واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مراقبت از دلارهای بازگشته تهران - ایرنا - تمام نگرانی آن است که پس از دریافت دارایی های جدید، بخش عمده آن به جای سرمایه گذاری در بخش های موردنیاز داخلی، صرف واردات، این بار از بازارهای تازه که بعد از تحریم ها بر روی کشورمان گشوده شدند، شود.
در یادداشتی که «محمد حسین جعفریان» روز دوشنبه در روزنامه « تهران امروز» با عنوان « دلارهای تازه کجا می روند؟» نوشت، آمده است: همزمان با توافقات ژنو و آزاد شدن بخشی از دارایی های ایران، امیدهای بسیاری برای بهبود اوضاع اقتصادی مردم به وجود آمده است.
همزمان اما برخی هشدارها نیز شنیده می شود که مهمند و دولتمردان باید آنها را جدی بگیرند.
موضوع هم به چگونگی استفاده از دلارهای بازگشته به کشور مربوط می شود چرا که ممکن است این دلارها هوس انگیز باشد و برخی را به فکر تکرار سیاست هایی بیندازد که در چند سال گذشته تجربه کرده ایم.
در همین راستا، «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاح پل طبقاتی صدر، که چندی پیش برگزار شد، یکی از مهم ترین این نگرانی ها را مطرح کرد.
او گفت: «نگرانم به محض اینکه گشایشی فراهم شود، بخش های دولتی ما به سمت خریدهای کلان خارجی بروند و این ثروت و نیروی انسانی داخلی را فراموش کنند.»
تجربه تلخ گذشته نشان می دهد که این نگرانی بسیار جدی است.
زیرا به گفته خود ایشان، سال هایی بود که ما یکصد میلیارد دلار درآمد ارزی داشتیم، اما این درآمد به جای آنکه در بازار داخلی خرج شود و باعث رونق صنعت و بازرگانی داخل کشور و پا گرفتن کارخانجات بزرگ و ... شود، صرف واردات شد.
نتیجه آنکه با واردات بی رویه و پی درپی، درآمد سرشار ارزی ما به جای رونق اقتصادی داخلی، باعث رونق کارخانجات چینی و بازار محصولات کشاورزی هند و ... شد.
تمام نگرانی آن است که این تجربه به گونه ای دیگر تکرار نشود. به این معنا که پس از دریافت دارایی های جدید، بخش عمده آن به جای سرمایه گذاری در بخش های موردنیاز داخلی، صرف واردات، این بار از بازارهای تازه که بعد از تحریم ها بر روی کشورمان گشوده شدند، شود.
رئیس مجلس تاکید کرد اگر آن سال هایی که درآمدهای سرشار ارزی داشتیم، این همت [به جای واردات] به سمت داخل می رفت، ظرفیت داخلی ما رشد می کرد و اینقدر مشکل اقتصادی پیدا نمی شد ... به گمان این قلم، باید همگان با تیم سیاسی مذاکره کننده ژنو، تیمی از خبرنگاران اقتصادی نیز فعال شود تا عواقب و تاثیرات اقتصادی توافقنامه ژنو را به سمت و سوی درست هدایت کند.
بدیهی است همواره منافع گروه هایی در واردات بوده است و باز روشن است که همان سودجویان تلاش کنند تا درآمدهای جدیدالوصول دولت را به سمت بازارهای داخلی و رونق واردات سوق داده و بار دیگر سودهای سرشار به جیب بزنند.
اگر این سرمایه ها به سمت بازارهای داخلی هدایت شوند، علاوه بر آنکه در کنترل تورم توفیقاتی حاصل خواهد شد، با فعال شدن کارخانجات درگیر، نرخ بیکاری نیز کاهش چشمگیری می یابد و بار دیگر رونق به اقتصاد کشور باز خواهد گشت.
چرا که رکود اقتصادی مشکل اصلی اقتصاد کشور است و رمز عبور از این مشکل هم توجه به داخل و عدم هدر دادن دلارهای بازگشته به کشور است.
پس امید آنکه مسئولان مربوطه هشدار ناظر ان آگاه و به ویژه رئیس مجلس را جدی بگیرند.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]