واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دیپلمات فرانسوی : شیوه مذاکرات در مورد سوریه باید تغییر کند تهران- ایرنا- ˈژان دوید لویتˈ(jean david levitte) مشاوردیپلماتیک روسای جمهوری سابق فرانسه به طور تلویحی با اذعان به شکست کنفرانس ژنو2 در مورد بحران سوریه،گفت: زمان آن فرا رسیده است که شیوه مذاکرات درخصوص حل بحران سوریه تغییر کند.
لوویت مشاور دیپلماتیکˈژاک شیراکˈ و ˈنیکلا سارکوزیˈ روز یکشنبه در یادداشتی که در روزنامه فرانسویˈلوموندˈمنتشر شد با بیان این که ˈ برغم همه تلاش های صورت گرفته، مذاکرات بر سر آینده سوریه به نتیجه مورد انتظار نرسیدˈ، نوشت: اکنون زمان آن فرا رسیده که شیوه مذاکرات تغییر کند.
وی افزود : مذاکرات توافق صلح در کامبوج می تواند مرجع مفیدی باشد و موارد مشابهی نظیرکشتار مردم، دخالت قدرت های منطقه ای و بازی قدرت های بزرگ جهانی میان پنوم پن و دمشق وجود دارد.
وی اظهار داشت: در سال 1989میلادی، فرانسه طرح سه مرحله ای را برای مذاکرات به اجرا درآورد که به امضای توافق پاریس درسال1991 میلادی و برگزاری انتخابات آزاد و دموکراتیک توسط سازمان ملل متحد منجر شد.
به گفته وی ، این سه مرحله می تواند درمورد پرونده سوریه نیز به اجرا در آید و نخستین مرحله گفت و گو میان سوری ها شامل نمایندگان حکومت فعلی و نمایندگان گروهی است که خود را مخالف دولت معرفی می کنند.
وی معتقد است: ایجاد دو تغییر عمده در مذاکراتی که به تازگی صورت گرفت ضروری است و مذاکرات باید تداوم داشته باشد و برای آن که شانس موفقیت داشته باشد باید به فردی با شخصیت اخلاقی قابل توجه همچون ˈکوفی عنانˈ سپرده شود که در ژنو اقامت دارد و نخستین نماینده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در این پرونده بوده است.
این دیپلمات فرانسوی با اشاره به این که ˈگفت وگوها باید فراتر از مسایل فوری نظیر آتش بس منطقه ای و ارسال کمک های بشر دوستانه باشدˈ، افزود: گفت وگو میان سوری ها باید به جای نحوه و کیفیت دوره انتقال به آینده سوریه معطوف شود و در این زمینه اجماع کامل در مورد مسایل اساسی همچون نوع جمهوری این کشور در آینده با توجه به مذهب اقلیت و اکثریت، اجتناب ناپذیر است.
وی دومین مرحله را مذاکراتی خواند که کم و بیش در جریان است و توضیح داد : این مذاکرات باید شکل کنفرانس بین المللی فراگیر را داشته باشد که همه کشورهای منطقه، قدرت های بزرگ جهان، کشورهای علاقه مند و نهادها و سازمان های بین المللی در آن حضور داشته باشند و نقش این کنفرانس ثبت پیشرفت ها، رسیدگی به مسایل بشردوستانه و اقتصادی در ابعاد منطقه ای خواهد بود.
لوویت مرحله سوم را ˈاقدام قدرت های بزرگ جهانی خواندˈ و نوشت : در مورد کامبوج، پنج عضو دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد نشست ها و دیدارهای منظمی داشته و نقش تعیین کننده ای را ایفا کردند.
وی اظهار داشت: در مورد سوریه نیز این نشست ها باید همانند آنچه که در مورد پرونده هسته ای ایران برگزار شد، صورت گیرد.
وی درادامه این یادداشت نوشت: سوریه به میدان نبرد قدرت های منطقه ای تبدیل شده که در پی اثبات نقش رهبری خود درمنطقه هستند و ایران با حمایت دولت عراق و حزب الله لبنان در کنار بشار اسد و در مقابل ترکیه و عربستان سعودی به عنوان حامیان اصلی نیروهای اپوزیسیون سوری قرار گرفته است و بدون همکاری این سه قدرت منطقه ای هیچ راه حل پایداری در سوریه وجود نخواهد داشت.
درپایان این یادداشت آمده است: تنها اقدام قاطع گروه 1+5 می تواند عربستان سعودی، ایران و ترکیه را به گفت و گوهای لازم برای اعمال فشار برطرف های تحت حمایت خود در سوریه متعهد کند.
وی می نویسد: اگر آنها موفق به این امر نشوند بحران سوریه ادامه خواهد یافت و موجودیت کشورهای سوریه، لبنان، عراق و اردن که همگی براساس توافق ˈسایکس- پیکوˈ در سال 1916 به وجود آمدند با تهدید رو به رو خواهد شد.
اروپام** 9053/1275 ** 1064
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
13/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]