
وی بیان کرد: در هر چاله دو هزار متر مکعب و در پایان هر سه مرحله 45 میلیون مترمکعب آب ذخیره و نگهداری می شود.
وی گفت: استان ایلام رتبه نخست کشور را در زمینه توسعه جنگل ، درخت کاری ، ایجاد فضای سبز به خود اختصاص داده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام افزود: گونه های کاشت شده دارای رشد سریع ، چوب ده ، مقاوم با مصارف صنعتی ، دارویی و اقتصادی است.
احمدی تاکید کرد: طرح جام و دیگر طرح های اجرایی این اداره کل طرح های با منفعت عمومی و با هدف حمایت اقتصادی از بهره برداران است.
وی ادامه داد: علف مار، گل های نرگس، شهلا و پُرپر، هندوانه ابوجهل، خطمی و مرزه خوزستانی گیاهانی با رشد سریع هستند که در زیراشکوب و حدفاصل بین هر ردیف از نهال ها کشت شده اند.
این فعال در زمینه جنگل کاری افزود: اصل این طرح جنگل کاری بدون آبیاری بوده و تنها منبع آبرسانی در این طرح نزولات جوی است که در هر بارش دو هزار لیتر آب در هر چاله و در پایان کامل طرح 45 میلیون مترمکعب آب ذخیره و نگهداری می شود.
وی جنگل کاری را یکی از بهترین طرح ها برای پالایش و تصفیه همزمان آب و خاک و در راستای کاهش خشکیدگی جنگل های بلوط معرفی کرد.
به گفته احمدی خشکیدگی جنگل ها باعث کاهش سطح جنگل ها می شود و دغدغه اصلی منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام نخست حفاظت و سپس احیاء جنگل ها و مراتع طبیعی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام علت اصلی آسیب دیدگی جدی جنگل های استان را جبهه های خشک عراق و عربستان دانست.
وی تاکید کرد: در استان ایلام 32 گونه (واریته) بلوط وجود دارد و خوشبختانه عملیات های اجرایی خوبی در راستای احیاء جنگل های بلوط انجام شده و تولید گونه های مختلف بلوط ، چگونگی تولید و ماندگاری آن ، شتاب بخشی در روند رشد گونه های بلوط و تجدید زندگی مصنوعی این جنگل ها از جمله اقدام های مهم اداره کل استان ایلام در این زمینه است.
احمدی یادآور شد: استان ایلام با استان واسط عراق رایزنی های لازم برای اجرای طرح های موفق ایلام در زمینه جنگل کاری و توسعه فضای سبب به منظور کاهش ریزگردها انجام داده است.
احمدی بیان کرد: این اداره کل آمادگی دارد در هر مکانی که منابع آب و خاک در دسترس مردم باشد با استفاده از شیوه نامه های قانونی نسبت به واگذاری اراضی و سرمایه گذاری در امور زیربنایی از جمله طرح توسعه کشت گیاهان دارویی و صنعتی همکاری های متنوعی انجام دهد. ک/3
540
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]