واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: عابدینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:
گزینه نظامی در نیمه دوم قرن ۲۱ جایی ندارد/ آمریکا تا چند سال آینده نمیتواند از گزینه نظامی استفاده کند
یک کارشناس مسائل بینالملل گفت: در نیمه دوم قرن ۲۱ جایی برای طرح "گزینه نظامی" وجود ندارد چرا که جامعه اطلاعاتی و امنیتی آمریکا به صراحت اعلام کرده که واشنگتن نمیتواند از گزینه نظامی تا چندین سال آینده علیه هیچ کشوری استفاده کند، چرا که اگر این توان را داشت در برخورد با گروه حزب الله در سال ۲۰۰۶ میلادی، از آن استفاده میکرد.
"حسن عابدینی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اظهارنظر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه در صورت نرسیدن به توافق با ایران بر سر موضوع هستهای گزینه نظامی را در پیش خواهیم گرفت، گفت: ایالات متحده آمریکا طی ۶۵ سال گذشته به دلیل استفاده بیش از حد از قوه قهریه متاسفانه قوه تعقل خود را از دست داده است.
وی تصریح کرد: این کشور در همه موضوعات بینالمللی پیش از اینکه به چارهاندیشی سیاسی توجه کند، به زور بازو و قدرت نظامی تکیه کرده است، بنابراین آن چیزی که امروز مقامات آمریکایی در قبال ایران مطرح میکنند، ناشی از تکرار مسئلههای اتفاق افتاده پس از جنگ جهانی دوم است.
این کارشناس مسائل بینالملل افزود: امروزه تحولات دنیا به گونهای است که قدرت نظامی، دیگر کارایی لازم را ندارد و آمریکا هم به عنوان ابرقدرت مطرح نیست و تنها از آن میتوان به عنوان یک قدرت بزرگ یاد کرد.
عابدینی ادامه داد: یک ابرقدرت باید قدرت "تمامکنندگی" موضوعات را داشته باشد و اگر موضوعی را مطرح میکند باید قدرت عملی کردن آن را نیز داشته باشد، درحالی که در بحران سوریه و عراق دیدیم آمریکا فاقد تمام این تواناییها است.
وی با اشاره به توان جمهوری اسلامی ایران در حوزه دفاعی بیان داشت: توان نظامی کشورمان به حدی است که نه تنها نمیتوان با آن برخورد نظامی کرد، بلکه باعث پشیمان شدگی استراتژیک طرف مقابل خواهد شد و بحث گزینه نظامی روی میز صرفا کاربرد تبلیغاتی دارد.
این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه اظهار داشت: در نیمه دوم قرن ۲۱ جایی برای گزینه نظامی وجود ندارد چرا که جامعه اطلاعاتی و امنیتی آمریکا به صراحت اعلام کرده که واشنگتن نمیتواند از گزینه نظامی تا چندین سال آینده علیه هیچ کشوری استفاده کند، چرا که اگر این توان را داشت در برخورد با گروه حزب الله در سال ۲۰۰۶ میلادی، از آن استفاده میکرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد اظهارات مقامات آمریکایی میتواند از نظر حقوقی قابلیت پیگیری داشته باشد، چرا که تهدید نظامی یک کشور مستقل عضو سازمان ملل متحد طبق منشور این سازمان، اقدامی تجاوزکارانه و غیرقابل قبول است و جمهوری اسلامی می تواند از دید حقوقی آن را بررسی کند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۳:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]