تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه كسى مستحق دوستى خداوند و خوشبختى باشد، مرگ در برابر چشمان او مى آيد و آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842505575




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درخواست ابتکار از بسیج برای پاکسازی سواحل خزر


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

درخواست ابتکار از بسیج برای پاکسازی سواحل خزر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست، در پاسخ به سوالات کاربران شبکه اجتماعی فیسبوک خواستار مشارکت سپاه و بسیج برای پاکسازی سواحل دریای خزر شد.




به گزارش جام جم آنلاین، سوالات این مصاحبه آنلاین از سوی اعضای گروه "استمرار امید" در مورد مسائلی نظیر آلودگی هوا و ریزگردها، وضعیت کیفیت بنزین، وضعیت رسیدگی به دریاچه ارومیه، هامون و پریشان و تالاب های کشور، پاکسازی سواحل دریای خزر، مدیریت پسماندهای شهری، صنعتی و شیمیایی، نحوه ارتباط گروه های غیردولتی مردم نهاد با سازمان محیط زیست، پارازیت ها، کشته شدن گونه های حیات وحش، ادغام سازمان محیط زیست با وزارتخانه و سازمان های دیگر، ارتباط وی با صداوسیما و دیگر نهادهای عمومی و دولتی بوده است. بخش هایی از این مصاحبه را پیش رو دارید: - من شمالی ام و می خواستم از خانم دکتر بپرسم برای پاکسازی ساحل دریای خزر چه برنامه هایی دارند چون با پیشروی آب دریا در سال های اخیر کلا وسعت ساحل خیلی کم شده و همان مقدار موجود هم همیشه مملو  از زباله است. در دوره گذشته کارهای خوبی برای آزادسازی و پاکسازی سواحل انجام شد. اما متاسفانه با توقف آن برنامه ها و آلودگی هایی که به وجود آمده و دخل و تصرفاتی که صورت گرفته شرایط بسیار بدی در آن منطقه ایجاد شده است. سواحل باید طوری باشند که مردم بتوانند به راحتی استفاده کنند. برای حل بخشی از این مشکلات باید از سوی مسئولان محلی اقدام شود و بخشی هم باید از سوی ما سیاستگذاری شود. در کنار این باید از ارگان های توانمند مانند سپاه و بسیج کمک بخواهیم تا سواحل دریای خزر احیا و پاکسازی شود و در این مساله باید همه دست به دست هم دهیم. - آلودگی هوا در تهران و شهرستان ها با چه برنامه ها و زمان بندیی مرتفع می شود؟
کارهای مطالعاتی درباره آلودگی هوا در دهه هفتاد جدی شد. سه مطالعه عمده داخلی و بین المللی در سال 78 با هم ادغام شد و کمیته کاهش آلودگی هوا با محوریت سازمان محیط زیست فعال شد. علاوه بر تهران، هفت شهر دیگر هم همزمان شروع به کار کاهش آلودگی هوا کردند. کارها در سطح استانداردهای همان موقع بود که اتفاقات خوبی افتاد و بسیاری کارها از جمله از رده خارج کردن خودروهای فرسوده شکل گرفت. بعد از سال 84 متاسفانه موضوع از اولویت دولت خارج شد و با وقفه بسیار جدیی در اجرای این برنامه مواجه شدیم. هیچ روش لحظه ای و آنی و ضربتی وجود ندارد و دستوری هم نیست و نیاز به استمرار برنامه ها و جدیت دارد و زمانبر است. موضوع محیط زیست سیاسی نیست که بتوانیم تعطیلش کنیم امروز میراث بدی در آلودگی هوا داریم. عقب ماندگی های زیادی در صنعت خودرو و غیره داریم. اولین کار دولت تدبیر و امید راه اندازی سازوکارهای محیط زیست بود که در 8 سال گذشته تعطیل شده بود. در جلسه مشترک دولت و مجلس که این هفته صورت گرفت، یک چهارم سخنان رییس جمهور به موضع آلودگی هوا اختصاص داشت. شورای عالی محیط زیست 4 جلسه طی این 3 ماه گذشته برگزار کرده است و قدم های مثبتی برداشته شده است. تا آخر سال وزارت نفت وعده توزیع 50 درصد بنزین یورو 4 در تهران داده است. به دلیل کمبود بنزین یورو4 بنزین مصرفی مخلوطی از بنزین بی کیفیت و با کیفیت است که همچنان به محیط زیست لطمه می زند.
- آقای پروفسور کردوانی اعتقاد دارد که دریاچه ارومیه به مثابه مرده ای است که هزینه کردن برای آن جز ضرر و زیان حاصلی ندارد، آیا اقدامات شما تاکنون امیدوارکننده بوده یا وضع همانگونه است که ایشان پیش بینی کرده اند؟ سال ها روی این مساله کار شده است و پیش بینی چنین اتفاقی می شد. الان متخصصین دیدگاه های متفاوتی دارند، بعضی مثل آقای کردوانی ناامیدند و بعضی امیدوار به بهبود وضعیت. مهمترین کاری که باید انجام شود هم اصلاح الگوی کشت اطراف دریاچه ارومیه است. میزان برداشت آب دریاچه برای مصارف کشاورزی بسیار بالا رفته است. کشت زمین ها به سمت فرآورده هایی که مصرف آب بالا دارند رفته است. کشاورزی رونق پیدا کرده، اما دریاچه از بین رفته است. طوفان نمک هم یک فاجعه تمام عیار است، در نتیجه راهی جز تلاش برای بهبود وضعیت فعلی نداریم. ما همچنان در حال پیگیری هستیم و امیدواریم که در آینده خبرهای خوبی داشته باشیم.
- آیا احیای دریاچه هامون و پریشان که در مقایسه با ارومیه آسان تر است در دستور کار شما قرار دارد؟ اگر هست به کجا رسیده است؟ ما مساله دریاچه هامون و پریشان را از ابتدای کار دنبال کردیم. با اینکه موارد مشابه مانند دریاچه گاوخونی و بختگان وجود دارد. متاسفانه ۴۵ تالاب بحرانی شناسایی شده اند. در رابطه با دریاچه پریشان برنامه ریزی های خوبی کردیم.
سفرم به سیستان نیز در رابطه با دریاچه هامون بود. کارگروهی در این خصوص تشکیل شده و با وزارت خارجه و مسئولان کشورهای دیگر هم مذاکراتی انجام شده است. در دیدار آقای دکتر روحانی با آقای کرزای نیز این مسئله طرح شد. از جمله اینکه هامون باید به عنوان تالاب بین المللی شناخته شود و از نظر بین المللی هم حل شود و حق آبه مستقل داشته باشد. من در این رابطه گزارشی همراه با تصویر در دولت ارایه کردم. این دریاچه زمانی ۷۰۰ هزار پرنده مهاجر داشته و مردم از پرندگان و ماهی های آنجا استفاده می کردند و از نیزارهای آن برای حصیربافی استفاده می شد و ۵ تا ۱۰ هزار در این رابطه برای انها اشتغال زایی می شد. امیدواریم دولت افغانستان هم در حفظ تالاب هامون اقدام کند.

- با توجه به اینکه گروه رفتگران طبیعت یک گروه خودجوش از هر صنف و قشری هست و در بیشتر شهرهای ایران برای پاکیزگی محیط زیست هر جمعه وقت می گذارند، اقدامات شما در جهت حمایت از این گروه و رفع مشکلاتشان چیست؟ این کار از آن جمله کارهای بسیار خوب و مفید است ولی باید با هماهنگی کامل با مسئولین محلی این کار انجام شود. در هر محلی که پاکسازی دارند باید از قبل با شهرداری آنجا و مسئولانش هماهنگ کنند و نحوه امحای زباله ها را از مسئولان محلی بخواهند. مسئولیت ها در کشور توزیع شده و هر کس وظیفه خاص خود را دارد و در هر حیطه نیز باید با مسئولان آن بخش هماهنگی شود تا آنها را راهنمایی کنند. در بعضی مناطق در خصوص پسماندها، مشکل حاد داریم مثلا در استان مازندران محلی برای مدیریت پسماند وجود ندارد. ما در برنامه ی چهارم و در انتهای مجلس ششم برای حل مشکلات محیط زیستی استان های مازندران و گیلان اقدامات خوبی انجام دادیم اما مانند دیگر موارد برنامه چهارم در دولت بدان عمل نشد. اما در استان گلستان کارهای خوبی انجام شده و توانسته تا حدودی مدیریت پسماند خود را سازماندهی کند. مسئولیت پسماندهای ویژه با محیط زیست است ولی مسئولیت بقیه پسماندها با شهرداری هاست. متاسفانه در این خصوص در کشور مشکلات جدی داریم.
- تغییر فرهنگ یکی از عوامل اساسی برای پروژه های محیط زیست است. شما چه پروژه هایی با نهادهای علمی جهت یافتن راه حل مناسب در جهت تغییر فرهنگ عمومی کار کرده اید؟ سوال خوبی است؛ تا نگاه مردم اصلاح نشود مسایل محیط زیستی هم حل نمی شود. یکی از برنامه های اصلی ما که مدتی است شروع کرده ایم یک نشست مشترک با رییس صداوسیما بود که به امضای یک تفاهم نامه همکاری منجر شد. صداوسیما نیز در این مدت کارهای خوبی را شروع کرده و ظرف یکماه گذشته برنامه های آموزشی و فرهنگی محیط زیستی افزایش یافته است. بعد از مدت ها باز درباره کودک و محیط زیست در تهران و شهرستان ها جشنواره داشتیم که برنامه اصلی البته در تهران و در پارک پردیسان بود. یکی از کارهای دیگر ما جلب دوستداران فوتبال بود که در حضور سب بلاتر صورت گرفت که پیشنهاد درج عکس یوزپلنگ آسیایی بر روی پیراهن تیم ملی را داشتیم که با همکاری خوب فدراسیون فوتبال و فیفا عملی شد و هفته آینده از لباس تیم ملی با آرم یوزپلنگ آسیایی رونمایی شود. مهم این است که گونه های حیات وحش حفظ شود. یوزپلنگ آسیایی از بین رفته و فقط در ایران است و آن هم در تعدادی محدود. گونه های حیات وحش وقتی از بین بروند دیگر قابل برگشت نیستند کمااینکه قبلا در ایران پلنگ و شیر ایرانی وجود داشته است و اهمیتش به این خاطر است که یک چرخه به هم پیوسته هستند و اگر یک زنجیره از بین برود کل چرحه از بین می رود. - چرا همه پلنگ ها اتفاقا در دوره شما کشته می شوند. موضوع طرح ادغام محیط زیست چیست؟ چرا می خواهند محیط زیست زیر مجموعه منابع طبیعی و جهاد کشاورزی بشود؟ در مقابله با این موضوع چکار میتوان کرد؟ آیا این موضوعات سیاسی است؟ تعدادی از این پلنگ های کشته شده در تصادفات جاده ای کشته شده اند و برخی نیز به دلیل ناآگاهی ساکنان محلی کشته می شوند. به نظر می رسد پرداخت به این موضوع تا این حد، اندکی ژورنالیستی بوده است. در رابطه با طرح ادغام محیط زیست ما تابع نظر نمایندگان هستیم. دولت آقای روحانی قانون گراست، اما در شرایطی که مسایل محیط زیستی در دنیا هر روز قوی تر و پررنگ تر و تخصصی تر دنبال می شود و حتی در بعضی از کشورها دو وزارتخانه در خصوص محیط زیست اختصاص داده اند، نمی تواند این ادغام پاسخگوی مطالبات مردمی باشد. اگر سازمان محیط زیست با وزارت جهاد کشاورزی ادغام شود آیا مشکلات محیط زیستی حل می شود؟ آیا پس از آن دیگر مشکل محیط زیستی نخواهیم داشت؟ آیا وزارت کشاورزی پیگیر مسئله آلودگی هوا خواهد بود؟ آیا سازمان جنگل ها و مراتع پیگیر موضوع پسماندها خواهد بود؟ به نظر می رسد این ادغام کار مناسبی نیست و به نفع محیط زیست نیست. در کنار این مسئله، ما تکالیفی داریم که قانون معین کرده است و نمی شود برخلاف آن عمل کرد و ما باید بر اساس آن چارچوب عمل کنیم. امیدواریم طرح هایی که مطرح می شود مبتنی بر نگاه بلندمدت و راهبردی و برگرفته از شناخت باشد.
- در مورد واکنش صداوسیما پیرامون صحبت های شما در خصوص خروج از تهران و جایزه اخیر شما، جنابعالی چه نظری دارید؟ ما اعتقاد داریم که آزادی بیان ارزشش بالاتر از این است که اگر رسانه ها از حوزه اخلاق دور می شوند واکنش نشان بدهیم. باید بخاطر ارزشی که آزادی بیان دارد از خطاها گذشت کرد. انتقاد خوب است اما در چارچوب درست؛ حتی اگر ما مسئولین گاهی هم ناراحت شویم ایرادی ندارد. در مورد صداوسیما و جایزه اخیر و نیز بحث خروج از تهران، در شورای شهر خانم دکتر دانشور پرسیدند الان راه حل فوری شما چیست؟ راهکارهای شما به زمان احتیاج دارد اما بچه های من "الان" مریضند و پاسخی هم داده شد اما متاسفانه بعضی رسانه ها در این زمینه بداخلاقی کردند؛ اما باز هم من می گویم مساله ای نیست و ارزش آزادی بیان بیش از این حرف هاست اگر رسانه آزاد باشد و رصد و نقد کند بسیار مهم است و باید فضای نقد در کشورگسترش یابد... - تاثیر پارازیت های موجود بر روی سلامت جامعه و افزایش آمار معنادار سرطان مورد سوال بخش زیادی از مردم کشور است، چه فعالیت معناداری در این خصوص انجام شده است؟ دلایل ایجاد سرطان متعدد است، درصدی ممکن است ژنتیکی باشد، بخشی مربوط به نوع تغذیه و آلودگی های محیط زیست یا مصرف دخانیات مثل قلیان و... است پس نمی توان علت آن را صرفا مشکلات محیط زیستی و پارازیت دانست. پارازیت یکی از انواع امواجی است که برای اختلال ماهواره ایجاد می شود و اگر خلاف استانداردها باشد، می تواند خطرناک هم باشد. نگرانی از جایی است که بعضی از این فرستنده ها خارج از محدوده نظارت هستند.
ما در سازمان در حال ظرفیت سازی در این خصوص هستیم و کمیته ای را مامور پیگیری این امر کرده ایم. ولی مسئولیت اصلی با وزارت ارتباطات و سازمان تنظیم مقررات رادیویی است. دکتر واعظی گفته اند که کمیته ای برای این موضوع تشکیل شده و قول پیگیری هم داده اند. طبق جمع بندی هم که پیشتر در شورای شهر هم انجام شد، مساله نگران کننده در خصوص پارازیت ها، اظهار بی اطلاعی دستگاه های نظارتی است.
- در رابطه با آلودگی هوا و مشکلات زیست محیطی اصفهان چه برنامه ای دارید؟
وضعیت آلودگی هوای اصفهان بسیار ناگوار است و یکی از دلایلش نیروگاه منتظرقائم و دیگر نیروگاه ها هستند که مازوت می سوزانند و مشکل جدی در منطقه ایجاد کرده است. در بودجه 93 خواسته ایم که وزارت نفت از مازوت به هیچ عنوان استفاده نکند و این مساله مورد تاکید سازمان است اما در خصوص شیر مادر من گزارش دقیقی ندیدم.

- مساله ریزگردها و مالچ پاشی با مساعدت کشورهای منطقه در چه مرحله ای ست؟ آیا شروع شده است؟
مساله متوقف شدن مالچ پاشی در عراق از زمان بعد از سقوط صدام بوده است. متاسفانه بعد از جنگ عراق بسیاری از زیرساخت های آنجا آسیب دید و از طرفی ترکیه نیز ۱۹ سد در دجله و فرات احداث کرده که این مساله هم به منابع طبیعی و آب های زیرزمینی عراق اثر گذاشته و موجب از بین رفتن شرایط محیط زیستی آنجا شده است. فقط مالچ پاشی نیست. کاشت گیاه، مدیریت صحیح تالاب ها و منابع آبی هم مهم است. در کشور ما نیز بیابان زدایی و آبخیزداری هم مساله اساسی است. اگر تالاب ها از بین بروند ریزگردها نیز افزایش می یابند که این مساله هم در سطح ملی و هم در سطح منطقه ای بسیار مهم است. - وضعیت آلودگی عسلویه چگونه است و برای آن برنامه ای دارید؟ بله، متاسفانه وضعیت هوای عسلویه اصلا مناسب نیست. بنده هم اطلاع دارم، امیدوارم وزارت نفت هرچه سریع تر در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند. - سوال من از خانم ابتکار در مورد ماهی ها و موجودات آبزی دریای خزر هست که تعدادشان روز به روز کمتر می شود که به خاطر ریختن فضولات کارخانه ها به دریاست. لطفا تا زمانی که نسل گونه های مختلف ماهی های خاص دریای شمالی ما از بین نرفته است راه حلی بجوئید.
در دریای خزر فاضلاب های انسانی و صنعتی علی الخصوص از طرف کشورهای شمالی به دریای خزر بسیار لطمه زده است. چند سال است که قاچاق ماهیان خاویاری بسیار لطمه زده، فوک های دریایی خزر به دلیل بیماری ها و صید به شدت آسیب دیده اند. ایران بهترین عملکرد را در میان کشورهای حاشیه دریای خزر داشته است. کاری را در دوره گذشته انجام دادیم و آن، کنوانسیون زیست محیطی دریای خزر بود. پروتکل هایی دارد و آنها در حال اجراست و موضوع را دنبال می کند. - بعضی از اقتصاددانان جهان، برای جلوگیری از انقراض گونه های در معرض انقراض راهکار اجازه ورود بخش خصوصی و ایجاد مالکیت برای این گونه ها را ارائه کرده اند. نظر شما در مورد استفاده از ایجاد مالکیت خصوصی برای گونه های نادر چیست؟ امکان پرورش گونه های وحش در شرایط تعیین شده پیش بینی شده است. در بخش خصوصی برای حیات وحش را ما استقبال می کنیم به طور مثال یوزپلنگ ها را بیمه دانا بیمه کرده و همچنین محیط بانان حافظ یوزپلنگ بیمه شدند و اگر آئین نامه خاصی که دولت اجازه بدهد ما می توانیم قوانین و مقررات خاصی را نیز اعمال کنیم. - در زمینه بهره برداری از منابع پاک انرژی از قبیل آفتاب، باد، زغال قهوه ای، هیدروژن و ... چه برنامه هایی دارید؟ و آیا مشوق ها و تخفیف هایی برای کاربران انرژی پاک پیش بینی کرده اید؟ خوشبختانه در بودجه سال 93 پیش بینی در این مورد انجام شده است. ارتقا و بهینه شدن نیروگاه ها و استاندارد بهتر و ترویج انرژی های پاک از جمله مسائلی است که در قانون بودجه 93 آمده است. انرژی های تجدیدپذیر و بهینه سازی انرژی که سازوکارهای مختلفی مانند اصلاح سیستم های سوخت در نیروگاه ها وصنایع و مراکز خدماتی و دولتی دارد نیز مد نظر قرار گرفته است. ماده 190 قانون برنامه پنجم، در مدیریت سبز اول بیان می کند که دولت خود، مصرف صحیح منابع انرژی را در اماکن دولتی مدیریت کند (مانند آب و کاغذ و سایر مصارف داخلی). از سال 82 این طرح مطرح بوده است، در سال های 83 و 84 انجام و پیگیری اجرای آن ادامه داشته است و اما متاسفانه بعد از آن، عمل به آن تنها در بخش های محدودی از دولت انجام شده است. در جلسه دو هفته پیش دولت، از همه دستگاه ها خواسته شد با معرفی نماینده، پیگیری های لازم صورت گیرد تا نظام مدیریت سبز، اجرایی و عملیاتی شود. البته این مساله در حوزه مسئولیت های وزارت نیرو نیز قابل پیگیری است.  


جمعه 11 بهمن 1392 18:44





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن