تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 8 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802632991




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هفته نامه آمریکایی:چگونه اوباما در جنگ تحریم های ایران پیروز شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

هفته نامه آمریکایی:چگونه اوباما در جنگ تحریم های ایران پیروز شد؟ تهران-ایرنا- هفته نامه ˈنشنال ژورنالˈ در نوشتاری به قلم ˈاستیسی کاپرˈ نوشت: یک ماه قبل، ˈباراک اوباماˈ رئیس جمهوری آمریکا حتی در بین دمکرات ها مخالفانی داشت اما اکنون وی توانسته با ساکت کردن منتقدانش فرصتی برای مذاکره با ایران بیابد.


این هفته نامه آمریکایی افزود: فشارها برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران متوقف شده است. دمکرات هایی که با اوباما برای حمایت از طرح تحریم ها مخالفت می کردند، اکنون عقب نشینی کرده اند و حتی دیگر وانمود هم نمی کنند که ˈهری ریدˈ رئیس اکثریت سنای آمریکا را برای برگزاری رای گیری جهت تصویب این طرح تحت فشار قرار می دهند.
در حالی که هنوز هم فشارها و برخی موضع گیری ها ادامه دارد به نظر می رسد که نتیجه این بحث روشن است: سنای آمریکا دست کم تا زمانی که مذاکرات در مسیر درست آن به پیش می رود، صبر خواهد کرد.
این یک تغییر ناگهانی کامل از بیش از یک ماه پیش است. قبل از تعطیلات دسامبر گذشته سنای آمریکا، تعداد نمایندگان طرفدار تحریم ها رو به افزایش بود. سناتورها از جمله دمکرات ها که به طور معمول وفادار به اوباما هستند با ادعای ˈبنیامین نتانیاهوˈ نخست وزیر اسرائیل درباره مذاکرات هسته ای موافق بودند.
بنابراین، چگونه شد که اوباما - که به نظر می رسد در مدیریت کنگره بی تاثیر است- توانست این روند را تغییر دهد؟
اوباما پیشرفت های محسوس در خارج را با حمایت پروپاقرص جناح چپ در هم آمیخت و از آن برای غلبه بر لابی اسرائیلی از هم گسیخته استفاده کرد. وی در چنین روندی دست کم در بخش سیاست خارجی اش پیروز شد و این در حالی بود که منقدانش تاکید داشتند عصر نفوذ اوباما به پایان رسیده است.
یکی از مشاوران دمکرات سنا در این زمینه گفت: این پیروزی به دلیل آن بود که یک طرف کار چندانی انجام نمی داد و طرف دیگری تلاش فراوانی به کار می بست. ما به طور معمول آنچه که اعضای کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل ( آیپک) به عنوان لابی طرفدار اسرائیل در واشنگتن می گفت، می شنیدیم اما آنها ارتباطی با ما نداشتند.
اوباما کار خود را با ملاقات اعضای کنگره در خانه آنها یا خانه خودش آغاز کرد: وی نمایندگانی، از جمله ˈجان کریˈ وزیر امور خارجه را به کپیتال هیل (ساختمان کنگره) می فرستاد و بازیگران اصلی را به نشست در کاخ سفید دعوت می کرد.
رویکرد اوباما در قبال ایران موضوع جدیدی نیست اما این بار دشوارتر است زیرا بر خلاف دور قبلی تحریم ها علیه این کشور، جمهوری اسلامی در واقع پای میز مذاکره نشسته است.
تردیدهای فراوانی درباره به نتیجه رسیدن مذاکرات حتی در بین مقامات دولت اوباما وجود دارد اما مذاکرات کنونی دست کم گزینه دیگری در اختیار سناتورهایی قرار داده که نگران بودند.
در ادامه این روند حرکتی احیا شد که بر روی افکار عمومی خسته از جنگ آمریکا سرمایه گذاری کرد تا دمکرات ها را به مسیر اوباما سوق دهد. برخی رسانه های لیبرال از جمله ˈهافینگتون پستˈ نیروهای خود را علیه دمکرات های حامی تحریم ها بسیج کردند و آنها را متهم کردند که با جنگ طلبی خود موضع اوباما را تضعیف می کنند و این پرسش را مطرح کردند که ˈگروه چپ مخالف جنگ کجاست؟ˈ
