واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استان تاریخی همدان مغفول مانده از سهم تاریخی خود همدان-ایرنا- استان تاریخی و متمدن همدان که روزی پایتخت ایران باستان بوده و اکنون از آن به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن یاد می شود از سهم تاریخ و تمدن خود مغفول مانده است.
استان تاریخی همدان با قدمتی بیش از پنج هزار سال با نامهای معروف مادستان و هگمتانه اکنون می بایست بزرگترین مرکز توریست کشور باشد اما به نظر می رسد کمترین جایگاه را از این حیث در بین استانهای تاریخی و کهن کشور دارا باشد.
همدان زادگاه بزرگانی چون عین القضات همدانی ، باباطاهر عریان همدانی و آرامگاه ابوعلی سینا، است اما از این همه ظرفیت تاریخی چقدر استفاده شده است و سالانه چند نفر از کشور و خارج برای دیدن این مشاهیر به همدان سفر می کنند.
آنچه پر واضح است اینکه به دلیل عدم زیرساختهای مناسب فرهنگی و گردشگری، استان همدان شایسته نام و نشانش در این زمینه رشد نکرده است بطوریکه کمتر پذیرای گردشگران و توریستهای ایرانگرد و جهانگرد است .
امروزه صنعت توریسم در دنیا به عنوان یک صنعتی پر درآمد معرفی شده بطوریکه کشورهایی که از منابع فسیلی محرومند به سمت رونق این صنعت مهم رفته و مخارج خود را از این طریق به دست می آورند که نمونه آن را می توان در کشورهای شرق آسیا به خصوص کشور مالزی مشاهده کرد.
استان متمدن همدان علاوه بر داشتن ظرفیتهای تاریخی بالا اکنون از حیث منابع طبیعی و گردشگری نیز حرفهای زیادی برای گفتن دارد بطوریکه استانی کاملا چهار فصل و با طبیعتی بسیار بکر و زیبا است که کمتر استانی می تواند این شرایط را داشته باشد.
طبیعت فصل پاییز همدان به قدری زیبا است که وصف آن را ممکن است بسیاری از افراد تنها در کتابها دیده باشند اما به اذعان بسیاری از گردشگران پاییز همدان در نوع خود بی نظیر است که اگر به خوبی معرفی شود کمتر گردشگری در این فصل به همدان نخواهد آمد.
زمستانهای استان همدان که کاملا سرد و برفی است برای اغلب افراد شناخته شده است بطوریکه دوستداران طبیعت سرد و یخی در این فصل میهمان استان سفید همدان هستند وتفریح خود را در این فصل در همدان به سر انجام می رسانند.
وجود سومین پیست اسکی کشور ( تاریکدره) در همدان گواهی بر این ادعا است که همه ساله در فصل زمستان پذیرای علاقمندان به ورزش اسکی است بطوریکه آنان خطرات ناشی از کولاک و بهمن در این مسیر را به جان می خرند.
فصل بهار و تابستان همدان نیز که شادی و طراوت خاص خود را دارد نیز برای طبیعت گردان بسیار جذاب و زیبا است و شلوغی آبشار گنجنامه همدان در این فصول تاییدی بر این ادعا است.
غار جهانی و تاریخی علیصدر که امروزه آوازه اش در تمام دنیا به گوش می رسد نیز از جمله مناطق تاریخی و کهن و گردشگری استان همدان است که در تمامی فصول سال پذیرای گردشگران ایرانی و خارجی است.
صنعت سفال لالجین که امروزه آوازه جهانی دارد یکی دیگر از نقاط برجسته استان همدان است که همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است چرا که سفال لالجین یک صنعت قدیمی و سنتی است که در صورت تقویت می تواند صنعتی پر رونق در جهان معرفی شود.
صدها نمونه تاریخی و گردشگری دیگری در استان همدان وجود دارد که در این مقال پرداختن به آن جایی ندارد اما باید پرسید که آیا با وجود این همه منابع بکر و خدادادی در این استان صنعت توریسم جایگاه خود را باز یافته است.
متاسفانه به دلیل عدم ایجاد زیر ساختهای مناسب در این استان تاریخی صنعت توریسم کمتر جایگاهی دارد بطوریکه گردشگران و ایرانگردان یا کمتر به این استان سفر می کنند و یا اینکه سفرشان بسیار کوتاه است.
در حال حاضر در شهر تاریخی همدان بجز چند هتل و محلهای اقامتی کوچک و نه ستاره دار، محلی دیگر برای بیتوته کردن گردشگران در این استان وجود ندارد و شاید همین موضوع صنعت گردشگری را در همدان بی رونق کرده است.
با شروع فصل گرما همدان شاهد بر پایی چادرهای مسافرتی در داخل پارکها ، پیاده روها و معابر عمومی است که توسط مسافران برپا شده است که این موضوع علاوه بر ایجاد مشکلات اجتماعی چهره این شهر و استان را بسیار مخدوش و نا زیبا می کند.
شاید اگر از اغلب این افراد علت آن سوال شود همگان به کمبود محلهای اقامتی در این استان اذعان نمایند و در عین حال رغبت ماندنشان در این استان را نیز کتمان نکرده و ابراز می کنند با بر پا کردن چادرهای مسافرتی و تحمل سختیهای چند روزه از دیدن این استان تاریخی خود را محروم نمی کنند.
در کنار این موضوع افرادی نیز با سوء استفاده از موقعیت، تابلوهای اجاره سوئیت خود را بالا می برند تا از کمبود محلهای اقامتی استان بهره شخص خود را برده و مسافران را به منازل شخصی خود دعوت کرده و با گرفتن اجاره های بالا خاطرات نه چندان خوبی را در ذهن این گردشگران ثبت و ضبط نمایند.
به هر حال استان تاریخی و متمدن همدان نیازمند ایجاد زیرساختهای فرهنگی و گردشگری است تا گردشگران داخلی و خارجی هم که کم نیستند به این استان متمدن سرازیر شوند و از زیباییهای آن بردن لذت کافی را در زندگی خود رقم زنند.
گرچه طی سالهای اخیر گامهایی در این زمینه برداشته شده و جشنواره های متعدد زمستانه و تابستانه بر پا شده است ولی به دلایل فوق این استان نقش کمتری از صنعت توریسم را ایفا کرده است و امید می رود در دولت تدبیر و امید این نکته برجسته استان همدان یعنی ایجاد زیرساختهای فرهنگی و اقامتی در استان مورد توجه قرار گیرد تا این استان به مانند بسیاری از شاخصهای دیگر خود در کشور قطب شود.
گزارش از محسن بهاروند
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
14/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]