واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
والفجرهشت /کجایید ای شهیدان خدایی ، بلا جویان دشت کربلایی کرج- ایرنا- 20 بهمن سال 64 یادآور آغاز عملیات سرنوشت ساز و غرور آفرین والفجر هشت است، عملیاتی که نبرد بین جبهه الهی و معنوی با قدرت نظامی دشمنان اسلام بود.
به گزارش ایرنا، عملیات بزرگ والفجر هشت عملیاتی استثنایی بود که رزمندگان اسلام دست خدا را با تمام وجود لمس کردند.
عملیات والفجر هشت در ساعت 10 شب20 بهمن ماه سال 1364 با عبور غواصان لشکرهای 21 امام رضا(ع)، 10 سیدالشهدا (ع) و تیپ الغدیر استان یزد از اروند رود و حمله به مواضع دشمن بعثی در جزیره ام الرصاص با رمز یا زهرا (س) آغاز شد.
در این عملیات رزمندگان با حداقل امکانات بخصوص در نیروی هوایی با حداکثر توان دشمن جنگیدند و این عملیات نشان داد که قدرت الهی و معنوی بر تمام قدرت های نظامی غلبه می کند.
به همین مناسبت به سراغ یکی از رزمندگان و فرماندهان هشت سال دوران دفاع مقدس بنام ˈجواد کاندˈ رفتم و جویای خاطراتش وی در این زمینه شدم .
ˈجواد کاندˈ گفت: عملیات والفجر هشت به خاطر عبور از رودخانه خروشان اروند یک عملیات استثنایی بود، رودخانه ای که در زمان تلاطم حتی قایق ها و کشتی ها را با مشکل مواجه می کرد و رزمندگان اسلام در قالب گروهان مستقل و العادیات و غواصان گردان تخریب و اطلاعات عملیات در دقایق اولیه با عبور از آب اروند رود خود را به ساحل دشمن رساندند.
وی افزود: اهمیت این عملیات به دلیل آبی خاکی بودن آن و منطقه تصرف شده شهر فاو عراق بود که از لحاظ استراتژیکی هم برای ایران و هم عراق و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس دارای اهمیت بود.
وی که فرمانده گردان پدافند لشکر 10 سید الشهدا (ع) در زمان این عملیات بود، ادامه داد: این عملیات اولین تجربه ایران به صورت عملیات آبی خاکی گسترده بود که در رودخانه (اروند رود)، دریا و خاک با تهاجم همه جانبه دشمن از زمین و آسمان می جنگیدیم.
وی گفت: در هر عملیاتی فقط در یک منطقه و جبهه می جنگیدیم و یا دفاع می کردیم و در این عملیات از سه جبهه یعنی از سمت خلیج فارس توسط ناوها ، از سوی منطقه ام القصر
و دریاچه نمک بصورت آبی و خاکی مورد حمله قرار می گرفتیم.
کاند بیان کرد: یکی دیگر از ویژگی های این عملیات هجمه سنگین دشمن بصورت هوایی بود تا از تصرف فاو به دست نیروهای ایرانی جلوگیری کنند.
وی یکی از قسمت های مهم این عملیات را زدن پل خاکی بر روی اروند رود با ابتکار جهاد سازندگی و سپاه پاسداران عنوان کرد و گفت: ساخت این پل برای عبور از اروند در دوران هشت سال دفاع مقدس بی نظیر بود، عبور از اروندی که محل عبور و مرور کشتی ها و دهانه خلیج فارس بود.
این فرمانده دوران دفاع مقدس افزود: ساخت این پل که به عنوان یکی از ابتکارات این عملیات بود با لوله های بزرگ آب ساخته شد بطوریکه این لوله ها را بر روی هم از کف رودخانه چیدند و روی آن را آسفالت کردند و این پل بصورت جاده ای بر روی رودخانه شد .
وی یکی از دستاوردهای مهم این عملیات را قطع ارتباط راه آبی عراق با خلیج فارس بخصوص با کویت عنوان کرد و افزود: عملیات والفجر هشت با کمترین تعداد شهید و بالاترین خسارت بخصوص خسارت هوایی به دشمن به پایان رسید.
عملیات بزرگ والفجر هشت با رمز یا فاطمةزهرا (س) از تاریخ 20 بهمن ماه سال 1364 در جبهه جنوب در منطقه فاو آغاز شد و تا اول اسفند ماه همان سال ادامه داشت.
در این عملیات 940 کیلومتر از خاک دشمن توسط رزمندگان ایرانی تصرف شد.ک/4
693/ 691/605
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]