واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم یا کمتر از دو هزار و۳۰۰میلیگرم سدیم است در حالی که میزان مصرف نمک در کشورما دو تا سه برابر این مقدار برآورد شده است. به گزارش جام جم سرا به نقل از شهرآرا؛ دکتر زهرا اباصلتی (مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد) گفت: در کشور ما مصرف نمک همراه با غذا، بخصوص در غذاهای آماده بسیار زیاد است. در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیهها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند، نمک ضروری بدن تامین میشود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور یا اختلال در کارکرد کلیهها یا یکی از سیستمهای مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام یا قسمتهایی از بدن میکند. همچنین مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر افزایش فشارخون و بروز بیماریهای قلبی و عروقی است؛ به ویژه در افرادی که سابقه این بیماریها رادر خود یا بستگان نزدیک دارند. مهمترین منابع دریافت روزانه نمک در رژیم غذایی: ۱- نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سر سفره به غذا اضافه میشود.
۲- انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و...
۳- انواع کنسروها مانند کنسرو خورشها، کنسرو سبزیجات و...
۴- انواع تنقلات شور مانند پنیر، دوغ و کشک و...
۵- انواع شوریها مانند خیارشور، کلم شور و...
۶- ترشیها
۷- آجیل و مغزهای شور توصیههایی برای کاهش و اصلاح الگوی مصرف نمک: پیروی از این توصیهها برای همه اعضای خانواده ضروری است:
-باید هنگام پخت، میزان نمک اضافه شده به غذا کنترل شود.
-برای خودداری از مصرف بیرویه نمک، سر سفره از نمکدان استفاده نکنید.
-غذاهای کنسرو شده و بسیاری از موادغذایی بستهبندی شده و آماده، مقادیر زیادی سدیم دارند، به همین دلیل بهتر است مصرف این موادغذایی محدود شود.
-برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک، در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزیهای تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن، شوید و... استفاده شود.
-مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شوری نظیر خیارشور، کلمشور و ماهی دودی، سوسیس و کالباس کاهش یابد.
-جوش شیرین که ممکن است برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار رود، مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمک) دارد. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری، محدودیت مصرف نمک دارند، باید مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم بسیار محدود شود.
-از نمک یددار تصفیه شده که بستهبندی مناسب با پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا دارد، خریداری شود.
-نمک یددار تصفیه شده باید در ظرفهای تیره و به دور از نور و رطوبت نگهداری شود.
-بهتر است نمک یددار تصفیه شده در هنگام پخت به غذا اضافه شود.
٢١ دی ١٣٩٢ ساعت ٠٩:١۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]