تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خداوند عزيز و جليل نقل كرده است كه فرمود: هر كار ارزشمندى كه در آن بسم ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803282887




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت اعتدال در کنفرانس امنیتی مونیخ


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

دولت اعتدال در کنفرانس امنیتی مونیخ تهران-ایرنا- کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی روز جمعه یازدهم بهمن، پنجاهمین نشست خود را آغاز کرد که «محمد جواد ظریفˈ وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، با هدف رایزنی در مورد موضوع هسته ای و مسایل خاورمیانه در این کنفرانس شرکت کرده است.


برگزاری کنفرانس های بین المللی همواره یکی از شاخص های تلاش های بین المللی برای نزدیکی رویکردی و افزایش همکاری بوده است؛ به ویژه اینکه چنین گردهمایی هایی درباره مسایل و موضوعات امنیتی باشد. در این زمینه یکی از کنفرانس هایی که همواره نقش مهمی در تبادل دیدگاه و نزدیکی تلاش های بین المللی در حوزه های مختلف امنیتی ایفا کرده، «کنفرانس امنیتی مونیخ» (Munich Security Conference) است.
کنفرانس امنیتی مونیخ ابتدا در سال 1963 با عنوان «کنفرانس امنیت بین المللی» توسط «ادوارد هاینریش فن کلایست اشمنتسین‏» نظامی سرشناس آلمانی بنا نهاده شد که بعدها با عنوان کنفرانس امنیتی مونیخ خوانده شد. در این کنفرانس که هر ساله در ماه فوریه (بهمن ماه) در هتل «بایریشرهوف» در مونیخ آلمان برگزار می شود، تصمیمی گرفته نمی شود و تنها اظهار نظر، رایزنی و دیدارهای سیاسی صورت می گیرد و هر سال به طور ویژه به یک موضوع مهم امنیت بین المللی پرداخته می شود.
امروز کنفرانس مونیخ به یکی از مجامع بین المللی مهم در عرصه امنیت جهانی تبدیل شده است و به دلیل تشابه کمی و کیفی و بازتاب های آن با مجمع جهانی اقتصاد، به ˈداووس امنیتیˈ نیز شهرت دارد. در این گردهمایی، سیاست مداران متخصص در امور امنیتی (معمولا وزیران امور خارجه و دفاع)، نظامیان کارشناس امور بین المللی و نیز برخی از صاحبان صنایع تسلیحاتی از کشورهای مختلف جهان به بحث و بررسی در خصوص مسایل امنیت جهانی می پردازند.
در این قالب، کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی روز جمعه به مدت 3 روز آغاز به کار کرد که امسال پنجاه ساله شده است.
این کنفرانس زمانی با گروه کوچکی از کارشناسان آغاز به کار کرده بود و امروزه به یکی از مهم ترین نشست های بین المللی در عرصه سیاست خارجی و امور امنیتی تبدیل شده است. هر سال ده ها رییس جمهوری، نخست وزیر، یا دیگر مقام های بلندپایه دولتی از کشورهای گوناگون در این نشست شرکت می کنند.
این در حالی است که برای نخستین بار از آغاز نشست مونیخ، ˈیوآخیم گاوکˈ رییس جمهوری آلمان، روز گذشته به مناسبت پنجاه سالگی این نشست، آغاز به کار آن را اعلام کرد. بر پایه اعلام «ولفگانگ ایشینگر» رییس کنفرانس امنیتی مونیخ، در نشست امسال افزون بر یوآخیم گاوک رییس جمهوری آلمان، «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر امورخارجه جدید و نیزخانم «اورزولا فون درلاین» وزیر دفاع جدید آلمان نیز شرکت دارند. همچنین می توان از دیگر میهمانان این کنفرانس به «جان کری» و «چاک هیگل» وزیران خارجه و دفاع آمریکا و همچنین «سوزان رایس» مشاور امنیتی باراک اوباما و شماری از سناتورهای آمریکایی اشاره کرد.
از دیگر میهمانان سرشناس نشست امسال «محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران است. پیش از این، علی لاریجانی به عنوان دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، منوچهرمتکی و علی اکبر صالحی وزیران وقت امورخارجه ایران به نمایندگی از کشورمان به ترتیب در نشست های چهل و پنجم (2009)، چهل و ششم (2010) و چهل و نهم (2013) مونیخ شرکت کرده اند.
