واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سفیرایران درقرقیزستان: انقلاب اسلامی وابستگی به قدرتها را ازبین برد دوشنبه - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان گفت: انقلاب اسلامی در سطح داخلی، موجب خود باوری و خود اتکایی ملت و جایگزینی دمکراسی و مردم سالاری بجای نظام استبدادی و در روابط خارجی نیز سبب اتخاذ راهبرد مستقل و عدم وابستگی به قدرتهای بین المللی شد.
به گزارش روز دوشنبه سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیشکک علی نجفی در گفت و گو با رسانه های محلی این کشور افزود: انقلاب اسلامی ایران، اصول و اندیشه هایی در سطح بین المللی ترویج کرد که امروزه به خواست و الگوی بسیاری از ملّت های آزاده در دنیا تبدیل شده است.
وی پیشرفت های ایران را ناشی از همبستگی حاکمیت و ملت، خود باوری و اتکا به ارزشها و توانمندی های ملی عنوان کرد و افزود: انقلاب اسلامی، ایران در عرصه های مختلف علمی، فنی و اقتصادی به پیشرفت ها و دستاوردهای شگرفی دست یافت که خودکفایی در تأمین نیازمندی ها در بخش های مختلف را در پی داشته است.
وی گفت: تولید حدود 70 هزار مگاوات برق در سال، احداث حدود 200 سد و نیروگاه، رتبه اول در زمینه نانو تکنولوژی، پرتاب ماهواره و کاوشگر به همراه موجود زنده به فضا، رتبه اول علمی در خاورمیانه ، رتبه اول در تولید انرژی های نو، تحصیل بیش از چهار میلیون دانشجو، تولیدات انواع خودرو، کشتی و هواپیما، بخشی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در بعداز انقلاب اسلامی تاکنون است.
وی در مورد میزان و کیفیت روابط ایران با قرقیزستان گفت: ایران از اولین کشورهای بود که استقلال قرقیزستان را به رسمیت شناخت و روابط دو کشور مبتنی بر پایه ها و اشتراکات تاریخی و فرهنگی دو ملت است و در مجموع روابط دو کشور طی سالهای پس از استقلال جمهوری قرقیزستان، روند رو به رشدی را طی کرده است.
وی گفت: سفر دکتر روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به قرقیزستان که در واقع اولین سفر خارجی ایشان در این مسوولیت بود، تایید کننده علایق و توجهات مشترک دو کشور برای توسعه روابط بوده است.
نجفی تصریح کرد: همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قرقیزستان از جمله در زمینه بشر دوستانه و کمک های جمهوری اسلامی ایران، مبتنی بر ارتباطات و پیوندهای دیرینه دو ملت و با هدف تحکیم دوستی و همکاری دو کشور بوده است.
وی افزود: در این راستا، جمهوری اسلامی ایران در گذشته برای ساخت مراکز آموزشی در قرقیزستان، کمک توسعه ای اختصاص داد و در سال 2010 و متعاقب درگیری در جنوب قرقیزستان، جمهوری اسلامی ایران کمک های بشر دوستانه برای مردم ارسال کردد. در عین حال اختصاص کمک های توسعه ای جدید نیز در دستور کار قرار دارد.
نجفی با بیان اینکه برغم وجود ظرفیت های زیاد، روابط دو کشور بویژه در بخش اقتصادی، با این ظرفیت ها منطبق نیست، افزود: افزایش شناخت، توسعه ارتباطات مردمی، افزایش رفت و آمد مقامات و مسوولین دو کشور، تحرک در روابط اقتصادی از جمله رئوس برنامه هایی است که برای تقویت مناسبات دوستانه دو کشور در دستور کار قرار دارد.
سفیر کشورمان در قرقیزستان توضیح داد که ایران آمادگی دارد که ظرفیت ها و توانمندی های خود را برای توسعه قرقیزستان از جمله در چارچوب استراتژی توسعه پایدار این کشور، ارایه نماید و در این راستا شناخت بیشتر نسبت به زمینه های همکاری، حائز اهمیت است.
نحفی افزود: متاسفانه ملت های دو کشور، شناخت کافی نسبت به یکدیگر ندارند که یکی از دلایل آن، استفاده از منابع اطلاع رسانی واسطه و غیر مستقیم است .
وی تصریح کرد که توسعه ارتباطات رسانه ای ، افزایش رفت و آمدها، توسعه گردشگری و کسب اطلاعات از منابع مستقیم و بی واسطه از جمله ساز و کارهای افزایش شناخت و تصحیح تصویر های نادرست فیمابین است.
وی در جواب سووالی در مورد رویکرد فعالیت های صلح آمیز هسته ایران گفت: مواضع و رویکردهای هسته ای جمهوری اسلامی ایران ثابت و اصولی است و جمهوری اسلامی ایران کمتر یا بیشتر از حق خود نمی خواهد.
نجفی افزود: در حال حاضر روند اجرای برنامه اقدام مشترک ایران و گروه کشورهای 1+5 آغاز شده است که در چارچوب آن، ضمن حفظ حقوق هسته ای و ادامه غنی سازی اورانیوم برای مصارف صلح آمیز هسته ای ایران، بخشی از دارایی ها و درآمدهای نفتی ایران آزاد و تحریم های ظالمانه علیه کشور برداشته می شود.
وی گفت: تحولات و توافقات مذکور، نشان داد که سیاست فشار و تحریم، عملا خللی در عزم و اراده ملّت ایران ایجاد نمی کند.
آساق**1663**5981
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]