واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حضور پررنگ ایران در پنجاهمین نشست امنیتی مونیخ تهران- ایرنا- محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان این روزها به منظور رایزنی، تبادل نظرو گفت وگو درباره مسائل مهم ایران و منطقه با مقامات سیاسی کشورهای مختلف در مونیخ آلمان به سرمی برد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، کنفرانس امنیتی مونیخ اجلاس در خصوص سیاست های امنیت جهانی است که هرساله در ماه فوریه در هتل بایریشر هوف در مونیخ آلمان برگزار می شود. در این کنفرانس تصمیمی گرفته نمی شود و ویژه اظهار نظر، رایزنی و دیدارهای سیاسی است.
ˈادوارد هاینریش فن کلایست-اشمنتسینˈ نظامی سرشناس آلمانی بنیانگذار این کنفرانس است که برای اولین بار در سال 1963 برگزار شد و در آغاز «کنفرانس امنیتی بین المللی» و نیز «کنگره دفاع شناسی» نام داشت.
امسال در اجلاس استراتژیک مونیخ 350 نفر از 70 کشور جهان حضور دارند و قرار است در آن به موضوعات حساس جهانی از جمله جنگ سوریه، بحراین اوکراین، برنامه هسته ای ایران و رسوایی اطلاعاتی آمریکا بپردازند.
حضور رهبران بیست کشور جهان، دهها تن از سران نهادهای بین المللی مثل دبیرکل سازمان ملل، اعضای کمیسیون اروپا، تحلیلگران نظامی و مقامات بلند پایه بین المللی در کنفرانس امنیتی مونیخ فرصت خوبی برای مقامات سیاسی کشورها فراهم کردهد تا در حاشیه این اجلاس درباره مسائل روز تبادل نظر و گفت وگو کنند .
با توجه به بحران سوریه و گسترش فعالیت تروریست ها در منطقه خاورمیانه ، به نظر می رسد تبادل نظر درباره این موضوع داغ ترین مسئله مذاکرات شرکت کنندگان این دوره اجلاس باشد.
«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان نیز به نمایندگی از ایران در پنجاهمین اجلاس امنیتی مونیخ که دیروز 11 بهمن آغاز و تا فردا 13 بهمن ماه ادامه دارد، حضور خواهد یافت و شرکت وی در این اجلاس بر اساس دعوت رسمی است که اوایل دی ماه برای ایران ارسال شد.
ظریف با توجه دیپلماسی فعال دولت روحانی و مسائل مهم منطقه ای ، برنامه های متعددی را در حاشیه این اجلاس برای دیدار و گفت و گو با مقامات سیاسی کشورها اعلام کرده است.
دیدار با وزرای خارجه روسیه و اوکراین و مشاور امنیت ملی هند و همچنین قبول دعوت رییس کمیسیون سیاست خارجی مجلس آلمان برای ملاقات دوجانبه از جمله برنامه های نخستین روز سفر ظریف به شهر مونیخ بود.
اما مهمترین دیدار روز گذشته در حاشیه اجلاس مونیخ را شاید بتوان دیدار ظریف و خانم اشتون دانست که دو طرف درباره زمان و محل برگزاری مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و 1+ 5 به منظور گام نهایی توافق ژنو گفت و گو کردند.
در این دیدار مقرر شد که تیم های مذاکره کننده ایران و شش کشور قدرتمند، 28 بهمن (17 فوریه) در وین یکدیگر را ملاقات کنند.
به این ترتیب ظریف و اشتون به گمانه زنی ها درباره زمان و مکان مذاکرات که در طول هفته گذشته فضای رسانه های داخل و خارج را پرکرده بود، پایان دادند.
علاوه براین، وزیر امور خارجه کشورمان با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره نحوه و دستور کار مذاکرات مربوط به گام نهایی برنامه اقدام مشترک رایزنی کرد.
گفته می شود دردومین روز از برگزاری این نشست، ظریف قصد دارد دیدارهایی با نخست وزیر لبنان، وزیران خارجه روسیه، آلمان، اتریش، اسلواکی، بوسنی، فنلاند و مقام های برخی دیگر از کشورهای حاضردراجلاس داشته باشد.
ضمن اینکه وزیر امور خارجه قرار است فردا (یکشنبه) در پنل تخصصی مربوط به ایران که در ساعت 11و 45 دقیقه به وقت مونیخ آغاز می شود و تا ساعت 13 ادامه می یابد، در جمع مقام های بین المللی شرکت کننده در آن درباره مواضع کشورمان در خصوص تحولات منطقه ای و بین المللی و همچنین موضوع مذاکرات هسته ای سخنرانی کند.
ظریف همچنین روز یکشنبه در سومین روز از حضورش در مونیخ قرار است در یک نشست خبری به سوالات خبرنگاران رسانه های متعددی که تقاضای مصاحبه با وی را داشته اند، پاسخ دهد. به نظر می رسد رییس دستگاه دیپلماسی در این نشست به موضوع هسته ای ایران، مذاکرات جامع ایران و گروه 1+5 و همچنین دیدگاه ایران برای حل بحران سوریه بپردازد.
به این ترتیب به نظر می رسد که ایران با حضور فعال و پررنگ خود در این اجلاس بین المللی، بار دیگر فرصتی برای بیان دیدگاه ها و رایزنی با مقامات سیاسی کشورها در راستای دیپلماسی پیش رو پیدا کرده است.
همانطور که ˈایشینگرˈ رئیس اجلاس مونیخ در دعوتنامه خود برای جمهوری اسلامی ایران نوشته بود: ما می خواهیم با برگزاری یک پنل ویژه ایران به نماینده این کشور فرصت دهیم تا مواضع خود را در جمع سران و مقام های بین المللی تشریح کند، در عین حال به دنبال این هستیم که با طرح مباحث کارشناسی در باره مشکلات و موانع بر سر راه دسترسی به یک توافق پایدار ، بحث و تبادل نظر کنیم.
بنابراین شرایط امروز خاورمیانه ، مذاکرات هسته ای آتی ایران و شش کشور قدرتمند، گره کور بحران سوریه ، بی نتیجه ماندن کنفرانس ژنو2 و همچنین اهمیت نقش ایران در حل منازعات منطقه ای همه و همه باعث شده که این روزها نگاه رسانه ها و سیاستمداران دنیا به این اجلاس وهمچنین به نماینده ایران معطوف شود.
گفته رییس اجلاس مونیخ مبنی براینکه «من فکر می کنم که گذر زمان و رویدادها نشان داده اند که دعوت از ایران ایده درستی است » بخوبی موید اهمیت حضور ایران در پنجاه سالگی اجلاس امنیتی مونیخ است.
سیام**9173**1449
گزارش از:هدی یوسف زاده
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]