واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رشد 125 برابری اماکن ورزشی قم پس از انقلاب اسلامی قم - ایرنا - انقلاب اسلامی ایران در حالی وارد سی و ششمین بهار خود می شود که رشد امکانات ورزشی خصوصا در شهرستان ها یکی از ثمرات این انقلاب پرشکوه بوده است.
به گزارش ایرنا، پیش از انقلاب اسلامی در همه زمینه های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی با توجه به شرایط خاص قم به عنوان مهد مبارزات انقلاب اسلامی شاهد بی توجهی رژیم ستم شاهی بودیم و مردم قم از حیث مسائل ورزشی و تفریحی دچار محرومیت شدید بودند.
در امور ورزشی تعداد مکان های ورزشی دولتی در قم در زمان طاغوت تنها سه مکان ورزشی شامل زمین فوتبال خاکی، سالن بوکس و سالن مشترک بین رشته های کشتی، ژیمناستیک و برخی رشته های دیگر بود که جملگی در استادیوم تختی این شهر فعال بودند.
چند مکان زورخانه ای و باستانی نیز پیش از انقلاب اسلامی وجود داشت که به صورت مردمی اداره می شد و تعدادی فضاهای ورزشی نیز در مدارس وجود داشت که از استاندارد لازم برخوردار نبود.
مدیرکل ورزش و جوانان قم با اشاره به رشد فضاهای ورزشی این استان پس از انقلاب اسلامی به ایرنا گفت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و رویکرد مناسب نظام و دولت ها به قم شاهد رشد چشم گیری در فضاهای ورزشی بودیم که رشدی 125 برابری در اماکن ورزشی شامل فضاهای تحت نظارت اداره کل ورزش و جوانان، سایر دستگاه های دولتی چون مدارس و دانشگاه ها و اماکن خصوصی می شود.
عباس جهان بینی بیان داشت: عمده رشد ورزش در قم به پس از استان شدن این شهر بر می گردد و تا پیش از سال 75 حدود 13 مکان ورزشی به فضاهای قم اضافه شده بود اما پس از استان شدن رشد چشم گیری در فضاهای ورزشی قم را شاهد بوده ایم.
مدیرکل ورزش و جوانان قم گفت: در حال حاضر بیش از 375 مکان ورزشی مربوط به اداره کل ورزش و جوانان، ادارات و نهادهای دولتی و بخش خصوصی در قم فعال است که در مقایسه با شرایط قبل از انقلاب اسلامی، رشد 125 برابری را نشان می دهد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر اداره کل ورزش و جوانان 90 مکان ورزشی در استان دارد و یکی از نکات برجسته پس از پیروزی انقلاب اسلامی توجه به ورزش بخش های تابعه و روستاها است و 20 مکان از مجموع مکان ها در روستاها واقع شده است که نشان از عزم نظام نسبت به توجه به مناطق محروم و روستایی دارد.
وی یادآور شد: دستگاه های دولتی و بخش خصوصی هم سرمایه گذاری خوبی در ورزش قم کرده اند و بالغ بر 150 باشگاه خصوصی در شهر قم و شهرهای تابعه فعال هستند و 135 مکان ورزشی نیز از سوی دستگاه های دولتی دیگر در قم فعال است.
* افزایش تعداد رشته های ورزشی و هیات های فعال در قم
علاوه بر توسعه زیرساخت های ورزشی پس از انقلاب اسلامی شاهد رشد قابل توجهی در ابعاد ورزش همگانی و قهرمانی در قم بوده ایم، پیش از انقلاب ورزش قم مشمول ورزش آموزشگاهی و مدارس بوده است و مسابقات قم عمدتا در قالب ورزش های آموزشگاهی برگزار می شده است.
پیش از انقلاب اسلامی تنها هشت رشته فعال چون دو و میدانی، وزنه برداری، فوتبال، والیبال ، بسکتبال و کشتی را در قم داشتیم و در بخش زنان عمدتا ورزش سازمان یافته و رسمی به جز ورزش مدارس نداشتیم.
مدیرکل ورزش و جوانان قم در این زمینه ابراز داشت: هم اکنون44 رشته ورزشی در بخش مردان و 38 رشته در بخش زنان در استان قم فعال هستند که این امر نشان دهنده آن است که قم در رشته های ورزشی مورد توجه قرار گرفته است.
وی یاد آور شد: پیش از انقلاب اسلامی حضور قم در حوزه ورزش قهرمانی نیز بیشتر در رقابت های قهرمانی در رشته های انفرادی بوده است و با توجه به این که یک شهرستان زیر مجموعه استان تهران و مرکزی بوده ایم تیم های ما در قالب مسابقات استانی در این استان ها حضور می یافتند و ورزشکاران ما امکان حضور در مسابقات ملی و برون مرزی را کمتر پیدا می کردند.
*حضور 58 تیم قمی در لیگ های کشوری و 150 ملی پوش در تیم های ملی
با توسعه ورزش قهرمانی در استان قم و شکل گیری تیم های ورزشی و ارتقای قم به استان این فرصت ایجاد شد که جوانان و ورزشکاران قم در رقابت های مختلف قهرمانی کشور در قالب تیم های ورزشی و حضور در لیگ های مختلف کشور فعال باشند.
جهان بینی در این زمینه گفت: هم اکنون در قم بالغ بر 58 تیم در دسته های مختلف لیگ های کشوری و در رده های سنی مختلف حضور دارند که سر آمد تیم های لیگ برتری در رشته های فوتسال، هندبال ، والیبال ، کاراته و فوتبال هستند.
وی تاکید کرد: شهر قم قبل از انقلاب عمدتا دو سه ورزشکار عضو تیم های ملی داشته است اما امروز بالغ بر 150 نفر از جوانان قمی به تیم های ملی دعوت شدند و نزدیک به 50 نفر افتخار پوشیدن پیراهن تیم های ملی را پیدا می کنند.ک/4
7408 / 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]