واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون وزیرعلوم :پارک های علم و فناوری به سمت رفع نیازهای منطقه ای و جهانی گام بردارند تهران - ایرنا - معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از پارک های علم و فناوری خواست به جای محصور ماندن در تولید محصولات کشور به سمت نیازهای منطقه ای و جهانی بروند.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا از روابط عمومی وزارت علوم، وحید احمدی در نشست روسای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، پارک های علم و فناوری و مراکز آموزشی و تحقیقاتی اظهار داشت: وزارت علوم در چارچوب منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، سیاستها وبرنامه های دولت تدبیر و امید و توجه به اسناد بالادستی، ارتقای کیفیت آموزش عالی را از اساسی ترین اولویت های خود قرار داده است.
وی افزود: از دیدگاه ما در ارتقای کیفیت آموزش عالی، امور پژوهشی و فناوری با برنامه های آموزشی نباید مقوله ای جداگانه از هم تلقی شود بلکه هر کدام باید تکمیل کننده حلقه اتصال به یکدیگر باشند، به نحوی که بتوانند منابع انسانی توانمند تربیت کنند و با توسعه فناوری فضای کسب و کار و فرآیند توسعه و پیشرفت کشور را بهبود بخشند.
احمدی تصریح کرد: فرآیند تولید علم، فرآیندی پویا است بنابراین ارتقای کیفیت محقق نمی شود مگر این که نگرش مان را به فرایند تولید علم بازبینی کنیم.
وی افزود: مجموعه آموزش و پژوهش در سطح دانشگاهها باید به نحوی پیش برود که منجر به ثروت آفرینی، توانمند سازی، کمال آفرینی هماهنگ با محیط زیست و سلامت معنوی جسمی و روانی اجتماعی مردم جامعه شود.
معاون وزیرعلوم با بیان اینکه سیاست وزارت علوم مبتنی بر این است که پژوهشگران در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها مشارکت داشته باشند، گفت: تداوم حیات زنده در سایه مشارکت و نقش آفرینی همه اجزا از جمله اساتید دانشگاه ها، پژوهشگران و دانشجویان و هویت دادن به آن برای ایجاد روحیه نشاط ، شادابی و خلاقیت میسر است.
وی خاطرنشان کرد: تمرکز بر روی آمایش پژوهشی و فناوری وهدایت دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور به سمت هزینه های منطقه ای با خلق مزیت های جدید می تواند کمک موثری برای انجام امور کشور باشد و یکی از مباحثی که در دستور کار این معاونت قرار دارد، ساماندهی آزمایشگاه های تحقیقاتی دانشگاه ها ومراکز تحقیقاتی سراسر کشور است.
احمدی در ادامه گفت: تلاش می کنیم تا بر بستر شبکه آزمایشگاههای علمی ایران (شاعا) علاوه بر تدوین نظام استاندارد در آزمایشگاه های تحقیقاتی و افزایش ایمنی آزمایشگاه ها بر پایه نظام HSE و همچنین شناسایی و رتبه بندی شرکت های تامین کننده تجهیزات آزمایشگاهی، با تکیه بر تقویت و حمایت از ساخت داخل تجهیزات در این زمینه گام های موثری برداریم.
وی یادآور شد: برای ایجاد یک جامعه زنده و پویا در داخل و خارج کشور باید دید فراکشوری، جهانی و فرامنطقه ای داشته باشیم و درهمین زمینه باید مجموعه اساتید دانشگاه ها و انجمن های علمی مادر فعالیت های منطقه ای و جهانی، مجامع علمی، کنفرانس ها و پروژه های مشترک حضور فعال داشته باشند.
احمدی همچنین بر ضرورت نقش آفرینی و مشارکت بدنه دانشگاهی کشور به ویژه انجمن های علمی و قطب های علمی و تصمیم سازی و تصمیم گیری ها تأکید کرد و گفت: باید بتوانیم از فکر سازنده و سیستماتیک اعضای تشکیلات علمی مان استفاده بهینه کنیم.
دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) بیان داشت: ما به دنبال این هستیم که بتوانیم نیازهای داخل کشور را به دانشگاه ها منتقل کنیم و همچنین توانمندی های دانشگاه ها را به صنعت انتقال دهیم.
علمی (1)**1055**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]