محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842314454
مروری بر عملکرد 10 «سیاستمدارِ ناکام» ایران
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
مروری بر عملکرد 10 «سیاستمدارِ ناکام» ایران تاریخ سیاسی ایران در طی سالهای گذشته شاهد ظهور سیاستمداران ناکام بسیاری در خود بوده است.
می گویند سیب تا وقتی به زمین برسد، هزار بار چرخ می خورد و امکان دارد هر سرنوشتی را برای آدمی رقم بزند. برای بسیاری عمری خوشی و غم را باهم دارد و برخی را با غم همراه می کند و عده ای را با شادی.بازی شطرنج سیاست ایران نیز بسیار سیاستمداران را به خود دیده است که مهره های شطرنج را خود را برای پیروزی چیده بودند ولی ناکامی و شکست های متعدد نصیبشان شد. سیب برای این اشخاص در بیشتر زمان ها با روی شکست و ناکامی به زمین افتاده است و آنها شکست را با تمام وجود تجربه کرده اند. سیاستمدارانی که قواعد بازی را می دانستند و حتی آن را تدریس می کردند اما خود در هنگام بازی با رکب حریفان خود روبرو شدند تا لقب «سیاستمدار ناکام» را با خود یدک بکشد. بسیاری از این چهره ها بعد از شکست در صحنه سیاسی ترجیح دادند در حاشیه باشند و از آنجا به شطرنج سیاست ایران نگاه کنند تا روزی شاید دوباره توانستند مهره ای را در این بازی تکان دهند تا زمینه پیروزی آنان را فراهم آورد.
شیخ نور و ناکامی بزرگ علی اکبر ناطق نوری، رئیس دو دوره مجلس شورای اسلامی را می شود ناکام ترین سیاستمدار ایران در سال های اخیر دانست. « شیخ نور» که بعد از انشقاق در جامعه روحانیت مبارز تهران و تشکیل مجمع روحانیون مبارز توسط نیروهای چپ، به عنوان یکی از نیروهای موثر جناح راست مطرح بود، در انتخابات ریاست جمهوری سال 76 به عنوان نامزد جناح راست آن زمان به عنوان نامزد نهایی در مقابل سید محمد خاتمی معرفی شد.
بسیاری از محافظه کاران، پیروزی ناطق نوری را که در آن زمان عهده دار ریاست مجلس پنجم بود، قطعی می داسنتند و معتقد بودند که نامزد ناشناخته اصلاحات که پس از انصراف میرحسین موسوی پای به عرصه انتخابات گذاشته، رقیبی جدی برای ناطق نوری نخواهد بود. اما در جریان رقابت انتخاباتی بازی تغییر کرد و سید محمد خاتمی توانست با شعارها و جذابیت ذاتی خود، ناطق نوری را پشت سر بگذارد و با بیست میلیون رای، راهی خیابان پاستور شود و بر صندلی هاشمی رفسنجانی در قوه مجریه تکیه بزند.
ناطق نوری پس از شکست در انتخابات، پیروزی خاتمی را به وی تبریک گفت و قسم خورد پس از این در هیچ انتخابات دیگری در جمهوری اسلامی شرکت نخواهد کرد. این سخن ناطق بیانگر این بود که وی به دنبال جریان سازی است و دیگر دوست ندارد مرد حاضر در صحنه باشد. این شکست و کناره گیری ناطق نوری از صحنه سیاست ایران او را تبدیل به سیاستمدار ناکامی کرد که هیچگاه به خواسته خود که رسیدن به ریاست قوه مجریه بود نرسید. در حسرت پاستور بسیاری تصور می کردند او رئیس جمهور ایران بعد از محمود احمدی نژاد است و ردای ریاست قوه مجریه را برای محمد باقر قالیباف دوخته بودند. شهردار تهران نیز خود در این اندیشه بود که دیگر شاهین قدرت بر دوش او نشسته است و هیچکس نمی تواند او را از پله های قدرت پایین بیاورد. اما روز 24 خرداد سال 92 پایانی بود بر تمام آرزوهای شهردار تهران.
محمد باقر قالیباف که در سال 84 نیز از شانس بالایی برخوردار بود و ناگهان در سونامی احمدی نژاد، گم شد، اینبار درگیر رقیب دیگر یعنی حسن روحانی شد تا در عین ناباوری، طرفدارانش رقابتی که تا قبل از روز رای گیری، خود را پیروز آن می دانستند، را به «شیخ دیپلمات» یعنی حسن روحانی واگذار کنند تا قالیباف تبدیل به سیاستمدار ناکام ایران شود.
نزدیکان قالیباف، لحظات بعد از اعلام نتایج را اینگونه روایت می کنند که او بعد از شنیدن نتایج با عصبانیت به این می اندیشید که چرا و چگونه بازی را که پیروزی بود به راحتی واگذار کرده است. بسیاری از تحلیل گران اعتقاد داشتند، قالیباف همانند مربی فوتبالی است که در لحظات پایانی بازی برده را با باخت عوض کرده است.
پیروزی بر محسن هاشمی در جریان انتخاب شهرداری تا حدودی شاید توانسته باشد، تلخی شکست را از ذهن قالیباف پاک کند، اما قطعا نمی تواند آرام بخش این شکست باشد. قالیباف خود را برای ریاست جمهوری آماده کرده بود نه شهرداری دوباره!
مرد همیشه همراه شکست هنوز هم لطیفه هایی که برای او ساخته اند شنیدنی است. محسن رضایی مردی که تمام تلاش خود را کرد تا رئیس جمهور ایران شود ولی هربار طعم شکست را چشید. او برای بار اول در سال 84 با رمز یا فاطمه زهرا وارد کارزار شد اما به علت تعدد نامزدهای اصول گرا، ترجیح داد از این انتخابات کناره گیری کند.
سال 88 بازهم نام محسن رضایی بر سرزبان ها افتاد و فرمانده سابق سپاه پاسدارن اینبار به صورت جدی وارد رقابت با احمدی نژاد، موسوی و کروبی شد و با جدیت خود را واجد شرایط ترین سیاستمدار ایرانی برای تصاحب مقام ریاست جمهوری می دانست. او اعتقاد داشت که با فدرالیسم اقتصادی می تواند مشکلات کشور را حل کند. اما دو قطبی شدن انتخابات و فضای ویژه سال 88 باعث شد استقبال کمی از محسن رضایی و شعارهای وی شود و محسن رضایی، تنها توانست 600 هزار رای را از 39 ملیون رای را به خود اختصاص دهد.
یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز شاهد حضور نامزدی نام آشنا در انتخابات بود. محسن رضایی بازهم هوای ریاست جمهوری در سر داشت و پای در عرصه رقابت گذاشت و اینبار با اعتماد به نفس بیشتری وارد این رقابت شد اما بازهم مردم اقبالی به این سیاستمدار ایرانی نشان ندادند تا محسن رضایی بازهم در حسرت خیایان پاستور و کاخ ریاست جمهور باقی بماند. محسن رضایی به جز انتخابات ریاست جمهوری، تجربه شکست در انتخابات مجلس ششم را نیز در کارنامه دارد و می شود از او به عنوان فردی نام برد که در تمام انتخابات ها شکست را تجربه کرده است.
شکست با خواب شبانه او را به نام « شیخ اصلاحات » می شناختند. کسی که با سابقه ریاست دو دوره مجلس پای به عرصه انتخابات ریاست جمهوری گذاشته بود و امید داشت مردم او را به عنوان رئیس جمهور ایران بعد از سیدمحمد خاتمی انتخاب کنند. مهدی کروبی، با شعار هر ایرانی، 50 هزار تومان پای در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 گذاشت. این شعار باعث شد مردم با 4 میلیون رای به استقبال رئیس مجلس ششم بروند اما او نتوانست در این رقابت احمدی نژاد و هاشمی را کنار بگذارد. رئیس مجلس ششم که علت شکست خود را خواب در شب اعلام نتایج می دانست بعد از این انتخابات با حالتی قهر، مجمع روحانیون مبارز را ترک کرد و حزب اعتماد ملی را تاسیس کرد.
در سال 88 با نام حزب اعتماد ملی در انتخابات حضور پیدا کرد و به واسطه اعضای حزبش امید داشت تا این بار بر صندلی قوه مجریه تکیه بزند، که اینبار مردم با او همراه نشدند و کروبی پایین تر از احمدی نژاد، موسوی و رضایی قرار گرفت.
ناکامی بعد از بیست سال بعد از بیست سال وارد رقابت انتخابات ریاست جمهوری شد و شکست را تجربه کرد. میرحسین موسوی که در سال های بیش از 88 بارها به دعوت دوستان اصلاح طلبش برای حضور در انتخابات جواب منفی داده بود، به یکباره در سال 88 اعلام کرد که می خواهد با محمود احمدی نژاد به رقابت بپردازد. حضور او در انتخابات که زمینه یک انتخابات دو قطبی را فراهم کرد، با شکست موسوی همراه شد تا او نیز لقب یک سیاستمدار ناکام را یدک بکشد. ناکامی که بعد از بیست سال اتفاق افتاد.
زنده باد بهار و خزان زود رس وقتی او به احمدی نژاد نزدیک شد، بسیاری از رئیس دولت نهم و دهم دل بریدند. بسیاری نوشتند و گفتند که او رئیس جمهور را طلسم کرده است اما در این میان احمدی نژاد اعتقاد داشت که مشایی، عبد صالح خدا بر روی زمین است. اسفندیار رحیم مشایی، مرد جنجالی سال های اخیر ایران دیگر سیاستمدار ناکام ایران است. کسی که خود را آماده حضور در انتخابات ریاست جمهوری ایران کرده بود اما با سد محکم شورای نگهبان روبرو شد و حتی وساطت های احمدی نژاد نزد رهبرمعظم انقلاب نیز توانست وی را به این رقابت بازگرداند.
احمدی نژاد قبل از آغاز ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری، این یار دیرین را در سفرهای استانی با خود همراه می کرد با او پرچم می چرخاند و دست او را بالا می گرفت. حتی کار به جایی رسید که در اقدامی بی سابقه، احمدی نژاد با مشایی به وزارت کشور را تا وی در انتخابات ثبت نام کند. رئیس دولت دهم اعلام کرد که مشایی یعنی احمدی نژاد و احمدی نژاد یعنی مشایی و رای به او رای به تفکر سوم تیر و احمدی نژاد است.
اعلام نظر شورای نگهبان در مورد نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اما پایانی بود بر رویایی « مشایی – احمدی نژاد» و شعار زنده باد بهار.
ادیب سیاستمدار و حسرت ریاست مجلس ادیب سیاستمدار که بعد از پایان مجلس ششم، توانسته بود بر صندلی ریاست مجلس هفتم تکیه بزند دیگر سیاستمدار ایرانی است که ناکامی را تجربه کرده است. حدادعادل که خود را در قامت یک سیاستمدار تمام عیار می دید و تصور می کرد با توجه به اوضاع کشور سال های می تواند بر صندلی ریاست قوه مقننه تکیه بزند، ناگهان همه چیز را از دست داد و از صندلی ریاست به صندلی معمولی نمایندگی رسید.
حداد در مجلس هشتم، یک رقیب جدی داشت و اینبار و برخلاف مجلس هفتم باید با علی لاریجانی رقابت می کرد. رقابتی که به راحتی و باری رای دوستان سابقش، به رئیس سابق صداوسیما واگذار کرد. این شکست باعث گوشه نشینی حداد در مجلس هشتم شد و او کمتر نطق کرد، کمتر اظهار نظر کرد و تنها تنها یک نمانیده مجلس بود.
حداد و دوستانش تصمیم گرفتند در مجلس نهم، نقش متفاوتی را بازی کنند و اینبار حداد به رقابت جدی با لاریجانی برای ریاست مجلس پرداخت و باز هم رقابت را به لاریجانی واگذار کرد. لاریجانی با ایجاد فراکسیون رهروان ولایت توانست بر حداد عادل و جبهه پیروان غلبه کند و برای چهارسال دیگر عهده دار ریاست مجلس نهم شود.
کناره گیری از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم و ناکامی ها در رسیدن به ریاست مجلس، از حداد عادل یک سیاستمدار ناکام ساخته است.
ناکام قابل احترام احمدتوکلی را می شود دیگر سیاستمداری دانست که ناکام بودن را در دوران زندگی سیاسی خود تجربه کرده است. او که دو دوره هوای ریاست جمهوری به سر داشت در سال های 72 و 80 به رقابت با هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی پرداخت. وزیر کابینه میرحسین موسوی اما در هر دو این انتخابات ها نتوانست بر کاریزمای هاشمی و محبوبیت خاتمی غلبه کند تا لقب ناکام انتخابات ریاست جمهوری را یدک بکشد. گویی او فقط نقش رقیب قابل احترام را برای این دو رئیس جمهور ایران بازی کرد.
برکنار شده در آفریقا متکی را شاید بشود تنها وزیر در دنیا خواند که در حین انجام ماموریت از کار برکنار شده باشد. وزیر خارجه دولت نهم و دهم که راهی سنگال شده بود تا رایزنی های سیاسی را با مسئولان آن کشور انجام بدهد ناگهان توسط رئیس جمهور سنگال متوجه برکناری خود می شود و با این نحوه برکناری نامش در تاریخ ایران به ثبت رسید.
وزیر برکنار شده در سفر، هوای انتخابات ریاست جمهوری را نیز در سر داشت و حتی برای رسیدن به این پست به ائتلاف اصول گرایان هم پشت کرد و راهی وزارت کشور شد و در این انتخابات ثبت نام کرد. اما شورای نگهبان ناکامی دیگری را برای این دیپلمات ایرانی رقم زد تا متکی ناکامی دیگری را در کارنامه خود ثبت کند. رد صلاحیت شدن و برکناری در جریان سفر از متکی یک سیاستمدار ناکام ساخته است.
آیت الله از پیروزی تا شکست آیت الله هاشمی رفسنجانی را می توان آخرین سیاستمدار ناکام ایران دانست. سیاستمداری که هم پیروزی و هم شکست را تجربه کرده است. آیت الله که قبل از آغاز دهه 80 در تمام انتخابات ها طعم پیروزی و رای مردم را چشیده بود در انتخابات دورخ نهم ریاست جمهوری برای اولین بار طعم تلخ شکست را چشید.
رئیس جمهور سابق ایران در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری سال 84 بازی را به محمود احمدی نژاد واگذار کرد و بعد از آن بارها و بارها از سوی دولتمردان جدید ایران به کارشکنی علیه دولت متهم شد. هاشمی بعد از این ناکامی از ریاست مجلس خبرگان رهبری نیز کناره گیری کرد و تنها عهده دار ریاست مجمع تشخیص شد. هاشمی اما بازهم در سال 92 هوای انتخابات کرد و راهی وزارت کشور شد و در کنار هیاهوی فراوان در این انتخابات ثبت نام کرد. حضور هاشمی در انتخابات اما اینبار با رای منفی شورای نگهبان روبرو شد تا هاشمی در دهه چهارم زندگی سیاسی خود در جمهوری اسلامی تجربه رد صلاحیت را نیز تجربه کند و لقب یکی از ناکام های سیاسی ایران را به خود اختصاص دهد.
در کنار این افراد نام های دیگری نیز وجود دارد اما این ده نفر در راس ناکامان سیاسی این قرار دارند و شاید در سال های آینده افرادی دیگری نیز به این لیست اضافه شوند.(نامه نیوز)
یکشنبه 22 دی 1392 16:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
انتشار گزارش ارزيابي جامعه باستانشناسان ايران از عملكرد ۱۰۰ روزه ميراث فرهنگي
انتشار گزارش ارزيابي جامعه باستانشناسان ايران از عملكرد ۱۰۰ روزه ميراث فرهنگي جامعه باستانشناسان ايران با انتشار گزارشي عملكرد ۱۰۰ روزه دولت تدبير و اميد در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري را ارزيابي كرد به گزارش خبرنگار جامعه فارس جامعه باستان شناسان ايران در ارزيابي گزارش عممروري بر بازيكنان قلياني فوتبال ايران
مروري بر بازيكنان قلياني فوتبال ايران بحث قليانكشي در اردوي تيم ملي زير 22سالهها موجب شد مروري داشته باشيم به بازيكنان نامداري كه در اين عرصه دستي بر آتش دارند بانک ورزش قليان كشيدن به گفته دكتر ذوالفقارنسب 10 برابر سيگار كشيدن ضرر دارد و متاسفانه اين روزها بين بازيكنان جوانيونيورسياد زمستاني ايتاليا / ناكامي اسكي بازان ايران
يونيورسياد زمستاني ايتاليا ناكامي اسكي بازان ايران تهران واحد مركزي خبر ورزشي 1392 09 30 بازي هاي ورزشي زمستاني دانشجويان جهان - يونيورسياد 2013 امشب در ترنتينو ايتاليا به پايان مي رسد به گزارش پايگاه اختصاصي مسابقات نتايج مواد مختلف در اسكي آلپاين كه با حضور 3 نماينده امروري بر ويژگيهاي چند فرش تاريخي ايران دستانخيالپرداز هنرمندان ايراني
مروري بر ويژگيهاي چند فرش تاريخي ايران دستانخيالپرداز هنرمندان ايراني هادي پرونده براي نوشتن از فرش نيازي به مقدمه چيني نيست اينكه فرش ايراني در همه جاي دنيا زبانزد خاص و عام است و سابقه آن در كشورمان قدمتي 2500 ساله دارد باز هم موضوعي تازه و نو به نظر نميرسد اما شايد برايگزارش فارس از نيم فصل عملكرد دروازهبان ايراني اينتراخت۴ كلينشيت، ۳ برد و ۱۱۷۰ دقيقه بازي در ۱۳ بازي دانيل دا
گزارش فارس از نيم فصل عملكرد دروازهبان ايراني اينتراخت۴ كلينشيت ۳ برد و ۱۱۷۰ دقيقه بازي در ۱۳ بازي دانيل داوري در بوندسليگا دروازهبان ايراني تيم فوتبال اينتراخت برانشوايگ در دور رفت بوندسليگا ۱۳ مسابقه كامل انجامداد ۲۲ گل دريافت كرد و ميانگين گل خورده ۱ ۲۹ در هر بازي راصعود ايران و ناكامي برترينهاي آسيا
صعود ايران و ناكامي برترينهاي آسيا مرحله گروهي مسابقات فوتبال قهرماني جوانان آسيا درحالي شنبه شب به پايان رسيد كه تيمهاي قطر امارات عراق ايران اندونزي كرهشمالي ژاپن عمان و ويتنام به عنوان تيمهاي نخست گروههاي 9 گانه به مرحله نهايي صعود كردند همچنين تيمهاي مطرح ازبكستناكامي اسكي بازان ايران در يونيورسياد زمستاني ايتاليا
ناكامي اسكي بازان ايران در يونيورسياد زمستاني ايتاليا بازيهاي ورزشي زمستاني دانشجويان جهان يونيورسياد 2013 امشب در ترنتينو ايتاليا به پايان مي رسد به گزارش خبرگزاري ورزش ايران ايپنا بازيهاي ورزشي زمستاني دانشجويان جهان يونيورسياد 2013 امشب در ترنتينو ايتاليا به پايان مي رسدضعف عملكرد در صيانت از ميراث معنوي/حذف نام ايران در بزرگداشت مولانا را از رئيس مجلس تركيه پيگيري ميكنيم
ضعف عملكرد در صيانت از ميراث معنوي حذف نام ايران در بزرگداشت مولانا را از رئيس مجلس تركيه پيگيري ميكنيم رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و تركيه در مجلس درباره اقدام تركيه در حذف نام ايران در مراسم بزرگداشت مولانا گفت اين موضوع يك كاستي جدي و يك خطاي غيرقابل چشمپوشي است كه آنمروری بر زندگی تختی، مرد اخلاق ایران
به مناسبت چهل و ششمین سالگرد درگذشت جهان پهلوان تختی مروری بر زندگی تختی مرد اخلاق ایران همه از بزرگی اش حرف می زدند و در خاطرات خود بیشتر از هر چیز از مردمی بودن تختی می گفتند اینکه جوان پهلوان در تشک کشتی رقیب نداشت اما همیشه در میان مردم بود و به اندازه آنها رفتار می کرد ماز عملكرد بهترمان نهايت استفاده را برديم اسكوچيچ: فوتبال ايران تاكتيك ندارد!
از عملكرد بهترمان نهايت استفاده را برديم اسكوچيچ فوتبال ايران تاكتيك ندارد دراگان اسكوچيچ سرمربي ملوان بندرانزلي كه پيروزي خوبي مقابل استقلال خوزستان به دست آورد با بيان اينكه ما از عملكرد بهترمان نهايت استفاده را برديم در مورد بازي ميگويد بازي براي ما از اهميت زيادي برخوراميدوارم ايران در گروهش دوم شوداسكوچيچ: از عملكرد خوبمان نهايت استفاده را كرديم/ فوتبال ايران فاقد تاكتيك تيم
اميدوارم ايران در گروهش دوم شوداسكوچيچ از عملكرد خوبمان نهايت استفاده را كرديم فوتبال ايران فاقد تاكتيك تيمي است سرمربي تيم فوتبال ملوان گفت از عملكرد خوبمان مقابل استقلال خوزستان نهايت استفاده را كرديم كه توانستيم به پيروزي برسيم به گزارش خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس دراگتمامی پیشنهاداتی که روسای جمهور ایران در سازمان ملل مطرح کردند/ از ناکامی احمدینژاد در نامگذاری «دهه مد
تمامی پیشنهاداتی که روسای جمهور ایران در سازمان ملل مطرح کردند از ناکامی احمدینژاد در نامگذاری دهه مدیریت مشترک جهانی تا روی خوش سازمان مللیها به خاتمی و روحانی تصویب پیشنهادات محمد خاتمی در 2 سفر به سازمان ملل و نخستین پیشنهاد حسن روحانی در نخستین سفر گویی روحانیون را خوش اعزم دشمنان قسمخورده ايران ناكام ميماند/ ملت با پشتوانه رهبر معظم انقلاب ايستاده است
عزم دشمنان قسمخورده ايران ناكام ميماند ملت با پشتوانه رهبر معظم انقلاب ايستاده است نماينده سيستان و بلوچستان در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به عملكرد اخير سازمان ملل متحد گفت هر بدخواهي كه به ظن خود قصد فشار به ملت ايران داشته باشد ناكام خواهد ماند حميدرضا پشنگ در گفتگ-
گوناگون
پربازدیدترینها