واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نماینده ولی فقیه در استان لرستان:
ناصرکبیر بر اجرای عدالت علوی در سرزمین تبرستان تاکید داشت
نماینده ولی فقیه در استان لرستان گفت: ناصرکبیر بر اجرای عدالت علوی در سرزمین تبرستان تاکید داشت.
● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------
به گزارش خبرگزاری فارس از محمودآباد، بخش کمیسیون ترویج نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه در همایش بینالمللی ناصر کبیر در مجتمع نفت محمودآباد، صبح امروز در دومین روز این همایش با حضور 6 نفر از علمای کشورهای اسلامی از جمله یمن، عراق، سوریه، لبنان و ایران برگزار شد. حجتالاسلام سیداحمد میرعمادی یکی از نمایندگان ایران اسلامی در بخش کمیسیون ترویج نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه با بیان اینکه هر ایده و اندیشهای از پشتوانه سیاسی و علمی برخوردار باشد موجب رشد و پیشرفت میشود، گفت: ناصر کبیر زمانی که به تبرستان آمد، برنامههای سیاسی و فرهنگی خود را در نشر فرهنگ اهلبیت(ع) برپایه فرمایشات نورانی حضرت علی(ع) در نهجالبلاغه قرار داد. نماینده ولی فقیه در استان لرستان تصریح کرد: ناصر کبیر با توجه به آثاری که از خود بر جای گذاشته است، نشاندهنده پایهگذاری برنامههای فرهنگی و سیاسی خود در جهان اسلام است. امام جمعه خرمآباد با اشاره به اینکه کسی مسئولیت هدایت جامعه را برعهده گرفته باید اوامر الهی را اجرا کند، افزود: پند و نصیحت و گره گشایی کار مردم، احیاء سنت الهی پیامبران، اجرای حدود الهی و رساندن اموال بیت المال به طبقات محروم جامعه از اوامر الهی محسوب میشود. میرعمادی با اشاره به اینکه ناصرالحق در تبرستان توانست جریانسازی فرهنگی و سیاسی کند، افزود: جریان سازی فرهنگی و سیاسی ناصر کبیر به مدت دو قرن در جهان اسلام تاثیرگذار بوده است. وی ناصر کبیر را منشا گسترش فرهنگ تشیع در سرزمین تبرستان دانست و گفت: جریانسازیهای ناصرالحق در بلادهای اسلامی تاثیر فراوانی در دوره خود بر جای گذاشته است.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان با بیان اینکه شخصیتهای سیاسی و فرهنگی سرزمین تبرستان مجذوب فعالیتهای ناصرکبیر شده بودند، اظهار داشت: تاریخ نشاندهنده جایگاه بالای ناصرکبیر در جهان اسلام است. میرعمادی با اشاره به اینکه ناصر کبیر اهل رزم و اهل علم بود، افزود: فعالیتهای تاثیرگذار ناصر کبیر در نشر و ترویج فرهنگ تشیع در جهان اسلام قابل چشمپوشانی نیست. وی با اشاره به اقدامات فرهنگی و علمی ناصر کبیر در سرزمین تبرستان، گفت: این عالم وارسته دانشآموزانی را تربیت و کتابخانههای زیادی در جهت ترویج فرهنگ تشیع احداث کرده است. امام جمعه خرمآباد تصریح کرد: ناصرکبیر علاوه بر فعالیتهای فرهنگی و سیاسی خود، توانست یک مجمع مشورتی فقیهان را در جهت فقه سیاسی اهل بیت و بهکارگیری آن در حکومت اسلامی اجرا کند. میرعمادی با بیان اینکه احیای فقه سیاسی اهل بیت بیانگر افق دید اطروش است، افزود: برگزاری جلسات علمی در بحث فقه، کلام و مبانی فقهی شخصتهای بسیاری را در جهان اسلام تربیت کرده است.
وی بر تاثیرگذاری ناصرکبیر بر پایهگذاری فرهنگ تشیع در سرزمین تبرستان اشاره کرد و گفت: ناصرکبیر بر اجرای عدالت علوی در سرزمین تبرستان تاکید داشت. همچنین دکتر «جودت القزوینی» با بیان اینکه ناصر کبیر امام فقیه در تبرستان بود، گفت: حکومت ناصر کبیر در سرزمین تبرستان با لشکریان بنی عباس مبارزه کرد و آنان را شکست داد. اندیشمند عراقی با اشاره به سخنان شیخ بهائی درباره حسن اطروش، گفت: او قلبها را به هم نزدیک میساخت. القزوینی با اشاره به اینکه آلبویه به خاطر ترس از نفوذ ناصر کبیر با حکومت وی زاویه داشت، افزود: فقهاء در مرحله پیشرفت علمی در بغداد تمرکز داشتند. وی با اشاره به اینکه در سال 334 آل بویه وارد بغداد شد، بیان کرد: آنها نخستین کسانی بودند که شعائر شیعی مانند غدیر و عاشورا را علنی برگزار کردند. به گزارش فارس، روز اول همایش بینالمللی ناصر کبیر با حضور مهمانان داخلی و خارجی و بازگشایی بقعه ناصرالحق به پایان رسید و ادامه این همایش از صبح امروز در مجتمع نفت محمودآباد با ارزیابی و قرائت مقالات اندیشمندان و علما در زمینه شخصیت ناصرکبیر(اطرش) از سرگیری میشود. انتهای پیام/86003/صا30
92/11/02 - 09:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]