اگرچه کنفرانس امنیتی مونیخ از ابتدا با ماهیتی امنیتی ایجاد گردید و در دوره جنگ سرد با کارکردی امنیتی متشکل از اعضای ناتو برای ایجاد همگرایی در رویارویی با تهدیدهای امنیتی پیمان ˈورشوˈ (پیمانی متشکل از اعضای اتحاد جماهیر شوروی و شرق اروپا) بود، اما پس از پایان جنگ سرد، به کنفرانسی با کارکردهای مختلف تبدیل شد.
از سوی دیگر مشارکت گسترده گروه ها و سازمان های غیردولتی و سازمان های مردم نهاد باعث گردیده تا کنفرانس امنیتی مونیخ همچنین به یک مرکز لابی در مسایل سیاسی، امنیتی، اقتصادی و نیز مسایل اجتماعی تبدیل گردد. اما فرای این تغییر ماهیت و کارکرد، کنفرانس امنیتی مونیخ همواره تاثیرات و برآیندهایی نیز داشته است. در این قالب، گفتمانی را که هر یک از شخصیت ها در درک و فهم از روابط 2جانبه و امنیت در سطوح مختلف ارایه داده اند شاید بتوان مهمترین تاثیر این کنفرانس دانست. در این زمینه، در سال 2003 (1382)، ˈدیک چنیˈ معاون رییس جمهوری آمریکا برای اولین بار، واژه ˈاروپای قدیم و اروپای جدیدˈ را به کار برد که این واژه نمایانگر سیاست خارجی آمریکا در قبال اتحادیه اروپا در طی آن سال بود؛ به نحوی که پس از اعلام این دیدگاه از سوی چنی، سیاست خارجی آمریکا در قبال کشورهای اروپای شرقی گسترش یافته و روابط فرا آتلانتیکی – روابط قدیمی و گسترده با کشورهای اروپای غربی- را زیر تاثیر خود قرار داد که در نهایت، این رویکرد باعث گردید تا دیدگاه های آلمان و فرانسه ضد آمریکا در سازمان ملل و در ارتباط با جنگ عراق تقویت گردد.
همچنین یکی دیگر از تاثیرات عمده در طی سال های گذشته را می توان به دیدگاه های روسیه مربوط دانست. در این زمینه و در چهل و سومین کنفرانس سیاست امنیتی مونیخ در سال 2007(1386)، ˈولادیمیر پوتینˈ رییس جمهور روسیه، با انتقادی تند از سیاست های آمریکا، بار دیگر فضای سنگین دوران جنگ سرد را یادآور شد به نحوی که واژه ˈجنگ سرد جدیدˈ به روابط آمریکا و روسیه اطلاق گردید که به نظر می رسد تا به امروز نیز چنین فضایی میان این 2کشور ادامه یافته باشد.
در این میان، اگرچه طی سال های گذشته، ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ در بیشتر مواقع در سطح معاون وزیر امورخارجه شرکت داشته اما طی سال های 2007 به این سو به دلیل رخداد دگردیسی هایی گسترده در منطقه خاورمیانه و نیز مطرح شدن موضوع هسته ای، در سطح وزیر امورخارجه و یا دبیر شورای امنیت ملی حضور یافته است.
بر این پایه، جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده در کنفرانس مونیخ با شرکت محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان، در چارچوب سیاست کلی نظام و روح حاکم بر فضای کنفرانس و تحولات جدید، مواضع اصولی نظام را تشریح و دورنمای سیاست خارجی ایران را روشن کند.
امسال و در پنجاهمین سال فعالیت کنفرانس امنیتی مونیخ، موضوع هسته ای و تحولات خاورمیانه از جمله مهمترین مباحث مطرح شده در کنفرانس مرتبط با جمهوری اسلامی ایران است.
در حوزه هسته ای گفت و گوی ظریف با «کاترین اشتون» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و دست یافتن به توافق برای برگزاری دور نهایی مذاکرات در بیست و نهم بهمن در وین پایتخت اتریش از جمله مهمترین مباحث بوده است.
در چنین فضایی به نظر می رسد، با توجه به اینکه کنفرانس امنیتی مونیخ با عبور از معیارهای جغرافیایی، به دنبال ایجاد بستری تعاملی و عمل گرایانه در مهمترین موضوعات امنیتی جهانی است، دولت تدبیر و امید نیز بر اساس اهداف و منافع اصولی نظام و در قالب دیپلماسی تعامل سازنده تلاش می کند تا ملاحظات و رویکردهای امنیتی خود را در حضور طیف گسترده ای از مقام ها، کارشناسان و ناظران و در گستره بین المللی مطرح سازد تا تعامل سازنده، چندجانبه گرایی و همکاری به شاخص اصلی روابط بین المللی تبدیل گردند.
از سهراب انعامی- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهش**2040**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




12/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن