واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
پنجاهمین کنفرانس امنیتی مونیخ و انبوهی از چالشهای جهانی
سران شماری از کشورها از روز جمعه برای بررسی مهمترین مسایل مطرح جهانی از جمله بحران سوریه، جاسوسیهای آمریکا و برنامه هستهای ایران در پنجاهمین کنفرانس مونیخ گردهم میآیند.
به گزارش خبرگزاری فارس کنفرانس امنیتی مونیخ (MSC) یا همان (Münchner Sicherheitskonferenz) کنفرانسی سالانه است که در ابعاد بینالمللی و با دستور کار مسایل امنیتی برگزار میشود و ایران نیز یکی از کشورهای موثر و فعال در کنفرانس سال جاری خواهد بود. این کنفرانس در بحبوحه جنگ سرد تشکیل شد و هر ساله 350 تن از سران برجسته از بیش از 70 کشور در این کنفرانس شرکت میکنند تا چالشهای آتی مسایل امنیتی را مورد بررسی قرار دهند. افرادی که معمولا در این نشست شرکت میکنند عبارتند از سران کشورها، سازمانهای بینالمللی، وزرا، اعضای پارلمانها، نمایندگان ارشد نیروهای نظامی، دانشمندان، نمایندگانی از رسانهها و نمایندگانی از جامعه.
به طور معمول روابط ترانسآتلانتیک، امنیت اروپا و جهان در قرن 21 دیگر موضوعی است که به آن پرداخته میشود. این کنفرانس را نخستین بار «اوالد هینریش فون کلایست اشمنسین» ناشر آلمانی در سال 1962 بنیان نهاد. نام این کنفرانس نخست «Wehrkundetagung» بود. در سال 1998 «هوست تلچیک» که پیش از این سمتی در دفتر صدراعظمی آلمان بر عهده داشت، جانشین اشمنسین شد و تا سال 2008 در این سمت ماند.از آن زمان تاکنون «ولفگانگ ایشینگر» عهدهدار این منصب است. در طول 4 دهه گذشته کنفرانس امنیتی مونیخ به مهمترین مجمع مستقل برای تبادلنظر کشورهای مختلف درباره مسایل امنیتی جهانی با حضور افراد مهم در این زمینه تبدیل شده است. در سال 2009، جایزه «اوالد فون کلایست» معرفی شد. این جایزه بر مبنای زندگی سیاسی و تلاشهای اوالد فون کلایست که این کنفرانس را بنیان نهاده بود، ایجاد شد و به افرادی داده میشود که برای صلح تلاش و در ارائه راهکار برای خروج از بحرانها تلاش میکنند. افرادی مانند «هنری کیسینجر»، «خاویر سولانا» برنده این جایزه شدهاند. این کنفرانس در سال 2009 ساختار جدیدی را برنامهریزی کرد و آن را گروه نشست هسته مرکزی نام نهاد. این گروه کوچک و جدید با هدف دعوت از شماری از شرکتکنندگان ویژه برای مشارکت درباره مسایل امنیت سیاست جهانی ایجاد شد و ارائه راهکارها در این باره را دنبال میکند. این نشست در سال 2009 در واشنگتن برگزار شد و مسکو و پکن دیگر محلهای برگزاری آن بودند. امسال پنجاهمین کنفرانس مونیخ برگزار میشود در حالی که موضوع بحران سوریه محور کنفرانس سال گذشته بود و «معاذ الخطیب»رهبر پیشین معارضان سوری با حضور در این نشست از «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه و نزدیکان وی خواست تا ضمن ترک کشور از سمت خود کنارهگیری کنند. و... پنجاهمین کنفرانس روز جمعه سیاستمداران، دیپلماتها و مقامات ارشد دفاعی در آلمان گردهم میآیند تا درباره مهمترین مسایل مطرح جهانی از جمله بحران سوریه و افغانستان تا ناآرامیها در اوکراین و تنش میان ژاپن و چین و برنامه هسته ای ایران مورد بررسی قرار گیرد. در کنفرانس امسال که برای 3 روز برنامهریزی شده است، 20 نفر از سران کشورها و دولتها، 50 وزیر خارجه و دفاع و 10 نفر از مقامات جهانی حضور خواهند داشت.
«بان کیمون» دبیرکل سازمان ملل متحد، وزرای دفاع و خارجه آمریکا، ایران و روسیه از جمله مهمترین افراد شرکتکننده در این کنفرانس هستند. البته شرکتکنندگان موضوع جاسوسیهای آمریکا از جمله جاسوسی از تلفنهمراه «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان را نیز مورد توجه قرار خواهند داد. در این زمینه ایشینگر، مسئول این کنفرانس نیز گفت که ممکن است بسیاری نیز (اقدامات) «ادوارد اسنودن» مامور پیشین سازمان سیا را برای طرح در کنفرانس مدنظر داشته باشند. اما آنچه کنفرانس مونیخ را در سال جاری متفاوت از سالهای قبل میکند، همزمانی آن با صدمین سالگرد آغاز جنگ جهانی اول، هفتاد و پنجمین سال پس از آغاز جنگ جهانی دوم و بیست و پنجمین سال پس از فروپاشی دیوار برلین است. علاوه بر این برنامه خروج نیروهای نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در سال جاری در دستور کار قرار دارد؛ این اقدام همچنان با اما و اگرهایی همراه است که انتظار میرود در کنفرانس آتی مورد بررسی قرار گیرند. جهان امسال نیز برای رایزنی درباره تحولات مسایل دفاعی نیم نگاهی به کنفرانس مونیخ دارد و اینکه آیا این کنفرانس با حجم بالای تنشهای جهانی، میتواند به جمعبندی برسد یا خیر. انتهایپیام/ص
92/11/11 - 00:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]