تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802735520




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا بازگشایی سفارت آمریکا غیر ممکن نیست


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا بازگشایی سفارت آمریکا غیر ممکن نیست
حدود 1 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در 13 آبان سال 1358 برخی از دانشجویان پیرو خط امام(ره)، سفارت آمریکا در ایران را به علت فعالیت های جاسوسی و ایجاد حس بد بینی و بی اعتمادی عمیق، تسخیر کردند و تمامی روابط دیپلماتیک دو کشور قطع شد.
آفتاب: سرویس سیاسی - پیام خلیلی - در این میان آنچه که بعدها خود آمریکایی ها نیز به اشکال مختلف بدان اعتراف کردند ملاکی است بر تایید حس بی اعتمادی ایرانیان، اما در عین حال نمی توان اهمیت داشتن حداقل روابط کنسولی بین دو کشور عضو سازمان ملل را که موجودیت هم را به رسمیت شناخته اند انکار کرد، کمااینکه وقتی در اوایل تسخیر سفارت سابق آمریکا که تنش بین دو کشور دراوج قرار داشت، امام(ره) در پاسخ به درخواست وزیر دفاع وقت برای تشکیل وزارت دفاع در سفارت آمریکا گفتند، آنجا مال ما نیست. مگر قرار است تا 1000 سال دیگر با آمریکا رابطه نداشته باشیم.

هر چند در طول این 34 سال در جریان حمله نظامی آمریکا به افغانستان و حتی عراق در زمان دولت محمد خاتمی، برخی کانالهای ارتباطی محدود سیاسی بین دو کشور باز شد اما هیچ گاه این مذاکرات منتج به بازگشایی سفارت خانه نشد.

یکی ازدلایلی که در طول این مدت باعث شد دو کشور هیچ گاه وارد مباحثی برای بازگشایی سفارت خود نشوند این بود که مسئولان ایرانی، باز شدن سفارت آمریکا را با توجه به رفتار ضد ایرانی کاخ سفید و تلاش (مستقیم و غیر مستقیم) آنها برای ساقط کردن نظام اسلامی، همواره اقدامی نسنجیده قلمداد می کردند و معتقد بودند بازگشایی سفارت آمریکا با توجه به حجم اقدامات خصمانه، حتی نوعی تهدید علیه حاکمیت کشور است.

اما در حال حاضر که جامعه بین الملل تغییرات محسوسی را در شرایط منطقه ای و جهانی تجربه می کند، به نظر می‌رسد برخی نیازهای دیپلماتیک کشورها و از جمله ایران عزیز می تواند ضمن حفظ چارچوب های اصولی، با شرایط جدید جهانی بازتعریف شود.

درهمین راستا با توجه به سخنان رئیس جمهور در اجلاس داووس مبنی براینکه بازگشایی سفارتخانه آمریکا در ایران غیر ممکن نیست و تلاش برای ایجاد اعتماد بین دو کشور لازم است، به دلایلی که ذیلا اشاربه می شود، بازگشایی سفارت آمریکا می تواند قابل تامل باشد.

اول اینکه، تدبیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر طرح نرمش قهرمانانه در سیاست خارجی، همچنین فعالیت دیپلماتیک تحسین برانگیز دولت تدبیر و امید و نیز استمرار و مقاومت مردم ایران با اتکا به اصول نظام جمهوری اسلامی، در نهایت ناکامی آمریکا برای بی ثباتی در نظام اسلامی به رغم اقدامات خصمانه، نشان می دهد بازگشایی سفارت آمریکا دیگر نمی تواند حتی تهدیدی برای نظام باشد.

دوم، دستیابی به توافق هسته ای بعد از ده سال مذاکره، نشان داد هرچقدر مذاکرات با واسطه با آمریکا قطع شود امکان حل بعضی از موارد مورد مناقشه دو کشور امکان پذیرتر و سهل الوصول است.

سوم، اهمیت حفظ کانال ارتباطی مستقیم است به طوری که بعد از اتمام دوره ریاست جمهوری باراک اوباما و تغییر  وزیر خارجه آمریکا، با وجود سفارت آمریکا در ایران دیگر نیازی نیست که دوباره برای ارتباط بی واسطه راه گذشته را تکرار کنیم.

چهارم اینکه، اخبار منتشر شده از نشستهای خصوصی  اعضای گروه 1+5 حاکی از این است که اعضای گروه به این نتیجه رسیده اند که باید ایران را به عنوان قدرت هفتم جهانی قبول کرده و به همان میزان نقش بازیگری در عرصه جهانی بدهند که لازمه ایفای چنین نقشی، داشتن روابط دیپلماتیک با تمامی قدرتهای جهانی است.

و پنجم حضور تعداد بسیار زیادی از ایرانیان مقیم آمریکا و نیاز خانواده های آنها برای کارهای کنسولی است که مجبور هستند بسیاری از نیازهای خود را با صرف هزینه های بسیار بالا برطرف کنند.

هرچند برخی از مخالفان بازگشایی سفارت آمریکا این نگرانی را دارند که با باز شدن سفارت آمریکا ممکن است خدشه‌ای به شعارهای ضد استکباری و سلطه ستیزی وارد شود ولی تجربه سفارتخانه دیگر قدرت های بزرگ در ایران نشان داد که حتی با وجود سفارتخانه نیز مردم در عرصه های مختلف مخالفت ها و شعارهای ضد استکباری خود را به گوش جهانیان می رسانند.


مطالب مرتبط
روحانی: می‌توان دشمنی با آمریکا را به دوستی تبدیل کرد
پرونده مبهم افراطی‌های سیاسی در ایران
مناظره زیباکلام و قدیری ابیانه پیرامون "رابطه با آمریکا"


تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن