تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا زمانى كه مردم، امر به معروف و نهى از منكر نمايند و در كارهاى نيك و تقوا به ي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803146661




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

میاندوآب | مرجع جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: میان دو آب یکی از شهرستان های استان آذربایجان غربی است که در ناحیه ی جنوب استان واقع شده است. اساس اقتصاد این منطقه را كشاورزی و باغ داری تشکیل می دهد. دام و فرآورده های دامی جزو محصولات صادراتی اين شهرستان محسوب می شوند. شهرستان مهاباد دارای جاذبه های طبيعی و تاريخی متعددی است. رودخانه مهاباد و رودخانه زرينه رود علاوه بر مزايای اقتصادی از جمله جاذبه های طبيعی منطقه نيز به شمار می آيند. چشمه های آب معدنی و غارهای معروف از جمله غاربورينگ بزرگ، بناهای تاريخی مانند مسجد جامع مهاباد، مقبره و دخمه های قديمی چون دخمه مادی فقرگاه، پل، مدرسه و حمام های قديمی از مهم ترين ترين جاذبه های طبيعی و تاريخی منطقه هستند. جاذبه های طبيعی شهرستان ميان دوآب را رودهای زرينه رود، سيمينه رود و چشمه زندان سليمان تشکيل می دهند. بناهای تاريخی و قديمی از جمله آتشكده آذرگشسب و قلعه بخدک (بختک) به همراه بقعه ها، پل ها و ساير بناهای تاريخی از جمله مکان های ديدنی منطقه به شمار می روند.

صنايع و معادن ميان دوآب را تا اندازه ای می توان صنعتی دانست وجود سد «نوروزلو» در 15 كيلومتری جنوب خاوری منطقه، كارخانه قند، كمپوت سازی و كوره های آجر سازی و آهک پزی بر اهميت صنعتی این ناحیه افزوده است. معادن پراکنده ای نیز در کوه های اطراف وجود دارند. کشاورزی و دام داری كشاورزی و باغ داری در اين شهرستان رواج كامل دارد و محصولات گندم، چغندر قند، انگور، سيب، گلابی و بادام از محصولات كشاورزی آن این منطقه هستند. دام و فرآورده های دامی نیز از محصولات صادراتی اين شهرستان محسوب می شوند. وجه تسميه و پيشينه تاريخي ميان دوآب از سه كلمه ( ميان – دو – آب ) تشكيل شده است و اين به دليل قرار گرفتن در ميان دو رودخانه زرينه رود و سيمينه رود است. در اين منطقه اقوام مختلفی مانند: مادها، اورارتوها، كردها، سلجوقيان، ‌ترک ها و مغول ها زندگی و حكومت كرده اند. اگر چه كتب مدون و آثار تاريخی بسيار قديمی درباره محدوده شهر فعلی از گذشته های دور به يادگار نمانده است اما اطراف شهر و روستاهای هم جوار مملو از نشانه های باستانی و تاريخی است و وجود آثار باستانی چند در روستاهای داش تپه، گوی تپه، و ليلان در نزديكی شهر و آثار ارزنده تاريخی در منطقه تكاب و نوشتار فراوان مورخين در اين باره خبر از منطقه ای می دهد با گذشته تاريخی بسيار دور و با آثار غنی از ادوار مختلف كه همين اين نشانه ها مربوط به قدمت و گذشته پر افتخار اين محل است.
سنگ نبشته های مكشوفه سابقه تاريخی آن را به هزاره های قبل از ميلاد پيوند داده اين اطمينان را به دست می دهند كه شهر مياندواب و حومه آن در دنيای قديم يكی از مناطق پر رونق آذربايجان امروزی و جايگاه و پايگاه اقوام بسيار قديمی بوده است. هم چنين جای پای ساكنين قديمی اين ديار در اقصی نقاط شهرستان به طور وضوح ديده می شود. از طرف ديگر جريان مداوم دو رود پر آب در جلگه ميان دو آب و فراهم بودن انواع خاک های مناسب و وجود هوای معتدل و مساعد كه كاشت و برداشت انواع محصولات كشاورزی و دامی را فراهم می آورد حاكی از آن است كه اين ناحيه از دوران باستان مطمح نظر انسان اوليه بوده و سابقه طولانی سكونت انسانی دارد. تپه های باستانی اطراف اين منطقه كه طبق نظر بسياری از باستان شناسان دارای آثار باستانی ارزشمند است ما را به چگونگی شرايط زيستی اين انسان ها هدايت می كند.
اولين سند معتبری كه در اطراف ميان دوآب به دست آمده، سنگ نبشته ای است به زبان اورارتويی كه در روستای داش تپه در 21 كيلومتری شمال باختری شهر ميان دوآب به دست آمده است. دو قطعه بزرگ اين كتيبه را ( W.Faber ) از آن محل به موزه بريتانيا انتقال داد.
قوم اورارتو از اقوام بومی كوهستانی قفقاز بودند كه در قرن نهم ق. م در آسيای صغير و قفقاز حكومت مقتدری تشكيل دادند، و سلطه خود را تا باختر و شمال ايران بسط دادند. كوه آرارات ماخوذ از اين قوم است كه در زبان تركی آغری داغ، و برخی منابع آن را كوه نوح، و اعراب جودی و ارمنيان آن را ماسيس خوانده اند.
قلمرو مردم اورارتو از شمال و جنوب سرزمين های بين گوگچه و اروميه بود و درياچه وان در تركيه امروزی ميان كشور اورارتور قرار داشت. اين قوم دایما با آشوريان در حال جنگ و ستيز بودند و منطقه ميان دوآب زمانی جزو منطقه اورارتو بوده است. ميان دوآب در قرن نهم پیش از ميلاد جزيی از منطقه بزرگ ماننا محسوب می شد. از آن جا که ماننا زمانی از متصرفات دولت اورارتو بوده است، در تاريخ قوم اورارتو مكررا از ماننا نام برده می شود. در ماننا دولت اورارتو اقدام به ساختن قلاع و بر قرار كردن پادگان ها نمود، كه قلعه حسن لو در قلمرو اين دولت، شايد يكی از دژهای مستحكم و از پادگان های ارزنده آن روزگار باشد. ميان دوآب در زمان نادرشاه افشار، روستای بزرگی بوده است. ميان دوآب در سر چهار راهی ميان شهرهای تبريز، مراغه، سنندج و اروميه سه استان آذربايجان غربی و آذربايجان شرقی و كردستان را به هم متصل كرده است. مشخصات جغرافيايي میان دو آب یکی از شهرستان های استان آذربایجان غربی است که در ناحیه ی جنوب استان واقع شده است. مركز این شهرستان در 46 درجه و 6 دقيقه درازای خاوری و 36 درجه و 58 دقيقه پهنای شمالی و در ارتفاع 1314 متری از سطح دريا واقع شده است. زرينه رود و سيمينه رود از سمت خاور و باختر جريان دارند كه در سال های اخير به واسطه ی گسترش شهر میان دو آب، زرينه رود در قسمتی از مسير خود از ميان شهر عبور می كند و در دو طرف اين رودخانه ساختمان ها و تاسيسات شهری به وجود آمده است. مسير های دسترسی به این منطقه عبارت اند از:
- مسیر اصلی ميان دوآب – ملكان – بناب به درازای 48 كيلومتر.
- مسير اصلی ميان دوآب – شاهين دژ به درازای 61 كيلومتر.
- مسير اصلی ميان دوآب – بوكان به درازای 48 كيلومتر.
- مسير اصلی ميان دوآب – مهاباد.
میاندواب 620x465 میاندوآب

میاندوآب 1 620x465 میاندوآب

میاندوآب میاندوآب

star میاندوآب

loading میاندوآب
این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقه خودتون اضافه کنید" rel="nofollow">این مطلب را به لیست مطالب مورد علاقه خودتون اضافه کنید





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن