واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:
هر روز در زندگی نوجوان رنگ خاص خود را دارد. طی کردن دوران نوجوانی با فراز ونشیب هایش خانواده را نیز درگیر می کند.
او در این سنین دچار تغییرات جسمی و روحی می شود و تمام راهها را هر چند پر هزینه برای بدست آوردن استقلال و هدف خود طی می کند. در این میان وظیفه شما والدین این است که با زندگی نوجوان خود درگیر باشید و به او نشان دهید که از او حمایت می کنید و دوستش دارید.
گاهی اوقات، نوجوان صبر و شکیبایی شما را محک می زند ، همیشه خود را کنترل کنید و به او یاد دهید که رفتار نامحترمانه قابل پذیرش نیست. شما غیر مستقیم به او می آموزید که در بدترین شرایط مناسب ترین رفتار را داشته باشد.
آرامش خود را حفظ کنید
تحت هر شرایطی آرامش خود را حفظ کنید. هیچگاه در مقابل یک نوجوان فریاد زدن یک راه حل نیست شاید بتوان گفت این امر بدترین کار ممکن است.
هر چند که شما از نوجوان تان عصبانی باشید اما در مواجهه با او خود را کنترل کنید. بهترین راه در این مواقع این است که به مکان دیگری بروید، کمی پیاده روی کنید. معمولا در این امور مادران نقش واسطه و خاتمه دادن بحث را بازی می کنند. بهترین حالت این است که مادرخانواده، نوجوانش را به اتاقش ببرد. مطمئنا با آرامش، شما بهتر می توانید در مورد مسئله پیش آمده بحث کنید و به یک راه حل خوب برسید. در هر مسئله ای با نوجوان تان با تدبیر رفتار کنید. شما سرمشق او هستید و در هر مرحله ای از شما الگو برداری می کند.
برای صحبت کردن با او وقت بگذارید
با آرامش سخن بگویید. تند و با تنش صحبت کردن شما، نوجوان را دچار استرس می کند. محترمانه صحبت کردن را آویزه گوش او کنید. این عمل جزء با رفتار شما امکان پذیر نیست. به او بگویید که فرد غیر محترم و رفتار نامناسب در جامعه جایگاهی ندارد. از او بخواهید دلیل رفتار بدش را توضیح دهید. برای صحبت کردن با او وقت بگذارید. به سوالات او واضح و روشن جواب دهید. مطمئنا نوجوان یاد خواهد گرفت که به سوالات شما جواب دهد و برای شما وقت بگذارد.
بی محلی نکنید
قهرهای طولانی مدت نمی تواند زندگی نوجوان تان را بهبود بخشد. اینکه شما بخواهید با بی محلی رفتار نوجوان تان را تغییر دهید، سخت در اشتباه هستید. به فرزند نوجوان خود عواقب رفتار بد او را شرح دهید. شما به عنوان پدر و مادر به نوجوان یاد می دهید، چگونه در طول زندگی رفتار کند.
تنبیه و پاداش از سوی شما به نوجوان کمک می کند که در رفتار خود ثابت قدم باشد. مهمترین هدف شما این است که فرزندتان در مقابل رفتارهایی که انجام می دهد، مسئول باشد. شما هم باید همیشه ثابت قدم باشید تا به او نشان دهید رفتارهای نامناسب عواقب دارد.
نباید با نوجوانان لجبازی کرد
والدین و نوجوانان معمولا در بعضی مباحث با یکدیگر بحث و جدل دارند، عدم علاقه مندی های مشترک گاهی بین نوجوانان و والدین فاصله می اندازد اما نکته حائز اهمیت این است که فراموش نکنید که نباید با نوجوانان لجبازی کرد آنها علی رغم اینکه ما احساس می کنیم بزرگ شده اند، سن شان کم است و نیاز به محبت دارند. آنها نیاز دارند تا بدون قید وشرط دوست شان داشته باشیم و بدانند این حد و مرزی که برای آنها گذاشته اید برای کنترل آنها نیست بلکه از روی نگرانی و محبت است.
منبع: تبیان
مطالب مرتبط - روانشناسی چگونه نوجوان خود را بشناسیم
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بیتوته]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]