واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
تربیت کودکمان به تفکیک جنسیت! (قسمت اول) در تربیت دختران ، بخاطر نقش حساس آنها در مسئولیتهاى خانوادگى و تأثیر آن در اجتماع ، باید مراقبت بیشترى نمود.
دختران، حساس و بسیار خوش زبان:
از زمان کودکی، دخترها بیشتر از پسرها محتاط ، علاقمند به خشنود کردن دیگران و بیشتر علاقمند به گوش دادن هستند. قسمتی از این ویژگی ها به این دلیل است که مناطق مربوط به کلام در مغز دختران سریع تر رشد می کنند. همچنین دختران بیشتر حالت های چهره ها را بررسی می کنند و بیشتر چیزهایی مثل تن صدا و کلام را متوجه می شوند.
به عبارت دیگر چون دخترها نسبت به پسرها بیشتر محتاط و فرمانبردار هستند بیشتر هم تمایل به نگرانی دارند و شاید به انگیزه ای از طرف دیگران، برای امتحان کردن چیز های جدید، نیاز دارند. از آنجایی که دختران در ارتباطاتِ بسیار گسترده تری هستند، زمانی که به دوران قبل از نوجوانی و سال های جوانی خود می رسند، می توانید شور و هیجان بیشتری را از آنها انتظار داشته باشید.
دختران شما عروسك نیستند:زندگى آینده آنها به بانوئى نیاز دارد، خوش فكر، با ادب و اخلاقى بلند و دینى محكم ، همراه با تمیزى و نظافت و شوهر دارى و ملاطفت ، كارى كنید كه این خدمات در دختران تقویت شود، حس زیبائى جوئى و زینت كردن در بانوان بطور غریزى وجود دارد ، متاسفانه این حس زیبایی جویی در مدارس ما محکوم و ممنوع است و هنگامی که دختر از فشار مدرسه ازاد می شود، مانند فنر از جای پریده و آن طور که خودتان در جامعه شاهد هستید، ظاهر می شود.اگر به ظاهر دختران در خانواده توجه شود و دختر مجال خود نمایی در خانواده و پیش محارم خویش پیدا کند، مطمئن باشید که نیازی به غیر نخواهد داشت.تحقیر و تبعیض ممنوع:
هیچ گاه هیچ دختر یا پسری نباید به خاطر جنسیتش تحقیر یا تشویق شود. باید به جنسیت فرزندانمان نگاهی منطقی و طبیعی داشته باشیم. توجه داشته باشیم طوری رفتار نکنیم تا دخترها از جنسیت خود بیزار شوند و یا به پسر ها، اعتماد به نفس کاذب داد، اگر چنین ذهنیتی در اندیشه و باور خودمان وجود داشته باشد، خطر انتقال آن به دخترمان بسیار بیشتر خواهد بود.تفاوت تربیت دختر و پسر:
تربیت دختر و پسر باید نزد پدر و مادر فرق داشته باشد، هیچگاه نباید دختران را مانند پسران تربیت کرد، پسر باید به گونه اى پرورش یابد، كه در زندگى آینده، یك مرد پر استقامت و با عقل در مقابل امواج زندگى باشد.چرا برخى از والدین ، سعى دارند بجاى تربیت و تقویت عقل پسران خود، به سر و وضع آنها و زیبائى نامعقول آنها بپردازند، به گونه اى كه بچه حس زیبائى او بیش از عقلش تقویت مى شود. لباسهاى بچه ها باید زیبا و روشن باشد، اما ناهنجار و سبك نباشد، پسرها باید سردى و گرمى ، شكست و استقامت و تلاش را، در خانواده تمرین كنند.
در تربیت دختران ، بخاطر نقش حساس آنها در مسئولیتهاى خانوادگى و تأثیر آن در اجتماع ، باید مراقبت بیشترى نمود.دختر وقتى به سن هفت سالگى رسید، كم و بیش باید متوجه شود، رفتار و وظائف او با پسر فرق دارد، اگر بنا باشد، هر جائى كه پسر مى رود، دختر هم برود و یا او را ببرند، هر طور كه پسران لباس مى پوشند، او هم بپوشد، و پسروار بزرگ شود، آیا دخترى كه مثل پسر احساس آزادى در پوشش كرده است ، در سن رشد و درك مى توان او را دستور حجاب داد؟!
و یا اگر خانواده با پسر، با لطافت و نرمی دختر برخورد کنند، در جمع های زنانه حضورش دهند، می توان در آینده، انتظار استقلال و به دوش گرفتن بار زندگی را از او داشت؟
اگر فرزند پسر ما بزرگتر از فرزند دخترمان باشد:احتمال این نوع آسیب دیدگی برای دختران نیز وجود دارد. لذا باید مواظب باشیم پسر بر دختر تسلط پیدا نکند و او را آزار ندهد. پس هدیه را اول به دختر بدهید، توجه بیشتر به او باشد و بعد پسر، از طرف دیگر مراقب باشید، فرزندان را در محیط های خلوت، بدون نظارت والدین، خصوصا کودکان با جنسیت مخالف و همسن، خواهر و برادر ،تنها با دیگری ، آزاد نگذارید. هزاران مورد روی میز دادگاه ها، و هزاران مورد در قلب کودکان آسیب دیده، وجود دارد، این اتفاقات مال همسایه نیست، حواستان را جمع کنید که خطر همیشه در کمین است.تبیان
چهارشنبه 9 بهمن 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]