واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
غایب معروف گروه ریش سفیدان در ایران
گروه متنفذین که به سرپرستی کوفی عنان به ایران آمد دو چهره معروف برای ایرانیان دارد که در سفر اخیر این گروه فرصت حضور در تهران را نداشتند. یکی از آن ها جیمی کارتر رئیس جمهور پیشین آمریکا بود.
مجله مهر: گروه متنفذین که به سرپرستی کوفی عنان به ایران آمد دو چهره معروف برای ایرانیان دارد که در سفر اخیر این گروه فرصت حضور در تهران را نداشتند. یکی از آن ها جیمی کارتر رئیس جمهور پیشین آمریکا بود.
«ماندلا به ما گفته بود که حقیقت را به قدرتمندان بگوییم و صدای ضعفا باشیم، گروه متنفذین از زمان تاسیس سعی کرده و ضعف ها را التیام بخشد و در این راستا اقداماتی در سودان، فلسطین، کنیا و کشورهایی از این دست انجام داده است». این بخش هایی از بیانیه کوفی عنان دبیر کل پیشین سازمان ملل است که روز گذشته در ساختمان وزارت خارجه قرائت کرد. روایتی که فلسفه تشکیل گروه متنفذین یا به اصطلاح دیگر ریش سفیدان دنیا را نشان می دهد.
گروه متنفذین یا ریش سفیدان (the elders) گروهی از رهبران مستقل هستند که نلسون ماندلا در سال ۲۰۰۷ آنها را گردهم آورد. چهارتن از اعضای این گروه روز یکشنبه وارد تهران شدند. اعضای این هیات که به سرپرستی کوفی عنان عبارتند ازمارتی آهتی ساری، رییسجمهور پیشین فنلاند و برنده جایزه صلح نوبل، دزموند توتو اسقف اعظم بازنشسته کیپ تاون و برنده جایزه صلح نوبل و ارنستو زدیلو رییس جمهور پیشین مکزیک.
جیمی کارتر رئیس جمهور پیشین آمریکا یکی از اعضای گروه متنفذین است که در سال 56 به ایران آمده بود
برای اولین بار بود که اعضای این گروه به اسم متنفذین به ایران می آمدند اما آنچنان که کوفی عنان در بیانیه خود گفت هر یک از اعضای این گروه در سال های گذشته به صورت فردی به ایران سفر کرده بودند. این گروه 12 نفره دو چهره بسیار شناخته شده به ویژه برای ایرانیان دارد که به ایران نیامده اند. یکی از آن ها جیمی کارتر است. رئیس جمهور پیشین آمریکا که انقلاب ایران در زمان او رخ داد یکی از اعضای گروه موسوم به متنفذین است.
جیمی کارتر، رئیس جمهور آمریکا و مجری قرارداد کمپ دیوید است. او در دوران ریاست جمهوری اش برای اعاده حیثیت و بازسازی چهره منفور و جنگ طلب آمریکا در جهان پس از شکست در ویتنام تلاش زیادی کرد. یکی از اقدامات وی مطرح کردن مساله حقوق بشر در جهان بود. درباه رابطه وی به محمدرضا شاه پهلوی گفته می شود «روابط آمریکا با شاه ایران به تدریج متشنج شد آنهم بدلیل اینکه جیمی کارتر مروج و طرفدار سرسخت رعایت حقوق بشر بود. البته همین خط مشی در مورد ایران خیلی علنی نبود.»
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و سپس تسخیر سفارت آمریکا در ایران او عملیات حمله نظامی به ایران که به شکست در صحرای طبس منجر شد را طراحی کرد. این شکست ضربه سختی بر وجهه سیاست خارجی وی بود که مانع راهیابی او به کاخ سفید در انتخابات بعدی ریاست جمهوری شد. او درباره شکستش در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پس از انقلاب ایران میگوید که انتخابات را به آیت الله خمینی باخته است نه به ریگان!
اخضر ابراهیمی نماینده سازمان ملل در امور سوریه هم یکی از اعضای گروه متنفذین است آبان ماه امسال در تهران بود
اخضر ابراهیمی نماینده سازمان ملل در امور سوریه دیگر چهره آشنا برای ایرانیان است، که قطعا به خاطر درگیری هایش در اجلاس ژنو 2 که برای حل بحران سوریه برگزار می شود نتوانسته است به ایران بیاید. او تلاش زیادی برای حضور ایران در اجلاس ژنو 2 انجام داد. همچنان که وقتی کوفی عنان وقتی نماینده سازمان ملل در امور سوریه بود تلاش زیادی انجام داد تا ایران در اجلاس ژنو 1 حضور پیدا کند و بحران سوریه حل شود. اخضر ابراهیمی یکی از همان کسانی است که کوفی عنان در بیانیه اخیرش اشاره کرده و گفته برخی از اعضای ما به صورت فردی در ایران حضور پیدا کردیم. ابراهیمی آبان ماه امسال در تهران بود و نشستی خبری هم با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برگزار کرد.
خانم گرو هارلم برونتلند نخست وزیر نروژ و معاون رئیس گروه متنفذین ، خانم اِلا باهات فعال حقوق زنان در هند، فرناندو کاردوسورئیس جمهور پیشین برزیل و فعال مبارزه با مواد مخدر، خانم هِنا جیلانی فعال حقوق زنان در پاکستان و حقوق بشر، خانم گاراسا ماشل فعال حقوق زنان و کودکان و آزادی طلب اولین وزیر زن در موزامبیک، خانم مری رابینسون اولین رئیس جمهور زن ایرلند و کمیسر حقوق بشر سازمان ملل، ارنستو زدیلو رئیس جمهور سابق مکزیک و فعال اصلاح طلب، اقتصاددان و فعال سیاست های مبارزه با مواد مخدر و خلع سلاح هسته ای و مارتی احتیساری رئیس جمهور سابق فنلاند، برنده جایزه صلح نوبل و میانجیگر صلح بین الملل از دیگر اعضای گروه متنفذین هستند.
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]