تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846450927




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صیانت از آرای مردم رویکرد اصلی وزارت ارشاد


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: صیانت از آرای مردم رویکرد اصلی وزارت ارشاد
فضای تصمیم‌گیری در دولت‌ها، تحت‌تاثیر عوامل مختلف بوده و برآیندی از تاثیرگذاری نیروهای مختلف اجتماعی و سیاسی است.
آفتاب: بنابراین گاهی در ظاهر، تصمیمات در عمل، با بخشی از وعده‌های داده‌شده، از دید برخی از مخاطبان، چندان همخوانی ندارد. در عین‌حال از یاد نباید برد که شعارها، فارغ از محتوا، تا زمانی‌که با ارزیابی نیروهای موثر اجتماعی و سیاسی برای پیشبرد آنها و نیز ارزیابی از زمان‌بندی اجرا و پیش‌بینی‌های لازم اجرایی برخوردار نباشند.


نمی‌توانند به برنامه تبدیل شوند. این موضوع وقتی به حوزه فرهنگ و هنر تعمیم داده شود، هم به دلیل ماهیت پیچیده موضوع، تاثیر و تاثرات درازمدت و هم به‌دلیل تکثر دیدگاه‌ها، گستردگی و تنوع نیروهای مدعی و موثر در این حوزه، ابعاد پیچیده‌تری به خود می‌گیرد.


دولت یازدهم، از زمان استقرار، با مجموعه زیادی از مطالبات فرهنگی و هنری مواجه شد که بخشی از آن ناشی از عملکرد دولت پیشین و بخشی از آن ناظر به وعده‌های دوران رقابت انتخاباتی بود؛ وعده‌هایی که وجوه عینی مشخص‌تر و روشن‌تری داشتند، امکان تحقق بیشتری یافتند؛ مانند بازگشایی خانه سینما. اما برخی وعده‌ها نه‌تنها کمتر جنبه روشن عملی داشتند یا با تعدد مراکز تصمیم‌گیری روبه‌رو بودند حتی از حیث ادبیات نیز با تعدد دریافت و فهم از موضوع مواجه بودند. از جمله این موضوعات می‌توان به موضوع ممیزی در حوزه نشر و کتاب اشاره کرد؛ موضوعی که اساسا از همان ابتدا و در واژگان اولیه نیز تفاوت‌های جدی بین صاحبنظران را موجب می‌شود. اما آنچه در صحنه عمل سیاسی و اجتماعی مهم است، برداشت و رویکرد دولت، به این موضوع است.


رییس‌جمهور، در جمع هنرمندان با اشاره به موضوع فوق‌الذکر صراحتا اعلام کرد: «این دولت قصد ندارد ممیزی را در فرهنگ و هنر به‌صورتی‌که مانع کار هنرمندان باشد، ادامه دهد. ممیزی باید در چارچوب قانون و هدفمند باشد.» این تاکید دکتر روحانی، در حالی صورت گرفت که یکی از انتقادات مطرح به دولت گذشته، بحث سانسور و عدم اعطای مجوز به کتاب‌ها بوده است و در این میان، مدیران معاونت سابق فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیش از همه مورد انتقاد جدی بوده‌اند. حال که پس از استقبال فعالان فرهنگ و هنر از سخنان رییس‌جمهور، درخصوص انتصاب برخی مدیران منصوب به دولت گذشته انتقاداتی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم، از سوی برخی از فعالان فرهنگی و هنری به گوش می‌رسد، یادآوری و توجه به چند نکته ضروری می‌نماید.


نخست باید توجه داشت که اصل ممیزی، یک امر و حق حاکمیتی است که از سوی مردم به دولت برای صیانت از ارزش‌ها و اخلاق جامعه واگذار شده است، بنابراین در نزد مدیران و حاکمان به نظر می‌رسد در اصل ممیزی مشکل چندانی نباشد. اما ممیزی سلیقه‌ای و مبتنی بر نگرش سیاسی و به‌دور از واقعیات جامعه که با اعمال زور و با استفاده از قدرت فراقانونی و احتمالا قوه قهریه نابجا صورت می‌گیرد که جنبه سانسور دارد، نه در دولت یازدهم و نه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قابل‌قبول نبوده و چنین برداشتی نیز نه در سخنان رییس‌جمهور محترم و نه در سخنان وزیر محترم دیده نمی‌شود. اصل ممیزی برای پاسداشت ارزش‌های مردم در هر نظام مردمسالاری‌ای وظیفه مهم و بسیار ضروری دولت است. اما ممیزی باید شفاف، قانونی و دقیق باشد. همچنین ممیزی باید مبتنی بر سازوکارهای برخاسته از اصول مردمسالاری باشد، نه مبتنی بر سلیقه عده‌ای قلیل که از سوی آرای عمومی نیز طرد می‌شوند.


