واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دیدگاه نامزدهای سابق انتخابات ریاست جمهوری مصر در باره السیسی تهران - ایرنا- نامزدی قریب الوقوع وزیر دفاع مصر در انتخابات ریاست جمهوری با واکنش 3 تن از نامزدهای سابق انتخابات ریاست جمهوری مصر مواجه شد.
شبکه الجزیره روز شنبه گفت: ˈعبد المنعم ابو الفتوحˈ رئیس حزب ˈمصر قدرتمندˈ که یکی از نامزدهای اولین انتخابات ریاست جمهوری در مصر پس از پیروزی انقلاب این کشور بود، اعلام کرد در انتخابات آینده ریاست جمهوری نامزد نخواهد شد.
ابو الفتوح پس از دیدار با ˈعمرو موسیˈ دیگر نامزد اولین انتخابات ریاست جمهوری مصر اعلام کرد به دلیل نامزدی قریب الوقوع ژنرال عبد الفتاح السیسی، او تصمیمی برای نامزد شدن ندارد.
عمرو موسی که پس از کودتای نظامی تابستان گذشته در مصر، ریاست کمیته 50 نفری اصلاح قانون اساسی را بر عهده داشت اعلام کرد موضعش حمایت از ژنرال السیسی است.
موسی پیش بینی کرد السیسی به زودی نامزدی خود را برای انتخابات آینده اعلام کند زیرا به گفته موسی ˈاتفاق نظر بی سابقه ای در بین مردم مصر در باره السیسی وجود داردˈ.
در همین حال، جناح مردمی به رهبری ˈحمدین صباحیˈ که او هم از نامزدهای اولین انتخابات ریاست جمهوری مصر بود، صرف نظر کردن صباحی از نامزدی در انتخابات آینده را تکذیب و تاکید کرد این موضوع همچنان در دست بررسی و مشورت است.
جناح مردمی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد گرایش غالب در داخل این جناح و بین محافل انقلابی این است که صباحی باید به عنوان نامزد نیروهای انقلابی وارد انتخابات شود. جناح مردمی خاطرنشان کرد تصمیم نامزدی صباحی مبتنی بر منافع ملی و ضرورت های انقلابی است. این جناح بر تعهد خود نسبت به وحدت صفوف نیروهای ملی و انقلابی و مسئولیت خود برای تحقق خواسته های انقلاب تاکید و اعلام کرد از بر آورده کردن آرزوهای جوانان مصری برای آینده یعنی ایجاد نظام دمکراتیک واقعی کوتاه نمی آید.
در پی برگزاری همه پرسی اصلاحیه قانون اساسی مصر، عدلی منصور رئیس جمهور موقت این کشور ژنرال عبد الفتاح السیسی وزیر دفاع و عالی ترین مقام نظامی این کشور را به درجه سپهبدی ترفیع داد. همزمان شورای عالی نیروهای مسلح مصر از السیسی خواست خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری کند.
رئیس جمهور موقت مصر همچنین در اقدامی خلاف برنامه ارائه شده در تابستان گذشته به عنوان نقشه راه آینده، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را بر انتخابات پارلمانی مقدم کرد و به گفته همه ناظران، این اقدام دقیقا برای افزاش شانس ژنرال السیسی در انتخابات صورت گرفت.
مقدمات این اقدامات از چند ماه پیش به تدریج فراهم شد زیرا پس از آنکه السیسی کودتای نظامی علیه اولین رئیس جمهور منتخب مصر پس از پیروزی انقلاب در این کشور را رهبری و مرسی را برکنار و زندانی کرد، تبلیغات گسترده ای به نفع السیسی به راه انداخته شد.
گروهی با شعار ˈکمل جمیلک، کار زیبای خود را تکمیل کنˈ از همان روزهای نخست کودتای نظامی در مصر، السیسی را ناجی مصر و تنها فرد شایسته برای ریاست جمهوری این کشور معرفی کردند.
با توجه به اینکه همه سران و شخصیت های برجسته اخوان المسلمین و مخالفان کودتای نظامی زندانی هستند، به نظر نمی رسد السیسی رقیب قدرتمندی داشته باشد. البته هنوز موضع ˈمحمد البرادعی ˈ در این باره اعلام نشده است. البرادعی پس از کودتا به سمت مشاور رئیس جمهور موقت منصوب شد اما پس از کشتار مخالفان کودتا در دو میدان رابعه العدویه و النهضه در قاهره، البرادعی هم که مخالفت خود را با این کشتار اعلام کرده بود، به خیانت متهم شد و از آن پس تقریبا از صحنه سیاسی مصر غایب شد.
مترجمام 1491 *1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
12/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]