تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803219039




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خشکیدن 30 درصد قناتها و خشک شدن لبهای کویر/ نبض شاهرگ حیاتی خراسان جنوبی کند می زند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شرق > خراسان جنوبی گزارش خبری/
خشکیدن 30 درصد قناتها و خشک شدن لبهای کویر/ نبض شاهرگ حیاتی خراسان جنوبی کند می زند
بیرجند - خبرگزاری مهر: خراسان جنوبی از استانهایی است که به دلیل 15 سال خشکسالی پیاپی با کمبود منابع آبی و افت آب سفره های زیرزمینی مواجه شده و قنوات به عنوان یکی از شاهرگهای حیاتی استان نیازمند احیا و مرمت هستند.



به گزارش خبرنگار مهر، هم اکنون کمبود منابع آبی از مهمترین دغدغه های مسئولان و مردم بوده و برای پیشگیری از مشکلات آینده باید از هم اکنون برنامه ریزی کرد. خراسان جنوبی هم به دلیل 15 سال خشکسالی متوالی از کمبود منابع آبی رنج می برد و حتی در حال حاضر تعداد زیادی از روستاها با تانکر آب رسانی می شود. این خشکسالی ها در استان اثرات زیادی بر منابع آبی استان گذاشته و باعث خشک شدن 30 درصد قنوات شده است. کمبود منابع آبی در این استان بخش کشاورزی را نیز درگیر کرده و امروز قنوات به عنوان شاهرگ حیاتی استان نیازمند احیا و مرمت هستند. به گفته مسئولان تنها راهکار کاهش مشکلات آینده حیات بخشیدن دوباره به قنوات است.

حفر چاه های عمیق عاملی برای کاهش آبدهی قنوات خراسان جنوبی مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه قنوات در خراسان جنوبی از مهمترین منابع تامین کننده آب کشاورزی و آب شرب است، اظهارداشت: طی چهار دهه اخیر تنها منبع تامین کننده آب استان قنوات بوده و در آینده نیز قنوات تنها منبع خواهند بود. حسین اصغری با اشاره به حفر چاه های عمیق در چند سال اخیر در استان، گفت: افت شدید آب های زیرزمینی باعث خشک شدن این چاه ها و همچنین قنوات استان شده است. وی به تاثیرات خشکسالی های متوالی در استان اشاره کرد و بیان داشت: حدود 50 تا 60 درصد آب دهی قنوات استان کاهش یافته است. اصغری با اشاره به اینکه برای سال جاری نیز احیاء 80 رشته قنات در استان پیش بینی شده است، افزود: در این راستا یک میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار پیش بینی شده است. وی عنوان کرد: تاکنون اعتباری برای احیاء و مرمت قنوات در سال جاری تخصیص نیافته و به محض ابلاغ اعتبارات مرمت قنوات در استان آغاز می شود. به گفته وی 80 رشته قنات در 16 کیلومتر بازسازی و مرمت خواهد شد. احیا و مرمت 2000 رشته قنات در خراسان جنوبی مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هم اکنون جهاد کشاورزی اقدام به احیا و مرمت قنوات کرده است، تصریح کرد: از سال 84 تاکنون بالغ بر دو هزار رشته قنات در استان بازسازی شده است. وی اعتبار هزینه شده برای احیا و مرمت این قنوات را 20 میلیارد تومان اعلام کرد. اصغری با اشاره به اینکه با توجه به مراجعات مردمی هم اکنون هشت هزار رشته قنات در استان وجود دارد، بیان کرد: تاکنون شش هزار و شش رشته قنات قبل از الحاق طبس در استان ثبت اطلاعات شده است. وی ادامه داد: همچنین 230 رشته قنات نیز در شهرستان طبس معرفی شده است.

اصغری با اشاره به اینکه هنوز تعداد زیادی از قنوات استان ثبت اطلاعات و آماربرداری نشده است، افزود: با ثبت تمامی قنوات موجود، خراسان جنوبی در رتبه نخست کشور به لحاظ تعداد قنوات قرار می گیرد. وی با اشاره به اینکه متاسفانه تاکنون به دلیل نبود اعتبارات ویژه این موضوع، آمار دقیق تعداد قنوات خشک شده استان تهیه نشده اما با توجه به بررسی های انجام شده آب دهی 20 تا 30 درصد قنوات یا صفر شده و یا به حداقل کاهش یافته است. راه رفتن کشاورزان در قنات عاملی دیگر بر کاهش آب دهی قنوات مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با انتقاد از اقدام کشاورزان برای بازسازی و راه رفتن درون قنات در سالهای خشکسالی، عنوان کرد: برخی کشارزان  معتقدند می توان در سال های خشکسالی به درون قنات رفت و کار بازسازی انجام داد، که به دلایل کارشناسی این اقدام اشتباه بوده و موجب خشک شدن قنات خواهد شد. وی با بیان اینکه راه رفتن در قنات باعث برداشته شدن لایه های طبیعی قنات می شود، از کشاورزان خواست: با انتخاب یک نفر به عنوان قنات بان و حفاظت این شخص از قنات و جلوگیری از ورود به قنات، می توان به جلوگیری از خشک شدن قنات کمک کرد. اصغری به اولویت های مرمت قنات و تخصیص اعتبار به آن اشاره کرد و ادامه داد: مراجعه متوالی مالکان قنات برای احیاء، اعلام آمادگی و مشارکت از سوی مالکان و اینکه تاکنون هیچ اقدامی برای احیا در قنات انجام نشده باشد از اولویت های تخصیص اعتبار برای احیاء و مرمت قنات است.    


۱۳۹۲/۱۱/۷ - ۰۹:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن