تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه سفره پهن مى‏شود، چهار هزار فرشته در اطراف آن گرد مى‏آيند. چون بنده بگويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830631026




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حداقل دستمزد کارگران در مناظره


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
حداقل دستمزد کارگران در مناظره




دستمزد کارگران در سال آینده در یک مناظره تلویزیونی بررسی شد.





روزنامه آرمان: دستمزد کارگران در سال آینده در یک مناظره تلویزیونی بررسی شد.میهمانان این مناظره ناصر چمنی، عضو هیات مدیره کانون انجمن صنفی کارگران کشور،حسین راغفر استاد اقتصاد اجتماعی و فقر در دانشگاه الزهرا (س)،حسن صادقی عضو کانون شورای اسلامی کانون اسلامی کارگران، جمشید عدالتیان شهریاری، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنعت و معدن و کشاورزی ایران و حسین فروتن مهر، عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان کشور بودند.

مزدی براساس تورم واقعی تعیین نشد

عضو هیات مدیره کانون انجمن صنفی کارگران کشور با اشاره به اینکه افزایش مزد کارگران با تورم همخوانی ندارد، گفت: خرید مسکن با این حقوق‌ها برای کارگران آرزو شده است.ناصر چمنی عضو هیات مدیره کانون انجمن صنفی کارگران کشور در برنامه مناظره تلویزیونی که در خصوص دستمزد سال آینده کارگران برگزار شد، اظهار داشت: همیشه از کلمه افزایش برای حقوق کارگران استفاده می‌کنیم در حالی که هیچگاه افزایش حقوقی برای کارگران وجود نداشته و زمانی افزایش معنا پیدا می‌کند که حقوق کارگران بیش از تورم اعلامی بسته شود.

وی افزود: به جز یک سال در سال‌های اخیر، همیشه کمتر از تورم اعلامی بانک مرکزی کارگران حقوق دریافت کردند و در چند سالی که کمتر از میزان تورم حقوق بسته شده و کارگران در تأمین نیازهای خود با مشکل مواجه هستند که اثرات آن در جامعه مشخص می‌شود. به گفته این فعال کارگری در پی سال‌های اخیر دستمزد کارگران 6 درصد کمتر از تورم بوده و به همین دلیل باید از بخش‌های مختلف زندگی خود مانند بهداشت و خورد و خوراک بزنند.

وی تأکید کرد:‌ خرید مسکن دیگر برای کارگران آرزو شده است و همچنین طبق ماده 41 قانون کار تورم اعلامی بانک مرکزی ملاک افزایش حقوق کارگران بوده اما در سال‌های گذشته این موضوع محقق نشده است.چمنی با بیان اینکه اول سال همیشه تولیدکنندگان روی قیمت کالاهای خود می‌کشند اما کارگران مجبور هستند 12 ماه را صبر کنند تا تورمی که طی این ماه‌ها بر دوش کارگر بوده را در سال بعد جبران کنند.وی تأکید کرد: هیچ وقت مزدی براساس تورم واقعی برای کارگران تعیین نشد و همیشه کمتر از تورم بوده و اکنون نیز همخوانی ندارد به خصوص در یک و نیم سال اخیر که تورم نجومی بوده و کمتر از آن افزایش یافته است.

فرار مغزها به دلیل کمبود دستمزدها

یک استاد اقتصاد گفت: یکصد سال است که در ایران فرار مغزها داریم و این به دلیل سیاست‌های دستمزدی بوده و این باعث شده که افراد به حقوق خودشان دسترسی پیدا نکنند و به همین دلیل سرمایه‌های بزرگی از کشور بواسطه اینکه دولت‌ها مسئولیت‌های خود را اجرا نکرده‌اند، خارج شده است. حسین راغفر، استاد اقتصاد و متخصص اقتصاد اجتماعی که موافق افزایش دستمزد کارگران به اندازه واقعی بود در این برنامه مناظره با عنوان «حداقل دستمزد کارگری در سال 93» گفت: فکر می‌‌کنم این سوال و تقابل شکل گرفته یک تقابل غلط است و به‌نظرم باید توجه کرد که دستمزد یکی از اصلی‌ترین متغیرهای اقتصادی است که روی متغیرهای دیگر تأثیر می‌گذارد و از آنها تأثیر می‌پذیرد.

 وی افزود: این تعارض و تقابل که اشاره می‌شود که طرفدار کارگر یا کارفرما هستید تعارض غلطی است. امروز کارگر و کارفرما به این نتیجه رسیدند که مقصر کسی دیگر است که هر دو قربانی سیاست‌های غلط شده‌اند.این استاد اقتصاد گفت: در خیلی جاها کارگر و کارکرفرما با هم تفاهم می‌کنند و در تلاش برای حفظ کار هستند.راغفر اظهار داشت: اصلی‌ترین مشکل، مشکل سیاست‌های اقتصادی دولت بوده که به نفع گروه‌های برخوردار و به زیان کل جامعه بوده است.فقط مساله دستمزد کارگر نیست بلکه مساله دستمزد کل نیروی کار است.

وی افزود: این کارفرما نیست که باید این را بپردازد بلکه این دولت است که ما به ازای خطاهای دولت باید به عنوان مابه‌التفاوت این دستمزد را به کارفرما بپردازد تا وی هم به کارگر و نیروی کار بپردازد و ممکن است همه آن به صورت نقدی نباشد.این استاد اقتصاد اظهار داشت: به واسطه شکاف واقعی که بین دستمزد واقعی و نیروی کارگر افتاده است بخشی از این مابه‌التفاوت دستمزد می‌تواند به صورت کالا و خدمات ارائه شود.راغفر گفت: اصلی ترین وظیفه دولت‌ها در کشورهای صنعتی جمع‌آوری مالیات و توزیع آن برای ارائه خدمات به انسان‌ها برای امکان‌پذیری زندگی انسان‌هاست. وی گفت: یکصد سال است که در ایران فرار مغزها داریم و این به دلیل سیاست‌های دستمزدی بوده و این باعث شده که افراد به حقوق خودشان دسترسی پیدا نکرده‌اند و به همین دلیل سرمایه‌های بزرگی از کشور خارج شده است به‌واسطه اینکه دولت‌ها مسئولیت‌های خود را اجرا نکرده‌اند.

مزد هیچ نقشی در تورم ندارد

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با تاکید بر اینکه دستمزد هیچ نقشی در تورم ندارد، گفت: سیاست‌های بودجه‌ای دولت مهم‌ترین عامل افزایش تورم بوده است. در جریان مناظره تلویزیونی دیروز، حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری ضمن موافقت با افزایش دستمزد کارگران اظهار داشت: بحث افزایش دستمزد نقشی در تورم نداشته و سوال برنامه مبنی بر افزایش دستمزد متناسب با تورم انحرافی است.وی ادامه داد: آمار و ارقام کاملا واضح و روشن است. اگر حقوق و دستمزد افزایش نیابد، تورم در ایران سیر صعودی خواهد داشت.صادقی گفت: در زمان جنگ هیچ افزایش حقوقی نداشتیم، اما تورم همچنان در حال افزایش بود بنابراین تورم هیچ ارتباطی به حقوق ندارد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با تاکید بر اینکه هم‌اکنون درآمد نیروی کار با هزینه‌هایش همخوانی ندارد و شکاف بزرگی در این بین دیده می‌شود، گفت: 67 درصد کارگران درآمدشان عقب‌تر از هزینه‌هایشان است بنابراین مجبورند با پرکاری، اضافه‌کاری، تاکسیرانی یا نگهبانی شیفت شب کمبود درآمد خود را جبران کنند.وی گفت: به لحاظ علمی اثبات می‌کنیم که حقوق و دستمزد هیچ نقشی در تورم نداشته است.

در سال 88، حقوق 7/8 درصد افزایش اما تورم به اندازه 21 درصد رشد داشت.وی با بیان اینکه آنچه که موجب نارسایی اقتصادی می‌شود، سیاست‌های بودجه‌ریزی نادرست دولت است، گفت: بودجه‌های عمرانی موجب افزایش تورم و به حاشیه بردن تولید و ایجاد رانت در اقتصاد می‌شود. صادقی همچنین در پایان با تاکید دوباره بر اینکه مزد هیچ نقشی در تورم ندارد، گفت: باید طوری برنامه‌ریزی کنیم تا بین زندگی کارگر و درآمدش تعادل ایجاد شود.

حقوق 700 هزار تومانی کفاف نمی‌دهد

عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان گفت: با حقوق 700 هزار تومانی نمی‌توان هزینه زندگی کارگر را تامین کرد. حسین فروتن‌مهر عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایان در برنامه تلویزیونی مناظره، با بیان اینکه خود را کارگر می‌دانم و معادل آنها کار می‌کنم، اظهار داشت: اکنون بیش از 44 سال است دو شیفت کار می‌کنم و مشکل اصلی جامعه، مدیریت است. سال گذشته افزایش حداقل دستمزد 25 درصد بود و طبق آمار وقتی نگاه می‌شود با بقیه سطوح بیش از 46 درصد به کارگران پرداخت شده است. فروتن‌مهر اظهار داشت: نمودار افزایش دستمزد و تورم از سال 75 تا 85 نشان می‌دهد که طی این سال‌ها تورم 300 درصد بوده و افزایش دستمزد 600 درصد بوده است ولی مشکل کارگران مسکن و هزینه‌های جاری است که اکنون با 600 تا 700 هزار تومان پاسخگوی نیازها نیست و می‌فهمیم خط فقر کجاست و اکنون در بخش تولیدی خودمان حقوق به این صورت پرداخت نمی‌کنیم و با ترفندهای مختلف سعی در افزایش آن داریم.

این فعال کارفرمایی با تأکید براینکه باید کمک کنیم تا مشکلات جامعه تولید حل شود، تصریح کرد: قرار بود بهره بانکی یک رقمی شود اما به 30 درصد رسید و جلوی واردات بی‌رویه گرفته شود که محقق نشده است و هیچکدام از مسائل کلی کارگران نیز حل نشده است.به گفته وی با هر تورمی که فکر کنید دستمزد کارگران تعیین شود اما باز از اول سال با نبود مسئولیت و مدیریت و کنترل قیمت‌ها افزایش قیمت نفت، گاز، بنزین چندین‌ برابر می‌شود می‌بینیم که نمی‌توان پاسخگوی نیاز کارگران با این حقوق بود. وی افزود: اگر تولید در جامعه تقویت شود وضعیت اقتصادی تغییر می‌کند و شاهد رشد خواهیم بود.

67 درصد کارگران حداقل بگیر هستند

در ادامه برنامه مناظره با عنوان «حداقل دستمزد کارگری در سال 93» حسن صادقی رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: آنانی که حداقل می‌گیرند درصد بسیار کمی هستند ملاک برای ما میزان حداقل حقوقی است که الان در تأمین اجتماعی سر سفره سازمان نشسته است. وی افزود: 75 درصد حداقل بگیران سازمان تأمین اجتماعی نشان دهنده این است که در بخش اشتغال همین وضع را داریم الان در حال حاضر 67 درصد کارگران حداقل بگیر هستند.عدالتیان گفت : شما از همه دفاع کنید، شما از همه کارپذیران دفاع کنید، تأمین اجتماعی مساله خاصی است، شما اگر با ساختار موافق هستید که کارگران عزیز نسبت به خدمات درمانی خوب حمایت می‌شوند.

صادقی اظهار داشت: یک بحثی داریم که درصد بسیار کم است ولی من می‌گویم 67 درصد است، تعدادی که بالای یک میلیون می‌گیرند بسیار کم هستند.عدالتیان اظهار داشت: کارگر متخصص با حداقل حقوق می‌آید؟ من ندیده‌ام.صادقی گفت: چند درصد نیروی کارگر ما متخصص هستند؟ من کارگری را برای شما می‌آورم که مهندس صنایع غذایی است که حداقل حقوق را می‌گیرد.عدالتیان اظهار داشت: من سراغ دارم که کارگر صنایع غذایی دو میلیون کمتر نمی‌گیرد.صادقی اظهار داشت: شما می‌خواهید مشکلات را گردن دولت بیندازید.عدالتیان گفت: شما دولت را جدا کنید. صادقی اظهار داشت: نکته دیگر اینکه 92/46 درصد افزایش داشتیم، این 92/46 درصد نقشش در سفره نیروی کار چیست آیا کارگر می‌تواند با 600 یا 700 یا یک میلیون می‌تواند زندگی اداره کند، قطعا نمی‌تواند.

وی افزود: اینکه می‌گویید تورم 300 درصد و حقوق 600 درصد افزایش یافته است نمی‌دانم این آمار را از کجا آورده‌اید.صادقی اظهار داشت: ما دو سبد داریم. یک سبد فراوانی که 395 قلم کالا در آن است و یک سبد حداقلی که شاخص قیمت خوراک و آشامیدنی‌ها هستند.صادقی افزود: شاخص اگر 100 باشد رشدی را که نشان داده از سال 84، 1/111 بوده است و سال 1392 رسیده به 4/496 و میزان حقوق ما سه برابر شده است.وی اظهار داشت: یعنی ما 67 تا 70 درصد حقوقمان عقب است از هزینه زندگی است آیا کارگر مسافرت نمی‌خواهد برود؟ آیا نمی‌خواهد کیش برود، آیا فقط هزینه کارگر لباس و پوشاک است، کارگر دچار فقر مزمن است.صادقی گفت: اگر در کشوری اقتصاد و دستمزد کارگر کم باشد آن کشور اقتصادش با رکود مزمن است اگر ژاپن، ژاپن شده است به علت این است که احترام برای کارگرش قائل بوده است.

رئیس اتحادیه پیسکسوتان کارگری اظهار داشت: از سال 1340 تا 45 اصلا افزایش حقوق نداشته‌ایم، از سال 1360 تا 65 ما افزایش حقوق نداشتیم و تورم کار خودش را کرده است.صادقی اظهار داشت: کارگر ایران در ماه 156 دلار می‌گیرد. بروید ببینید کارگر ترک چقدر می‌گیرد.عدالتیان گفت: در کشور ما فقر وجود دارد و من هم دلم می‌سوزد من هم در کنار مردم هستم ما هر چه داشته‌ایم آورده‌ایم گذاشته‌ایم در کارخانه‌ای که هیچ سودی برای ما ندارد. وی افزود: کاش مثل بعضی از سرمایه‌دارها می‌آمدیم ثروتمان را می‌گذاشتیم در بانک و خیالمان راحت‌تر می‌شد.

 ما مسئول فقر نیستیم ما تولید کننده ثروت هستیم که ایجاد شغل کرده است. صادقی گفت: بینندگان شاید فکر کنند که من مخالفم این هستم که مردم به مسافرت بروند و یا اینکه مردم وضعشان خوب باشد.وی اظهار داشت: شما می‌گویید که اکثر کارگران بیش از یک میلیون تومان حقوق می‌گیرند ولی این طور نیست.عدالتیان گفت: من با افزایش حقوق واقعی موافق هستم، هر سال باید بر اساس بهره‌وری بیشتر آنچه که منافع بنگاه است بین ما و کارآفرینان و کارپذیران، فقط کارگران نیستند.

 بسیاری از کارمندان حتی 480 هزار تومان را هم نمی‌گیرند، ما دلمان برای مملکت می‌سوزد مثل شما. صادقی اظهار داشت: آیا کارمندان دولت 480 هزار تومان می‌گیرند؟عدالتیان عضو هیات نمایندگان اتاق بازگانی گفت: بله، کارمندانی هستند که کمتر از 480 هزار تومان می‌گیرند. من استاد دانشگاه هستم، ولی حقوق من 18 درصد افزایش یافته است.صادقی افزود: ما از دولت هم شکایت کرده‌ایم چون قانون خدمات کشوری را اجرا نکرده است.عدالتیان اظهار داشت: خواهشم از مردم این است که سندیکای آزاد را تشکیل دهید و بروید با سازمان‌های کارآفرینی مستقیما صحبت کنید.

وی افزود:همه ما برای یک هدف می‌جنگیم برای بنگاه‌برتر، کشور بهتر و رفاه بیشتر می‌جنگیدم، شما دارید طوری ما را نشان می‌دهید که کارگر می‌‌میرد و ما خون آن را می‌مکیم عدالتیان گفت: دولت نباید پول آب و برق را به دلیل انحصاری بودن گران‌کند، مدرسه باید رایگان باشد، تأمین اجتماعی در کشور ما ضعیف است.صادقی اظهار داشت: نقش کارگران در شکل‌گیری این تورم چند درصد است؟ عدالتیان گفت: من هم می‌گویم ما جفتمان قربانی هستیم، من هنوز مستأجرم. شما دارید، هر جفتمان را محاکمه می‌کنید.صادقی افزود: پس بیایید ما کرایه خانه شما را پرداخت کنیم.عدالتیان گفت: از شما نخواستیم کرایه من را پرداخت کنید شما آمده‌اید دنبال کارآفرین بی‌گناه، شما بروید مقصر واقعی را پیدا کنید.







تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن