واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس دانشگاه شریف خبر داد: سومین دارنده نوبل در جمع استادان دانشگاه شریف تهران - ایرنا - رییس دانشگاه صنعتی شریف گفت که تاکنون سه نفر از دارندگان جایزه جهانی نوبل به عضویت هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف درآمده اند.
رضا روستا آزاد روز سه شنبه در حاشیه اعطای نشان دانشگاه شریف و گواهی استاد معین به سه دانشمند برتر جهانی در رشته فیزیک در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود : امروز شاهد عضویت پروفسور آنتونی جیمز لگت، استاد فیزیک دانشگاه ایلینوی و برنده جایزه نوبل سال 2003 فیزیک در هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف بودیم و پیش از این نیز پروفسور «پیتر آگره» برنده نوبل شیمی و همچنین پروفسور «جوزف هوتون تیلور» برنده نوبل فیزیک نیز به عضویت هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف درآمده بودند.
پیتر آگره پزشک امریکایی و برنده جایزه نوبل است که وی در سال 2003 «برای کشف کانالهای غشای سلولی» موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی شد.
جوزف هوتون تیلور فیزیکدان آمریکایی و برنده جایزه نوبل فیزیک در سال 1993 است.وی که متخصص انرژی های کیهانی است به همراه همکارش راسل آلن هالس به خاطر اثبات عملی یکی از نظریات انیشتین جایزه نوبل فیزیک 1993 را دریافت کرد.
رییس دانشگاه صنعتی شریف به عضویت استاد های خارجی و ایرانی الاصل دانشگاه های معتبر بین المللی در هیات علمی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: هم اکنون سه دانشمند ایرانی الاصل آمریکایی در دانشکده برق و سه دانشمند ایرانی الاصل کانادایی در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف به عنوان استاد معین پذیرفته شده و درحال همکاری هستند.
روستا آزاد توضیح داد: این استادان معین در فصل تابستان که فراغت بیشتری دارند با سفر به ایران و حضور در دانشگاه صنعتی شریف، راهنمایی و مشاوره پروژه های دانشجویان مقطع دکتری این دانشگاه را برعهده می گیرند و همچنین دوره های کوتاه مدت آموزشی نیز با حضور آنها در دانشگاه برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مراسم اعطای کرسی عضویت هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به پروفسور آنتونی جیمز لگت به همراه دو دانشمند برتر جهانی فیزیک به نام های پروفسور «پاول چو» استاد فیزیک دانشگاه هوستون تگزاس و پروفسور «وارن پیکت» استاد ممتاز فیزیک دانشگاه دیویس کالیفرنیا امروز -سه شنبه - در محل سالن جابربن حیان این دانشگاه برگزار شد.
**آنتونی جیمز لگت
پروفسور آنتونی جیمز لگت Sir Anthony James Leggett متولد 1938در جنوب لندن و استاد دانشگاه ایلینوی آمریکا است.
او به عنوان یک راهبر جهانی شناخته شده در زمینه فیزیک دماهای پایین است که سهم او در درک پدیده های ابررسانایی و ابرشارگی با جایزه نوبل 2003 فیزیک مورد قدردانی قرار گرفته است.
وی همچنین عضو آکادمی ملی علوم آمریکا، عضو انجمن فلسفی آمریکا، عضو آکادمی علوم و هنر آمریکا، عضو خارجی آکادمی علوم روسیه، عضو انجمن سلطنتی (بریتانیا)، عضو انجمن فیزیک آمریکا، عضو انیستیتوی فیزیک آمریکا و نیز عضو افتخاری انیستیتوی فیزیک بریتانیا است.
**پروفسور پاول چو
پروفسور پاول چو C.W. Paul Chu متولد 1941 تایوان، در سال 1968 دکتری خود را از دانشگاه کالیفرنیا در سان دیه گو دریافت کرد.
او در سال 1987 ابررسانایی در YBCO را کشف کرد که دمای گذار آن بالاتر از دمای میعان نیتروژن بود و قدم مهمی در زمینه ابررسانایی محسوب می شد.
استاد چو افتخارات زیادی را کسب کرده است که از جمله آن ها می توان به موارد کسب مدال ملی علوم آمریکا و جایزه کامستاک فیزیک در 1988، جایزه بین المللی انجمن فیزیک آمریکا برای مواد جدید، شرکت کننده مدعو در کپسول زمان هزاره کاخ سفید در سال 2000، انتخاب به عنوان بهترین پژوهشگر آمریکا در اخبار آمریکا و گزارش های جهانی در 1990 اشاره کرد.
او همچنین عضو آکادمی علوم و هنر آمریکا و آکادمی ملی علوم آمریکا و عضو خارجی آکادمی علوم چین و آکادمی علوم روسیه و آکادمی علوم جهان سوم است.
**پروفسور وارن پیکت
پروفسور وارن پیکت Warren Earl Pickett متولد 1947 در ایالت کانزاس امریکاست . وی بیش از 460 مقاله با +1000 ارجاع در معتبرترین مجلات بین المللی فیزیک منتشر و بیش از 300 سخنرانی و مقاله کنفرانس تألیف کرده است.
وی همچنین عضو هیات ویراستاران مجله ابررسانایی و رییس انتخابی بخش فیزیک ماده چگال انجمن فیزیک آمریکا بوده است.
از عناوین، افتخارات و جوایز او به طور خلاصه می توان به کسب جایزه دستآوردهای پژوهشی از آکادمی علوم واشنگتن، عضو منتخب انجمن فیزیک آمریکا، منتخب 10 استعداد برتر تکنولوژی توسط «تکنولوژی واشنگتن»، عضو هیات ویراستاران مجله ابررسانایی، جایزه دوم مسابقه ابررسانایی IBM، عضو شورای بخش فیزیک محاسباتی انجمن فیزیک آمریکا، ویراستار مجله فیزیک و شیمی جامدات، ، عضو شورای علمی انستیتو ماکس- پلانک آلمان و آزمایشگاه های ملی آرگان و ایمز آمریکا و رییس انتخابی بخش فیزیک ماده چگال انجمن فیزیک آمریکا اشاره کرد.
علمی (4)**1055**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]