تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداوند روزه را واجب كرد تا به وسيله آن اخلاص خلق را بيازمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803224412




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یادداشت رئیس اتاق ایران- انگلستان در فایننشال تایمز


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

یادداشت رئیس اتاق ایران- انگلستان در فایننشال تایمز تهران - ایرنا - نورمن لمونت،رئیس اتاق بازرگانی بریتانیا- ایران و وزیر دارائی سابق بریتانیا، اخیرا همراه با جک استراو، وزیر خارجه اسبق بریتانیا به تهران سفر کرد. او در یادداشتی در فایننشال تایمز به برآوردی که از سفر به تهران داشته اشاره کرده و از توافق هسته ای حمایت می کند.


به گزارش دیپلماسی ایرانی، آنچه در زیر می خوانید متن این یادداشت در این روزنامه انگلیسی است.
زمانی که حسن روحانی به قدرت رسید، حسین دهباشی، فیلم ساز، مستندی سیاسی در مورد او ساخت و روحانی آن را روی وب سایت خود قرار داد. اما دهباشی به واسطه این مستند تحت فشار قرار گرفت. اینکه روحانی در داخل با فشار مخالفان مواجه باشد جای تعجبی ندارد. او در خانه در مورد مسائلی که در جریان انتخابات قول آنها را داده بود، پیشرفت سریعی نخواهد داشت. در عرصه بین المللی نیز موفقیت در مورد موضوع حساس مذاکرات هسته ای، به هیچ وجه تضمین شده نیست.
در حالی که غرب و به خصوص سنای آمریکا در مورد منطق تعامل با ایران در حال مباحثه هستند، این نکته اهمیت دارد که حساسیت موضع روحانی و پیامدهای خطرناک شکست در توافق هسته ای با ایران را به خاطر داشته باشیم.
اگر نتیجه مذاکرات هسته ای به اعضای کابینه روحانی واگذار شود که بیش از کابینه اوباما مدرک دکترای دانشگاه های آمریکایی را دارند، شانس موفقیت زیاد خواهد بود. من در جریان سفر اخیر خود به ایران به عنوان عضو پارلمان بریتانیا، با مقامات عالی رتبه ایرانی از جمله محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و رئیس تیم مذاکره کننده هسته ای و همچنین رئیس دفتر رئیس جمهور و مشاور رهبری عالی جمهوری اسلامی ملاقات کردم. در این ملاقات ها روشن بود که هر گونه توافق هسته ای نه تنها باید از سوی دولت تایید شود، بلکه باید چراغ سبز دیگر کانون های قدرت در ساختار جمهوری اسلامی را نیز دریافت کند.اجازه رهبری عالی جمهوری اسلامی، اعضای مجلس شورای اسلامی و فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه ضروری است.برخی مخالفان با دولت روحانی منافع شخصی دارند. روحانی اخیرا این نکته را خاطرنشان کرده است که برخی از تحریم ها سود برده اند در حالی که مردم نمی توانند پسته بخرند.
من هر شب در تلویزیون اتاق هتل تصاویر رهبری عالی جمهوری اسلامی را می دیدم که شیطان بزرگ را محکوم می کردند و جمعیت نیز شعار مرگ بر آمریکا سر می داد. آنچه شگفتی من را بر انگیخت این بود که ایران واقعی این جمعیت شعار دهنده است یا وزرای تحصیلکرده آمریکای کابینه روحانی؟
گوش فرا دادن به سخنان رهبری عالی جمهوری اسلامی ، موجب درک نکته های ریزی می شود. ایشان مانند بنیانگذار انقلاب اسلامی، آمریکا را محکوم می کنند اما در عین حال مذاکره کنندگان هسته ای را فرزند انقلاب می خوانند. ایشان به تیم مذاکره کننده اجازه مذاکره داده اند اما در عین حال تردید خود را در مورد حصول نتیجه اعلام کرده اند. بی اعتمادی به غرب و بریتانیا در ایران عمیق و گسترده است و تاریخ نمونه های زیادی برای این بی اعتمادی دارد.
وزرای کابینه روحانی به ما گفتند که مسائل دشوار برای مراحل بعدی مذاکرات است و در این گفت و گو ها باید به درکی مشترک از مفاد توافق نهایی بر سر مساله هسته ای ایرات دست یافت. غرب خواستار محدودیت برنامه های غنی سازی ایران تا اندازه ای است که هسته ای شدن این کشور را ناممکن کند و ظریف این را یک مشکل بزرگ می داند.
شفافیت و حق بازرسی اعلام نشده از فعالیت های هسته ای ایران نیز مهم است. خوشبختانه توافق هسته ای مقدماتی ژنو نظام بازرسی ها را تقویت کرده است. اما درخواست اسرائیل و برخی جمهوریخواهان آمریکایی در مورد برچیدن برنامه های هسته ای ایران غیر واقع بینانه است.
برنامه های هسته ای ایران با افتخار ملی آمیخته شده است. ایران می خواهد از نظر علمی عقب گرد نداشته باشد. به همین دلیل ظریف تاکید دارد که برنامه های تحقیقات هسته ای ادامه پیدا می کند و این از نظر غرب یک مشکل است.
اینکه گفته می شود تحریم های بیشتر به برچیده شدن برنامه های هسته ای ایران منجر می شود، یک دیدگاه غیر واقع بینانه است. پیش از تحریم ها ایران کمتر از 200 دستگاه سانتریفوژ داشت اما امروز شمار این سانتریفوژها به نزدیک 20 هزار دستگاه رسیده است. تحریم های بیشتر به روندی منجر می شود که تندروها خواستار آن هستند: تنگنای اقتصادی و فشار بر مردم. افکار عمومی ایران هم اینگ نیز غرب را مسئول اعمال تحریم های سخت علیه کشور می داند و در صورتی که سنای آمریکا تحریم های بیشتری را به تصویب برساند، مذاکرات شکست می خورد.
حتی اگر توافق هسته ای به برقراری روابط گسترده تر منجر نشود هم باز ارزشمند خواهد بود. خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای به نفع اسرائیل و عربستان سعودی است و آنها در این شرایط امن تر خواهند بود. در صورتی که این توافق به شکست برسد، برنامه هسته ای ایران جز با اقدام نظامی متوقف نخواهد شد.
اگر توافقی حاصل شود، روابط ایران با آمریکا و بریتانیا هم به تدریج بهبود می یابد. از سوی دیگر ایرانی که برای سرمایه گذاری خارجی درهای خود را گشوده باشد، زمینه نفوذ بیشتر را نیز فراهم کرده است. این روند می تواند سیر تکاملی دوران پسا انقلابی ایران باشد و این چیزی است که برای محافظه کاران خوشایند نیست.
اول ** 1610
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




15/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن