واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اکنون وقت حساب کشی نیست - علی نصیری تهران - ایرنا - بیش از 6 ماه است که انتخابات ریاست جمهوری برای مردم به پایان رسیده و آن ها با رأی به خردمندی و اعتدال در حوزه های کلان سیاسی، اقتصادی و... پرونده رقابت انتخاباتی را برای 4 سال بسته اند. اما گویی برای برخی از گروه ها و طیف های سیاسی این پرونده سر دراز دارد.
برای آنهایی که از سال 84 تا 92 پرونده انتخابات بسته نشده، جغرافیای سیاست در ایران مانند تابلویی است که می توان بر آن شعارهای زیبا و یادگاری نوشت اما به وقت ضرورت فراموش کرد که منادی شفافیت، اخلاق گرایی، توانمندی، خدمت به مردم و... بوده اند.
هنوز زمان چندانی از بیانیه های تبریک به منتخب جدید ملت در انتخابات یازدهم نمی گذرد اما برخی در نخستین آزمون همیاری و همدلی با دولت برای رسیدگی به مشکلات مردم چه در حوزه تأمین مایحتاج عمومی و چه در قضیه مهار معضلات طبیعی نظیر برف بی سابقه 50 سال اخیر شمال ایران ترجیح دادند میز رقابت برپا و در آن سوی این میز، صف های مردم یا سرمای استخوان سوز زمستان را به کارت بازی تبدیل کنند.
سال ها است که کارشناسان نسبت به عدم بلوغ مدیریتی و سیاسی برخی از طیف های سیاسی کشور هشدار می دهند و نوع عملکرد این دسته را نمادی از تخریب روانی جامعه می دانند، زیرا با چرخش های سیاسی پیاپی، افکار عمومی را سرگردان ساخته اند.
سرمایه اجتماعی که مهمترین پارامتر توسعه و تعالی کشور محسوب می شود، تحت تأثیر همین رفتار سینوسی برخی بازیگران سیاسی دچار ریزش شده است.
چنانکه جمعی از محققان درغیاب ایفای نقش بیطرفانه صدا و سیما، معتقدند شعارها و گفتمان رقیبان انتخاباتی را رصد کرد.
آنگاه افکار عمومی درخواهند یافت که رقبای شکست خورده در انتخابات چه میزان به وعده ها و گفتمان خود وفادار می مانند.
متأسفانه حوادث چند روز اخیر نشان می دهد که برخورد امروز برخی نحله های سیاسی با دولت مانند آن مدیری است که در دولت نهم به جای ستایش از کارهای عمرانی مدیریت شهری در گره گشایی از قفل های ترافیکی پایتخت، معتقد بود باید تونل توحید را پر کرد.
سخن سخیفی که باعث شگفتی اهل خرد شد. اکنون برخی به گونه ای در فضای رسانه ای عمل می کنند که مصداق آن، نسخه تونل توحید است.
اینها گویی منتظرند که پروژه ای در دولت آغاز شود، اگر این پروژه با موفقیت همراه شده، مثل آن مدیر خواهند گفت چه نیازی به این برنامه اقتصادی ضد تحریم و ضد تورمی است.
چنانکه امر اصلاح امور جامعه دشوار آید آنگاه فریاد خواهند زد سبد ها و برف ها را باید دفن کرد.
به عبارتی اگر در میانه راه مشکلی پیش آمد مانند آن یکی مدیر دولت سابق که همه را متهم به ناکارآمدی و سوء مدیریت می کرد و خود برای رفع آلودگی هوا، نسخه آب پاشی به آسمان تهران را تجویز می کرد، دست به دامن واژه ها می شوند و کارناوال واژگان ناکارآمدی و سوءمدیریت به راه می اندازند.
انگار نه انگار که مدعیان کارآمدی همین چند روز پیش و در روزی که نه از برف سه متری خبری بود و نه از ترافیک سنگین تهران، درمرکز شهر نتوانستند نردبان نجات را به طبقه پنجم ساختمان آتش گرفته برسانند و در برابر دیدگان بهت زده شهروندان تهرانی کارگران زن سقوط کرده و جان خود را از دست دادند.
یا آن که در پی بارش برفی نیمه سنگین معابر و خطوط ارتباطی تهران قفل شده و پایتخت چند میلیونی از حرکت باز می ایستد. این مثال ها نه برای ساکت ساختن منتقدین و حتی مخالفان فاقد منطق است و نه برای دفاع از آن نسخه های کذایی آب پاشی و پر کردن تونل توحید، بلکه برای نمایاندن چهره بازیگران پرده نشین سیاست است و تأکیدی بر این مسأله است که اگر این گروه تلاش دیگران را با عکس های شیک تحقیر کنند و از هر حادثه به عنوان فرصتی برای انتقامجویی از حریف بهره جویند باید خود را برای نقد و مؤاخذه بزرگ در میدان سیاست و رسانه آماده کنند که البته چنین مواجهه و نزاعی خوشایند افکار عمومی نیست.
*یادداشت اول دفتر روزنامه ایران
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]