واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تظاهرات ضد دولتی در بوسنی به آتش زدن ساختمان های دولتی کشیده شد بلگراذ-ایرنا- تظاهرات ضد دولتی مردم در بوسنی و هرزگوین به خاطر بیکاری و ناکارآمدی دولت در رفع مشکلات و معضلات اقتصادی که از شهر توزلا در شمال شرقی این کشور شروع شد، به خشونت و آتش زدن ساختمان شورای ریاست جمهوری در سارایوو و دیگر نهادهای دولتی در سراسر کشور کشیده شد.
به گزارش ایرنا از پایگاه های اینترنتی بالکان، شهروندان بیشتر شهرهای بوسنی و هرزگوین روز جمعه با تظاهرات در میادین شهرها از تظاهرات مردم شهر توزلا که به خاطر نارضایتی از وضعیت رفاهی و اجتماعی خود از دو روز پیش شروع شده بود، حمایت کردند.
مردم در شهرهای مختلف فدراسیون بوسنی و هرزگوین مسئولین نهادهای دولتی را به خاطر ناتوانی در حل و فصل مشکلات رفاهی و اجتماغی و درصد بالای بیکاری، متهم کردند.
بر اساس آخرین خبرهای دریافت شده، مردم در مقابل ساختمان ریاست جمهوری در سارایوو پایتخت بوسنی و هرزگوین با ماموران پلیس درگیر شدند و پلیس مجبور شد که شاغلین در ساختمان ریاست جمهوری را تخلیه کند.
بنا بر آخرین خبرها، مسئولین شورای حکومت شهری توزلا از سمت های خود که یکی از خواسته های مردم بود، استعفا کردند.
گفته شده است که امکان دارد پس از استعفای مسوولین نهادهای دولتی در شهر توزلا، تظاهرات مردم متوقف شوند.
به گزارش رسانه های خبری بالکان،بیش از 50 نفز از تظاهر کنندگان در شهر سارایوو بر اثر درگیری با ماموران پلیس مجروح و به بیمارستان و مراکز درمانی انتقال داده شدند.
تظاهرات کنندگان خشمگین از فعالیت دولت مرکزی با پرتاب کوکتل مولوتف و شکستن شیشه های مغازه ها و فزروشگاه ها خسارات زیادی را به اماکن عمومی این کشور وارد کردند.
در دیگر شهرهای بوسنی و هرزگوین همچنین تظاهرات گسترده ای به خاطر نارضایتی مردم از وضعیت اقتصادی خود در جریان است.
تظاهرات ضد دولتی در شهر توزلا به خشونت شدید بین مردم ناراضی از فعالیت دولت و ماموران پلیس کشیده شد که در آن درگیری ها تعداد زیادی از تظاهرکنندگان و ماموران پلیس مجروح و ساختمان های دولتی و اماکن عمومی به آتش کشده شدند.
خبرنگاران، گزارشگران و فیلمبردان نیز در تظاهرات ضد دولتی در شهرهای مختلف در فدراسیون بوسنی و هرزگوین مورد حملات مردم قرار گرفتند.
کمیسیون اروپا نیز در این رابطه شرکت کنندگان در تظاهرات بوسنی وهرزگوین را به حل و فصل مسایل از طریق مذاکرات و گفت و گو فرا خواند.
بنا بر گزارش های دریافت شده ، فساد مالی و بیکاری حدود 600 هزار نفر جمعیت کشور از جمله مشکلات بزرگ در بوسنی و هرزگوین هستند.
بوسنی و هرزگوین با داشتن معادن غنی و سابقه کشاورزی و دامداری در حال حاضر با وضعیت اقتصادی نا مناسبی مواجه است و بیکاری جوانان یک معضل جدی برای این کشور به شمار می رود.
مشکل بن بست سیاسی موجود در بوسنی و هرزگوین را می توان از جمله موانعی بر سر پیشرفت حل و فصل مشکلات انبوه این کشور در عرصه های مختلف به خصوص اقتصادی دانست.
اقتصاد بوسنی و هرزگوین از جنگ داخلی در یوگسلاوی از سال 1991 میلادی با معضلات زیادی مواجه بوده، به طوری که این کشور یکی از بالا ترین نرخ تورم در بین کشورهای اروپایی رادارد..
بوسنی هرزگوین در اول مارس 1392 از یوگسلاوی سابق اعلام استقلال کرد و در همین سال به عنوان کشوری مستقل از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شد.
این کشور پس از جنگ های داخلی میان سه گروه نژادی بوسنایی، صرب و کروات که سرانجام با دخالت سازمان ملل و استقرار نیروهای حافظ صلح پایان یافت بر اساس پیمان صلح دیتون در سال 1995 میلادی که سر آغازی برای موجودیت جدید بوسنی هرزگوین بود به دو هویت سیاسی جمهوری صربسکا و یک بخش مسلمان و کروات نشین به نام فدراسیون بوسنی و هرزگوین دست یافت .
درحال حاضر 3 رییس جمهوری به صورت نوبتی، بوسنی و هرزگوین را اداره می کنند که این در نوع خود منحصر بفرد است.
با این حال بوسنی و هرزگوین دچار تنگناها و محدودیت های زیادی است و ساختار خاص حکومتی این کشور که مبتنی بر مشارکت مقامات سه قومیت صرب، مسلمان و کروات در اداره امور است بر پیچیدگی های وضعیت سیاسی و اقتصادی بوسنی هرزگوین افزوده است.
اروپام**2061** 1917
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]