با وجود برخی دیدگاه‌های منتقد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم، کتاب‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف، مجوز نشر گرفته‌اند؛ کتاب‌هایی که منع قانونی نداشتند اما به استناد نگاهی خاص و سلیقه‌ای، برخی از آنان در دولت‌های پیشین، در مسیر ارزیابی دچار مشکلاتی شده و درنتیجه در روند مجوز نشر، کندی یا توقفی صورت گرفته بود.


آنچه که تلاش شده است در وزارت فرهنگ و ارشاد دولت یازدهم محقق شود، تصحیح روندها و فرآیندهای اجرایی و نظارتی است که به‌طور صریح، صحیح و شفاف بوده و امکان رصد آن برای نهادهای مدنی و سازمان‌های سیاسی مهیا باشد. در عین حال قطعا بسیاری از منتقدان از هر دو جناح اصلی سیاسی کشور، بر این باور هستند که نمی‌توان افراد را به‌واسطه حضورشان در یک دولت، یا همسویی با یک تفکر، تا آخر عمر از حضور در عرصه‌های تخصصی محروم کرد. ضمن آنکه برای فهم علت یک پدیده نباید فقط به نتیجه توجه داشت. شاید فضای موجود، سیاست‌های حاکم بر نگاه فرهنگی دولت یا عوامل دخیل دیگر در آن دوره خاص، موثرتر یا قوی‌تر از توان تاثیر‌گذاری افراد یا حتی یک وزارتخانه بوده‌اند که به چنین برآیندی منجر شده بود؛ موضوعی که نیاز جدی به بررسی عمیق‌تر دارد. با وجود این، عملکرد یک سیستم، قطعا نافی مسوولیت مجریان نیست، به‌ویژه کسانی که در ترویج سیاست‌ها نیز نقش جدی داشته‌اند.


 در بحث انتصابات اخیر در حوزه کتاب نیز، با توجه به آنکه معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که خود از افراد صاحب اندیشه و فکر در حوزه فرهنگ است، با اشراف به موضوعات و ارتباطات گسترده فرهنگی، حتما به ملاحظاتی که برخی از منتقدان مطرح می‌کنند، توجه داشته و در نهایت بنا به مصالحی، چنین تصمیم مدیریتی‌ای را اتخاذ کرده است، این حق قانونی و حداقل اختیار یک مدیر است که بتواند همکارانش را خود برگزیند. اما بدیهی است فارغ از آنکه چه کسی، با چه نگرشی و چه سابقه‌ای، در مسوولیتی در این دولت قرار گرفته، فقط‌وفقط باید مجری سیاست‌های دولت فعلی باشد. صیانت از آرای مردم فقط به حفظ آرای آنها در زمان انتخابات نیست بلکه به پاسداشت و احترام به نگرش‌هایی که به برنامه‌های دولت جدید رای داده‌اند نیز مربوط می‌شود. اتفاقا صیانت از آرای پس از پایان انتخابات بسیار مهم‌تر از زمان انتخابات است. با چنین رویکردی است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صیانت از آرای مردم، مهم‌ترین اصل است و وزیر محترم با ارایه برنامه‌های خود در زمان اخذ رای اعتماد از مجلس، این اعتقاد خود را به‌روشنی بیان کرده و مدیران مجموعه، به‌عنوان کارگزاران دولت، قطعا به این عهد وفادار بوده و اجازه نخواهند داد که به این امید و اعتماد عمومی و به این راه برگزیده، خدشه‌ای وارد شود.


منبع: روزنامه شرق/ بابک دربیکی‌، مشاور وزیر و رییس روابط‌عمومی وزارت ارشاد




تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن