محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845916188
تاثیر جغرافیای سیاسی بر اقتصاد جهانی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تاثیر جغرافیای سیاسی بر اقتصاد جهانی تهران – ایرنا - در بحبوحه نوسان های اقتصادی، شماری از کشورها هستند که شرایط اقتصادی شان، در نهایت، بر اساس شرایط جغرافیای سیاسی آنها شکل خواهد گرفت.
تارنمای استراتفورد نوشت: اگرچه این روزها کمتر کشوری از پیامدهای بحران اقتصادی در امان است، اما کشورهایی که همزمان گذار سیاسی را نیز تجربه می کنند، دستخوش بیشترین تنش و آسیب پذیری می شوند. اندونزی، اوکراین، تایلند، هند و ترکیه، همگی تغییرات جغرافیای سیاسی را در دوره ای از بحران جهانی اقتصاد تجربه می کنند. در ادامه، وضعیت این کشورها بررسی خواهد شد:
** اوکراین
دگرگونی های جغرافیای سیاسی در اوکراین فرصت ها و البته خطرهای بزرگی را می تواند به همراه داشته باشد. در سال 2009، حدود 14 درصد از تولید ناخالص داخلی اوکراین کاسته شد و با وجود مشوق های اقتصادی، بازسازی اقتصاد این شور به آهستگی انجام شده است. در سال های 2012 و 2013 نیز رشد اقتصادی نزدیک به صفر بوده است. انتظار می رود تراز حساب جاری اوکراین هم که معمولا منفی است، در سال 2013 به منفی 13 میلیارد دلار برسد. از سوی دیگر، حساب ذخیره ارزی خارجی اوکراین به سرعت در حال خالی شدن است؛ این حساب، در پایان سال های 2012 و 2013 به ترتیب، به 30 میلیارد و 20 میلیارد دلار رسید. خبر بدتر این است که در یکسال آینده، اوکراین باید هفت میلیارد دلار از بدهی هایش را بازپرداخت کند.
همه این واقعیت های آماری با تظاهرات های خیابانی ضددولتی همراه شده است. اوکراین میان انتخابی راهبردی بین اروپا و روسیه گیر افتاده است و بحران اقتصادی جاری هم نقشی مهم در این انتخاب ایفا می کند. روسیه تاکنون سه میلیارد دلار به اوکراین وام داده و قول 15 میلیارد دلار دیگر را نیز داده است. این میزان وام، تقریبا می تواند از بحران اقتصادی اوکراینی ها بکاهد. اما روس ها به تازگی گفته اند که اگر دولت اوکراین تغییر کند، ممکن است بقیه وام را ندهند.
سرنوشت اوکراین با نتیجه گفتگوها میان دولت و معترضان اوکراینی رقم خواهد خورد که به ترتیب، از سوی روسیه و آلمان حمایت می شوند. اگر اتحادیه اروپا حاضر به کمک مالی به اوکراین نشود (که بعید است این اتفاق بیفتد)، روسیه موضعی برتر در اوکراین خواهد داشت.
** ترکیه
حزب حاکم عدالت و توسعه، با بحران اقتصادی سال 2001 به قدرت رسید. حزب یادشده توانست یک دهه ثبات اقتصادی را به آنکارا بیاورد. پیدایش حزب عدالت و توسعه، با به حاشیه راندن سکولارهای ثروتمند ترک همراه شد و رجب طیب اردوغان توانست حلقه ثروتمندان وفادار به خود را تشکیل دهد. ترکیه با 70 میلیون جمعیت و اقتصاد رو به رشد، برای تامین هزینه های انرژی وارداتی اش، نیازمند سرمایه گذاری خارجی بوده است. همین واردات انرژی سبب شده است که تراز بازرگانی خارجی ترک ها همواره منفی باشد.
آسیب پذیری عمده ترکیه این بوده است که بیشترین سرمایه جذب شده توسط آنکارا در قالب بدهی و پس از آن به صورت سهام بوده است.در واقع، ترک ها کمترین سرمایه را به صورتˈسرمایه گذاری مستقیم خارجیˈ جذب کرده اند.سرمایه گذاری مستقیم خارجی است که هم بازار کار بیشتری ایجاد می کند و هم در زمان بحران،انحلال و تسویه را دشوارتر می کند.در پایان سال 2013،سرمایه های جذب شده ترکیه 23 میلیارد دلار بود که تنها 11 میلیارد دلار از آن را سرمایه گذاری خارجی تشکیل می داد. در شرایطی که اقتصاد ترکیه بسیار به حزب عدالت و توسعه منسوب می شده است، تعجبی ندارد که اکنون نیروهای سیاسی برای به چالش کشیدن حزب عدالت و توسعه متحد شده باشند. تنش های سیاسی ترکیه در ماه های آینده با نزدیک شدن به انتخابات افزایش خواهد یافت و تلاش های بانک مرکزی برای کاستن از هراس سرمایه گذاران را کم اثر خواهد کرد.
** اندونزی
شرایط اقتصادی اندونزی در سال های اخیر تغییر کرده است. سرازیر شدن سرمایه های ارزان به بخش عمومی، واردات اندونزی را تسهیل کرد. تقاضا برای کالاهای خارجی، همزمان با ارزانی بازار کالا، تراز حساب جاری این کشور را برای نخستین بار در سال 2012 منفی کرد و این وضعیت در سال 2013 بدتر هم شد. در اواسط سال 2013 هم که ایالات متحده اعلام کرد مشوق های اقتصادی اش را کاهش خواهد داد، ارزش واحد پول اندونزی نسبت به دلار آمریکا 20 درصد کاهش یافت. افزایش تدریجی نرخ بهره، واکنش بانک مرکزی اندونزی بوده است. اما بهره همچنان پایین تر از نرخ تورم است و نرخ تورم در بالاترین حد خود از سال 2008 قرار دارد.
اما واکنش دولت اندونزی با چالش هایی روبروست که مهمترین آنها انتخابات پارلمانی در ماه آوریل (فروردین – اردیبهشت) و انتخابات ریاست جمهوری در ماه ژوئیه ( تیر - مرداد) است. احتمالا در انتخابات آینده برای نخستین بار در یک دهه اخیر، حزب حاکم این کشور تغییر کند. دولت اندونزی در سال 2013 برای ایجاد توازن در بودجه، یارانه های سوخت را کاهش داد که فشار این کار بر مردم وارد آمد. با توجه به احتمال تغییر در رهبری اندونزی، چشم انداز پایان بی ثباتی اقتصادی و افزایش سرعت رشد در پرده ای از ابهام قرار دارد.
** تایلند
درست مانند اوکراین، آثار بی ثباتی اقتصادی در خیابان های تایلند هم پیداست. اما برعکس بسیاری از کشورهایی که با ناآرامی های اقتصادی روبرو هستند، وضعیت مالی تایلند در شرایط بحرانی نیست. اگرچه تراز حساب جاری در تایلند کاهش پیدا کرده است، اما این کشور توانست تراز حساب یادشده را در سال 2013 همچنان مثبت نگه دارد. تایلند همچنین 134 میلیارد دلار حساب ذخیره ارزی دارد که این مبلغ می تواند در صورت بحران، به ثبات مالی تایلندی ها کمک کند.
اما تهدید اصلی علیه تایلند، در بخش سیاسی است. مردم این کشور به دو قطب مخالف تبدیل شده اند و بعید است که بدون آشتی میان این دو قطب، تحول مثبتی در تایلند رخ دهد. در حالی که گمانه زنی ها درباره احتمال کودتا توسط ارتش ادامه دارد، مردم تایلند در انتخابات دوم فوریه شرکت می کنند؛ انتخاباتی که احتمالا وضعیت سیاسی کشور را بدتر کند. اگرچه هنوز نشانه ای از تصمیم سرمایه داران برای خروج از تایلند نیست، اما ادامه بی ثباتی می تواند به کاهش رقابت و جایگزینی کشوری دیگر به جای تایلند منجر شود.
** هند
انتخابات سراسری هند در ماه مه (اردیبهشت - خرداد) برگزار خواهد شد و نظرسنجی ها نشان می دهد که حزب بهاراتیا جاناتا از حزب حاکم فعلی (کنگره ملی هند) جلوتر است. کارشناسان انتظار دارند بهاراتیا جاناتا سیاست های سرمایه گذارپسندتری را پی بگیرد. هرچند چالش های فراروی دولت جدید نیز بسیار است؛ از جمله مانع های نهادینه شده، جلوی کنترل دولت مرکزی بر ایالت های ناهمگون هند را می گیرد.
انتخابات هند در حالی برگزار خواهد شد که پیش بینی می شود نرخ رشد اقتصادی این کشور در سال آینده به زیر پنج درصد برسد. تراز حساب جاری هند نیز به شدت منفی است. این نرخ در سال 2013 اندکی بهبود یافت و به منفی 78 میلیارد دلار رسید. هرچند این بهبود اندک، بیشتر مدیون سیاست محدود کردن واردات طلا بوده است. همین سیاست البته باعث شد که طلا به سوی بازار سیاه سوق پیدا کند. سرمایه گذاری خارجی در هندوستان کاهش یافته و از زمان اعلام سیاست دولت برای نرخ نزولی قیمت ها، از ارزش واحد پول هند 14 درصد کاسته شده است. این رویداد، باعث گرانتر شدن کالاهای وارداتی شده، اما امکان ادامه رقابت صنعت نساجی هند در بازارهای بین المللی را نیز فراهم کرده است.
افزون بر اینها، مشکلات ریشه دار هندوستان همچنان باقی است. این کشور از نظر منابع انرژی بسیار ضعیف است و مشکل هشتصد میلیون شهروند زیر خط فقر را نیز یدک می کشد. دهلی میان توسعه شهری و همگامی با بازارهای بین المللی از یکسو و کمک به جمعیت انبوه روستاییان هند که نیازمند یارانه های دولتی هستند، گیر افتاده است. این مشکلات، فارغ از اینکه چه کسی بر مسند قدرت باشد، دست و پای رهبران کشور را از بسیاری جهات می بندد.
مترجمام**9163**1856
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
تاثیر منفی تورم منفی بر بهبود اقتصاد جهانی
کریستین لاگارد هشدار داد تاثیر منفی تورم منفی بر بهبود اقتصاد جهانی علیرغم رشد اقتصاد جهانی رئیس صندوق جهانی پول در مورد خطرات تورم منفی در فرایند بهبود اقتصاد جهانی هشدار داده است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری فرانسه کریستین لاگارد رئیس صندتاثیر ردهبندی جهانی بر رشد آموزش عالیِ اقتصادهای نوظهور
یکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹ ۵۸ وقتی در سال 2003 میلادی نخستین ردهبندی جهانی دانشگاهها با عنوان رتبه علمی دانشگاههای جهان ARWU از سوی دانشگاه جیائوتونگ شانگهای و سپس در سال 2004 میلادی ردهبندی دانشگاههای جهان از سوی موسسه کیو اس منتشر شد این مسئله با واکنش منفی برخی کشوردر اجلاس مجمع جهانی اقتصاد داووس مطرح شد پیشنهاد رئیس جمهور به سرمایهگذاران نفتی غرب برای حضور در ایران
در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد داووس مطرح شدپیشنهاد رئیس جمهور به سرمایهگذاران نفتی غرب برای حضور در ایرانرویترز به نقل از مقامات آگاه در شرکتهای بزرگ نفتی غربی نوشت که رئیس جمهوری و وزیر نفت ایران به این شرکتها پیشنهاد مدل جدید جذاب سرمایهگذاری برای قراردادهای نفتی دادهاند بهسفر هیئت سیاسی-اقتصادی ترکمنستان به «کوالالامپور» وزیر خارجه ترکمنستان با همتای مالزیایی خود دیدار ک
سفر هیئت سیاسی-اقتصادی ترکمنستان به کوالالامپوروزیر خارجه ترکمنستان با همتای مالزیایی خود دیدار کرد عکسوزیر امور خارجه ترکمنستان که در رأس یک هیئت عالیرتبه سیاسی-اقتصادی به مالزی سفر کرده با همتای مالزیایی خود دیدار و گفتوگو کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در عشقآباد پاینایب رئیس مرکز تحقیقات سیاسی و استراتژیک الاهرام در گفتوگو با فارس: میزان مشارکت مصریها در همهپرسی بالاتر ا
نایب رئیس مرکز تحقیقات سیاسی و استراتژیک الاهرام در گفتوگو با فارس میزان مشارکت مصریها در همهپرسی بالاتر از میانگین جهانی بودنایب رئیس مرکز تحقیقات سیاسی و استراتژیک الاهرام گفت میزان مشارکت در همه پرسی قانون اساسی مصر از بالاترین میانگینهای ثبت شده در جهان است عماد جادسخنرانی روحانی در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد آغاز شد
پنجشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۴۹ دقایقی پیش سخنرانی حجت الاسلام حسن روحانی در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد آغاز شد به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حسن روحانی رییسجمهور کشورمان روز گذشته برای شرکت در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد که در داووس برگزار میشود عازم سوئیس شدوزیر اقتصاد به سوال کامران پاسخ میدهد/لایحه جرم سیاسی بررسی میشود
شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۴۷ وزیر امور اقتصاد و دارایی با حضور در جلسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس به سوال کامران نماینده اصفهان پاسخ میدهد به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بررسی لایحه جرم سیاسی نیز در دستور کار اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس قرار دارددر نشست مجمع جهانی اقتصاد کری: اجازه نخواهیم داد که ایران راکتور اراک را راهاندازی کند
در نشست مجمع جهانی اقتصادکری اجازه نخواهیم داد که ایران راکتور اراک را راهاندازی کندوزیر خارجه آمریکا در سخنرانی خود در مجمع جهانی اقتصاد گفت آمریکا اجازه نخواهد داد که ایران در جهت راه اندازی رآکتور اراک گام بردارد به گزارش خبرگزاری فارس جان کری وزیر خارجه آمریکا در سخنرانیمتن کامل پرسش و پاسخ روحانی با دبیر مجمع جهانی اقتصاد: ایران تبعیض در زمینه استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای
متن کامل پرسش و پاسخ روحانی با دبیر مجمع جهانی اقتصاد ایران تبعیض در زمینه استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای را نخواهد پذیرفترییس جمهور اسلامی ایران در پرسش و پاسخ با کلاوس شوآب برای بهره گیری بدون تبعیض ایران از فناوری صلح آمیز هسته ای تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل امدیر اجرایی رنو در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد: رنو خواهان بازگشت هر چه سریع تر به ایران است
مدیر اجرایی رنو در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد رنو خواهان بازگشت هر چه سریع تر به ایران استمدیر اجرایی رنو در حاشیه نشست مجمع جهانی اقتصاد گفت شرکت رنو میخواهد تا به محض برداشته شدن تحریمها فورا دوباره فعالیتهای خود را در این کشور از سر بگیرد به گزارش گروه اقتصاد بینالمامروز شرایط برای فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری جهانی در ایران مهیاست
پنجشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳ ۰۶ رییسجمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با تلویزیون سراسری سوئیس با اشاره به ظرفیتهای گسترده سرمایهگذاری در ایران گفت ما به همه سرمایهگذاران صاحبان صنایع و بازرگانان جهان اعلام میکنیم که امروز شرایط ایران در وضع جدیدی بوده و زمینهها برای فعالیت اقتصسخنرانی رییس جمهور در مراسم افتتاحیه چهل و چهارمین مجمع جهانی اقتصاد
هماکنون در حال برگزاری است سخنرانی رییس جمهور در مراسم افتتاحیه چهل و چهارمین مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتز حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران دقایقی پیش در مراسم افتتاحیه چهل و چهارمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس آغاز شد به گزارش حوزه دولت باامروز شرایط برای فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری جهانی در ایران مهیا است
رییس جمهوری در گفتگو با تلویزیون سراسری سوئیس امروز شرایط برای فعالیت اقتصادی و سرمایهگذاری جهانی در ایران مهیا است رییسجمهوری اسلامی ایران در گفتگو با تلویزیون سراسری سوئیس با اشاره به ظرفیتهای گسترده سرمایهگذاری در ایران گفت ما به همه سرمایهگذاران صاحبان صنایع و بازرگانتحلیلگر سوری امور سیاسی در گفتوگو با فارس: هیچ کس نمیتواند منکر تاثیرگذاری منطقهای ایران به ویژه در بحران س
تحلیلگر سوری امور سیاسی در گفتوگو با فارس هیچ کس نمیتواند منکر تاثیرگذاری منطقهای ایران به ویژه در بحران سوریه باشدتحلیلگر سوری امور سیاسی با اشاره به اینکه ایران غایب حاضر کنفرانس ژنو 2 است و در آن از لحاظ فیزیکی حضور ندارد اما هیچ کس نمیتواند منکر تاثیرگذاری منطقهای آن بهنماینده مردم اردل در مجلس: رویکرد سیاسی به تولید و اقتصاد از نگاه مسئولان حذف شود
نماینده مردم اردل در مجلس رویکرد سیاسی به تولید و اقتصاد از نگاه مسئولان حذف شودنماینده مردم شهرستانهای اردل فارسان کیار و کوهرنگ در مجلس گفت رویکرد سیاسی به تولید اشتغال و اقتصاد از نگاه مسئولان کشور حذف شود و به جای آن شایستگیها استعدادها و تخصصها مدنظر آنها قرار گیردسخنرانی نخستوزیر رژیمصهیونیستی در مجمع جهانی اقتصاد نتانیاهو: اعراب اسرائیل را شریک خود میدانند/کشورهای عرب
سخنرانی نخستوزیر رژیمصهیونیستی در مجمع جهانی اقتصادنتانیاهو اعراب اسرائیل را شریک خود میدانند کشورهای عربی از ایران و اخوانالمسلمین نگرانندنخستوزیر رژیمصهیونیستی روز پنجشنبه بار دیگر ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی متهم کرد و گفت کشورهای عربی اسرائیل را شریک خواستاد شیعهشناسی دانشگاه اگزتر انگلستان: اندیشه سیاسی شیعه قادر به پاسخگویی به چالشهای جهانی است
استاد شیعهشناسی دانشگاه اگزتر انگلستان اندیشه سیاسی شیعه قادر به پاسخگویی به چالشهای جهانی استاستاد شیعهشناسی دانشگاه اگزتر انگلستان گفت اندیشههای سیاسی شیعی میتوانند چالشهای فکری در حوزه نظامات سیاسی را شایسته پاسخ دهند به گزارش خبرگزاری فارس از قم رابرت گلیو امروز در ن-
گوناگون
پربازدیدترینها