در نهایت، اوباما از موقعیت تضعیف شده آیپک بهره برد. این لابی در چند دهه گذشته توانسته بر سیاست های آمریکا علیه قبال ایران تاثیر بگذارد اما در حال حاضر در شرایط تحول و تغییر قرار گرفته است. آیپک، مانند گذشته برای جلب آرا در کپیتال هیل فعال نکرده، ضمن آن که گروه موسوم به ˈجی استریتˈ که به آیپک جوانتر معروف است، علیه تحریم ها فعالیت می کند.
یکی از مقامات ارشد سابق دمکرات سنا در این زمینه گفت: مساله این است که در حال حاضر تعداد افراد خواستار فرصت دادن به دولت برای به نتیجه رسیدن در مذاکرات با ایران، افزایش یافته است. اگر مذاکرات بی نتیجه باشد آنها روند افزایش تحریم ها را آغاز خواهند کرد. من فکر می کنم دولت اکنون فرصتی که به دنبالش بود را کسب کرده است.
یکی دیگر از مشاوران سنا تایید کرد که عوامل خارجی در ایجاد تفاوت در این زمینه نقش دارند.
مجلس نمایندگان آمریکا در ژوییه گذشته و قبل از اعلام مذاکرات کنونی تحریم ها بیشتری علیه ایران به تصویب رساند. رهبران جمهوری خواهان این مجلس از آن زمان تاکنون طرح تعلیق تحریم ها را مطرح کردند اما نگران از دست دادن حمایت دمکرات ها و از این رو هر گونه تاثیر آن هستند. در عین حال، رهبران جمهوری خواهان مجلس نمایندگان تلاش کرده اند دمکرات های ارشد را به سمت قطعنامه ای دو حزبی علیه ایران که کمتر جنجال آمیز است، سوق دهند.
ˈماتئو داسˈ تحلیل گر اندیشکده لیبرال ˈآمریکن پراگرسˈ معتقد است که تلاش های گروه های لیبرال به بهانه خستگی از جنگ تاثیر داشته است.
وی گفت: بی تردید، تلاش های فراوانی از سوی سازمان های لیبرال انجام شده است و آنها با قانونگذاران و سیاستمداران درباره مشکلات ناشی از تصویب طرح تحریم ها رایزنی کرده اند. اکنون شاهد احیای عواملی از ائتلاف مخالف جنگ عراق در بین گروه چپ هستیم که به یاد دارند آمریکا چگونه خود را در خاورمیانه گرفتار کرد. آنها حامل این پیام هستند که ˈاز تکرار چنین گرفتاری جلوگیری کنیم.ˈ
به گفته فعالان دمکرات، نمایندگان این گروه فرصتی برای هضم کردن این طرح ضد ایرانی داشتند و توجه به جزییات این طرح، ناگهان آنها را نگران کرد. برای مثال این طرح فقط شامل تحمیل تحریم ها بیشتر بر ایران در صورت نقض تعهداتش در مذاکرات نمی شود و خواستار مجوز استفاده از نیروی نظامی برای حمایت از اسرائیل در هر گونه درگیری نظامی اسرائیل با ایران است.
مشاور ارشد دمکرات سنا (که در بالا ذکر شد) با اشاره به لحن بسیار شدید مورد استفاده در طرح اخیر تحریم ایران، اظهار داشت: همه می خواهند هر کاری در حمایت از اسرائیل انجام دهند اما تعداد بیشتری از افراد اکنون بار دیگر به مسائل خودشان علاقمند شده اند و از جنگ بسیار خسته هستند.
از بین 59 نماینده حامی طرح تحریم ایران، 16 نفر آنها دمکرات هستند اما به سختی می توان دمکراتی یافت که این روزها علاقمند به صحبت کردن درباره طرح تحریم ها باشد. برخی از نمایندگان دمکرات به صراحت اعلام کرده اند که از رای گیری درباره این طرح حمایت نمی کنند.
حتی ˈرابرت منندزˈ رئیس کمیته روابط خارجی سنا و پیشتاز طرح تحریم ها نیز از خواسته خود درباره تبدیل شدن این طرح به قانون طفره رفت و وقتی از وی پرسیده شد که آیا هنوز هم هدفش تلاش برای رای گیری درباره این طرح است، در پاسخ گفت: من هنوز هم قصد دارم این اطمینان را ایجاد کنم که ایران به توان تولید سلاح هسته ای دست نمی یابد. بنابراین هر اقدامی از جمله تلاش برای تصویب تحریم ها انجام می دهیم تا به این هدف دست یابیم.
وی از بیان آن که چه اقدامی دیگر را مد نظر دارد، خودداری کرد.
مترجمام**9158**1566مط
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




21/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن